13-03-10

106.5 deze week, het begint er op te lijken

Na een weekje uitgriepen terug het juiste spoor opgepikt en mijn eerste keer boven de honderd Lachen

Zondag: Mijn laatste 10 miles te Brugge 1u 29'11"

Maandag: 12.5 km interval: 10' opwarmen, 3 x 12' hoog tempo (halve marathon tempo, in mijn geval 11/uur) met telkens 8' zeer traag ertussen.
10' uitlopen met 5x 1' HH (heel hoog)

Woensdag: 29km rustige duurloop in een tijd van 3 u 02min, das nog altijd 9.5/u

Vrijdag: 2 uur duurloop met een klein beetje interval ingebouwd, 17.5 km gemiddeld 8.9/u
15' omwarmen - 20' duurloop met om de 8': 400m HH  - 10' zeer traag - 10 km duurloop met 5 x 2' HH - 10 min zeer traag uitlopen

Zaterdag: Samen met Eddy (Filip kon niet in de namiddag en ik heb de nacht, dus moest ik wel) én onder de deskundige l(e)ijding van coach Patricia die met de bevoorading op de fiets instructies gaf met af en toe een binnenbaantje (die soms wel eens doodliepen, maar we waren toch aan het lopen ) een duurloopje gepleegd van 31.3km in een tijd van 3 u 17, een zéér leerrijk namiddagje, gestopt met een zeer goed gevoel, en zodoende kom ik aan een totaal van 106.5 km deze week.
Volgende week is er de halve van Sluis en daarna rustig verder werken naar Antwerpen

20:01 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

07-03-10

Nooit meer Oostende - Brugge voor mij

Boerenbedrog en wantoestanden in de 10 miles van Oostende - Brugge

Met zo een 40 tal Krekenlopers waren we vandaag afgezakt naar Brugge om aldaar deel te nemen aan The 10 miles. Een schoolvoorbeeld van West-Vlaamse gierig- annex onbekwaamheid. Wat we daar meegemaakt hebben da slaat alles, om een collegablogger te citeren:
Groepsinschrijving via de Krekenlopers kost 11 euro, redelijk fors voor een 10 mijl. En wat krijg je ervoor terug :
- de tent is niet verwarmd, leuk als je 's ochtends toekomt bij -1°C
- kleedkamers ? 40 stoelkes voor 1000 lopers, en niet verwarmd
- douches ? 4 douches (waarvan er 2 werkten) voor 1000 man
- 1 bevoorrading halfweg, half bekerke water of sportdrank
- nog geen bekerke water aan de finish
- chip en borstnummer afgeven ? Eerst een kwartierke aanschuiven
- iets drinken ? (tent was gelukkig al iets warmer door 't volk) Eerst een kwartierke aanschuiven.
En dan na het lopen: het afvalwater waar de tanks van Leffe mee gespoeld zijn da wordt daar verkocht onder de zéér toepasselijke naam Brugse Zot, ja wij zijn zot als je dáár 2 euro voor betaald.
Staat daar een voorzitter te lallen op het podium (ofwel strontzat of een ernstig spraakgebrek, want zijn eigenste westflutten verstonden hem ook nie), steekt dien pippo wel meer dan 12.000 euro aan inschrijvingen in zijnen zak.
En onze prijs, man man wat een lachertje, een T-shirt waar ze in de Lidl buiten de solden minder dan 1 euro voor betalen.
zulke wantoestanden zouden moeten bestraft en verboden
worden!!
Voor mij hoeft het niet meer volgend jaar ga ik naar Barcelona of t'Cadzand Lachen

18:25 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

21-02-10

2 keer 27 op1 week

La semana pasada, de afgelopen (afgelopen:een mooi en toepasselijk woord) week geen interval maar lange duurlopen, allééz da was ik toch van plan.
Maandag: Na 7 dagen zwaar?? nachtwerk hadden Eddy en ik afgesproken om met Stefaan nog enkele rondjes rond de Watersportbaan mee te lopen als voorbereiding voor zaterdag de 27 km van de Leopoldsloop in Watervliet. We waren er terug van in het begin bij en hadden besloten tussen de 20 en 30 km mee te lopen. Na 22 km kreeg ik mijn klopke en moest het inmiddels tot 25 man gegroeid peleton laten gaan, samen uit samen thuis had Eddy gedacht en hij liet zich ook afzakken (waarvoor hartelijken dankZoenen) we zijn toen samen nog 1 rondje gevolgd tot we 27.4 km op de teller hadden in 2 u 47 net geen 10/uur, maar wel een (voor mij toch) stevige training.

Woensdag: Voor dag en dauw (lees half negen) een duurloopje plegen, das altijd lekker, de zon zien opkomen als je aan het lopen bent, da geeft mij altijd een " Forrest Gump" gevoelStoer ,
15 km stonden er op mijn schema en toen ik het huis verliet keek ik zoals altijd nog vlug eens op de termometer: -6 en weinig wind, zag er goed uit, tot ik begon te lopen en te ademen, wa was da jong die koude lucht was net een naaldkusen die in in ademde, na 5 km stond ik al terug thuis en onder de douche. Dan maar voor de rest van de week rust ingelast.

Zaterdag: Eindelijk zaterdag!: De Leopoldsloop, een paar honderd loop(st)ers die zich aan het voorbereiden zijn op een voorjaarsmarathon.
Ik was met enkele Facebookvrienden afgesproken om samen te starten. Voor het eerst kreeg ik Spencerwoman live te zien, samen met mijn schoonbroer Filip, Nico, Berry en Veerle gestart tegen een flink stuk boven de 10/uur, Filip een stukje sneller en Berry een stukje trager
en toen waren we nog met 3. Na km 11 werd het voor mij een beetje te lastig (Veerle en Nico hadden er inmiddels flink de pees opgelegd, maar toch bedankt dat ik mocht volgen), ik dacht bij mezelf als ik dit tempo blijf aanhouden dan haal ik de meet niet. En ik heb mij wijselijk laten afzakken naar een 4 tal lopers uit de club van Beernem met de bedoeling van te volgen tot aan de aankomst, maar driewerf maar zoals ik van vele medelopers gehoord heb na de wedstrijd, we moesten km 22 nog passeren en wie stond daar?? juist de man met de hamer. Ik heb mijn tanden stuk gebeten op die 2 km slechtste stuk van het parcours, maar toen ik terug op het baantje (3km van het einde) kwam zag ik in de verte wat vrouwelijk schoon lopen, mijn vrouw Bea( die tevens de soepbedeling voor haar rekening nam die dag) zegt dat ik achter de kontjes loop én ze heeft nog gelijk ook, weg vermoeidheid weg zere benen terug tempo maken en de laatste 3 km nog gelopen in minder dan 17 min. Ik ben gefinnist in 2 uur 34'34" een tijd waar ik alleen maar dierf van dromen voor de start.
Veerle is aangekomen in 2.32.08, Nico in 2.32.09 (wat een gentlemenTong uitsteken) Filip in 2.33.19,  Berry in 2.44.52 en waar zitten Eddy en Bart hoor ik jullie denken?
Eddy Van De Genachte en Bart Kerwijn hebben samen met nog enkele lopers een prachtprestatie neergezet nl: De ganse Marathon meelopen met onze speciale gast Stefaan Engels alias De marathonman, Eddy in 4 u 19 en Bart in 4 u 29 Muchos respectos para los dos.
Onze volgende wedstrijd is op 7 maart De 10 miles van Oostende naar Brugge waar Filip en ikzelf onder de 1 u 25 willen duiken, maar niets moet (bijna) alles mag, we zien wel. Eens je Abraham hebt ontmoet is de vorm van de dag de belangrijkste beslisser.


10:05 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

14-02-10

Met interval kom je overal

Na mijn mindere prestatie zondag in het Cadzand heb ik mijn eigen getrakteerd op een beetje interval.

Maandag: 1 1/2 uur interval op de finse piste (waar ze eindelijk begonnen zijn aan de drainagewerken kant sporthal) Interval dus, 10' opwarmen en daarna 3 x 10' hoog tempo met een rustloopje ( 8/uur echt nie rapper) van 10' ertussen, met een pittig afsluitertje 6 x 30" Heel Hoog (lees spurten) met telkens 3' rustig ertussen. Lekker net voor uw eerste werkdag: "De Nacht" 7 stuks, dan heb ik altijd en rustig loopweekje.

Woensdag: Meestal starten we om 16 uur, nu samen met Patricia en Eddy ( Filip was wéér aan het werken) ons favoriete loopje naar en rond de Kerk van Kaprijke via de fietserbrug over de N49, bijna verkeersvrij en in de natuur, waar je de varkensstallen goe kan ruikenAfgesloten goed voor 12.2 km in een tijd van 1 u 19' das tegen een tempo van 9.2/u voor een rustig duurloopje moet da nie meer zijn.

Zaterdag: 2 uur en 11' interval (ge moe goe zot zijn om daar aan te beginnen) 10' opwarmen en 10 ' cooling down en ertussen 8 x 5' iets hoger dan hoog tempo ( mijn traagste 5' 950 meter(11.5/u) en mijn snelste 1150 meter(13.8/u)  en ook tussen 2 versnellingen 10' zeer traag.
Morgen gaan normaal Eddy en ikzelf naar de Watersportbaan voor een duurloopje tussen de 20 en 30km, Er wordt nu wel aan de overkant gestart aan de Topsporthal en maandag starten we om 16 uur, Allen daarheen!!!

15:50 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

07-02-10

Met mijn nieuw speelgoedje loopt het lekker, ik moet er alleen nog leren mee werken

 

Sinds deze week ben ik de trotse bezitter van een Polar RS 300X sd
rs300

alleen er is nog een beetje werk aan om er te kunnen mee werken, maarja ik ben van nature dan ook blont hé.
Dinsdag: Mocht ik hem of ist een haar?? ( denk het wel want ze werkt tegen Tong uitsteken) gaan afhalen bij Vincke Sport te Maldegem, Onmiddelijk het boekje gelezen en mijn loopschoenen aangetrokken want er moest gekalibreerd worden, op afstandmeten.nl een afstand van 2km opgezocht en dan ook gelopen. Toen ik daar stond aan het 4de laatste boompje in de Kruiskesstraat bleek dat ik ergens had vergeten op drukken. Geen probleem, terug naar huis gelopen enkele godmiljéérdes later nog eens gelezen, de Foot pod moest ook worden ingeschakeld, maar wie weet da jong? eindelijk wist ik het, ik had het licht gezienLachendus nogmaal de 2 km heen en daarna ook terug naar huis  totaal 8 km voor een kalibratie niet slecht ???
Vandaag gestart met volle moed aan de halve van Cadzand, alleen.. een klein detailke vergeten, je moet 2 maal klikken, de eerste maal geeft hij of zij enkel de hartslag en de tweede maal begint de registratie van:  snelheid, gemiddelde snelheid, hartslag, gemiddelde hartslag, afstand enz. Twee keer klikken dus, Maar wie weet da jong? zodus heb ik enkel mijn hartslag kunnen zien gedurende 2 u en 16 minuten, leuk is anders.

Vrijdag: Vrijdag ja ochgod, samen met mijn vriend Luc De Coninck van de Krekelopers maar ook van Sportmar gestart met Stefaan Engels beter bekend als De Marathonman, Luc had van bij het begin gezegd dat hij 4 of 5 rondjes ging meelopen. Luc is uitgestapt op 27.2 km, maar vorige week had ik ook 27.2 km meegelopen én met een supergoed gevoel, zodoende speelde wel ergens in mijn 3 hersencellen het idee van hem gans uit te lopen, Na 19 km liepen we zo tegen ( toen werkte mijn polar opperbest) 9.8/uur, komt er daar nu net geen roze geval uit haar auto gesprongen en direkt naast Stefaan en er onmiddelijk ne lap opgegeven, ik heb nog geprobeerd van aan te sluiten maar het tempo ging tot 11,6 per uur en dat is voor mij júst een beetje te snel.
Ik heb daarna nog 13.2 km alleen gelopen maar toen was voor mij ook de kous af, al bij al een goeie training gehad van 32.2 km in 3 uur 22 das goed voor 9.56 per uur.

Zondag: Van voor de start hadden ze mij verwittigd dat het in de halve marathon van Cadzand geen gemakkelijk loopje ging worden, een verwittigd man......  kan ook moe worden, dus na 2 km heb ik maar besloten om hem op mijn gemak uit te lopen, Flip moest afgeremd lopen voor mij en ik kon geen meter bergop lopen, dus Filip laten gaan en ander gezelschap opgezocht: voor de eerste 5 km was da een oude hollander wellliswaar zeer sympathieke man, toen we op het strand liepen was die man reeds afgehaakt en zag ik daar een paar honderd meter voor mij een jonkvrouw ook alleen lopen, ik daar onmiddelijk naar toe (om haar uit de wind te zetten hé) alleen er zat geen wind dus hebben we de rest maar samen uitgebold, bleek het iemand uit Lembeke te zijn en voor wie dit niet weet da ligt op 4 km van Eeklo, het was een jonge deerne van 30 jaar en een echt babbelgat (waar heb ik da nog meegemaakt, nen dejavu?? )
We zijn bijna samen aangekomen in 2 uur 16' niet echt mijn beste tijd maar ik was wel onder de indruk van het parcours, Cadzand das veel te veel zand en klimmen en dalen lastig maar leerzaam, bij leven en welzijn kom ik volgend jaar graag terug afzien.

17:47 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

31-01-10

82.5 km op 5 dagen is te veel zegt iedereen, en kzoet moeten geloven ook

Deze week een beetje overdreven kwa aantal kmters (82.5), volgende week eens wat rustig aan, op vrijdag lopen we met Sportmar (de sportiefste afdeling van Arcelor-Mittal Gent) enkele rondjes mee met De Marathonman rond de Gentse watersportbaan ( in mijn geval +/- 25km) en zondag is het "de moeder van alle halve marathons" te Cadzand. Dit zou (ik heb hem nog niet gelopen) één van de lastigste voorjaars halve moeten zijn.

Dinsdag:  Kort na  de middag ben ik op mijn eentje nog maar eens de Moerstraat gelopen, dat is nog steeds 19.2 km nu aan 9.2/ uur

Donderdag: Om 16 u 30 ben ik eens met de Marathonman gaan lopen aan en rond de Gentse Watersportbaan, ik was van plan om 4 rondjes mee te lopen, we zijn gestart met +/- 15 lopers en  na 12.2 km kwam Filip bij ons gezelschap en toen hebben we samen nog 3 rondjes  gelopen ondertussen was Peter De Decker er ook bijgekomen.
In totaal heb ik 27.2 km gelopen aan 9.3 gemiddeld, het was voor mij de eerste keer dat ik deze afstand liep, maar wat mij het meeste heeft verbaasd is dat ik nog heel veel reserve had en zeker nog 1 of 2 rondjes had kunnen toevoegen moest ik s'anderendaags niet die vervelende vroegenploeg gehad hebben.

Zaterdag: Mijn 2de jogging van het jaar was de 14.4 in het mooie hollandse Koewacht namelijk de Berlaerloop, er waren zeer veel Krekenlopers aanwezig, sommige op tijd en anderen een beetje te laatSchamen Mijn goede vriend Ronny Goethals was daar ook, we zijn samen gestart Filip, Ronny en Ik (ook Ronny), wetende dat Ronny nog maar pas uit kwetsuur komt en bij mij zaten de 27km en ook den vroegen nog in de benen zijn we traag gestart zo een 10/uur.
Na 1 ronde (het waren er 2) was dit voor Filip een beetje te traag en zijn 2de heeft hij tegen 11/u gelopen, Ronny en Ronny zijn aan 10/u blijven lopen met het gedacht om eens laatste te eindigen, het is ons helaas niet gelukt want 5 min na ons is er nog iemand van Aalter binnen gekomen als rode lantaarn.

Zondag: Heden ten daeghe den 31ste de enero van het jaar des Heren 2010 zijn toegetreden tot de ORDE DER BOSPOEPERS de jonckvrouwen Greta I. en haar tweede dracht ook genoemd Tinneke A (geen familie van Osobolle A) Voor degene die ook willen opgenomen worden bij deze orde, moeten slechts over 2 eigeschappen beschikken; Ten eerste (zoals de stichter) 1 of meerdere vijzen los zitten hebbende , ten tweede eens samen op zondagvoormiddag de ten volle 21.7km uitlopen in en rond het Leen te Eeklo. Er wordt steeds gestart aan de parking om 9 uur en we lopen tussen de 9 en 10 per uur (op mij moeten ze steeds wachten) en na 1 ronde is er drank en eventueel plas pauze, om reden van voorzichtigheid zijn deze gescheiden.Lachen
Reeds eerder zijn toegetreden: Ronny C (RonKing) -  Patricia V. - Eddy V.D.G. - Filip H. - Ronny G. - Luc D.K. en nu ook Greta I. - Tineke A

Volgende week geen zondagvoormiddagloop wegens een halve marathon te Cadzand

13:32 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

25-01-10

Donderdag bezoek aan de marathonman

De voorbije week heb ik vooral rustige duurlopen gepleegd, gemiddeld tegen 9.5/uur
Maandag: Rond de finse piste op de baan enaast (terug veel wateroverlast op de piste) een 80' gelopen met 10 x 200 meter aan een hogere versnelling, +/- 12/u.

Dinsdag: Terug rond de piste en ditmaal ook in het Heldenpark een rustige duurloop van 10.5 km waarbij ik bijna vergeten was om naar de avondschool te gaan, zo plezant kan het lopen zijn.

Woensdag: Een van mijn favorite parcours, vóór dag en dauw om 8 uur s'morgens, nog donker en lekker fris. Via de kerk van Kaprijke naar de Moerstraat maar ditmaal langs de Kruiskensstraat terug naar huis een 19.2 km op 2 u 02'. Heerlijk als de zon opkomt, ik voel mij bij momenten Forrest Gump Lachen

Zondag: Tenslotte ons (bijna)wekelijks Zondagvoormiddagloopje (lees marathonvoorbereiding) in het Provinciaal domein Het Leen een kleine 22 km in een tijd van 2 u 18' met Filip en in de eerste ronde ook Patricia, na het eerste gedeelte is Patje gestopt, duidelijk nog last van de 2 marathons op 2 weken (Ik denk dat ze mij aan een baxter zouden moeten leggen Verstomd), na de drank en plaspauze zijn we dan nog een rondje buitenbaan gelopen omdat het voor de zachte ondergrond nog een paar maanden te vroeg is. In identiek de zelfde tijd  nl: 1u 09'
Vandaag is het Patrica haar verjaardag (Dia de Cumpleaño in het Spaans) Dus Van harte gefeliciteerd Patje

Donderdag zou ik graag eens een 25 km meelopen met de Marathonman ik hoop dat Stefaan vlug weer al lopende rond de Watersportbaan  zijn marathons volbrengt.

09:12 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |