18-07-10

2 weken blogproblemen maar 'tis eindelijk in orde gekomen

Die mannen van skynet vonden het nodig om mijn en nog vele andere blogs om zeep te helpen, het is een zoekzantje geworden maar alles staat terug op zijn plaatsVerstomd

Het is dus 2 weken geleden dat ik nog een geblogd heb, maar ik heb intussen niet stil gezeten: De voorbereiding van mijn derde M is reeds begonnen : 9 keer gelopen netjes verdeeld onder 2 wedstrijdjes, 1 Fartlecje, 1 versnelling, 2 wisselloopjes en 3 langzame duurlopen.

Maandag: Een trage duurloop van 15.2 km aan 9.2km/uur s'morgen om 8 uur en toen was het reeds 25°, dat was puffen want toen ik na 1 u40 ' later thuis kwam was het reeds 28°.
Dinsdag: De 2de Prestigeloop in Watervliet, volgens trainer Mario (zie bevriende bloggers) moest ik eens vollenbak gaan, met als haas Snelle Eddy en duwer Filip kon dit niet mislukken, de eerste kilometer gestart aan 12/uur en het laatste rechte eind (+/-800m) aan 13.3/u, de 12.6 km gelopen aan gemiddeld 11.2. da ziet er goed uit voor mijn schema.
Donderdag: Nu stond er een wisselloop van 8 km op het programma, 500m aan 6.30'/km en 500m aan 5'/km, en zo de 8 km steeds wisselen.
Zaterdag: Fartlec: voor de eerste keer, het voelt een beetje raar maar het zit in mijn schema dus zal Mario wel weten wat hij doet, Hij is tenslotte een zeer gegeerde trainer. Dit is hem: (mijn Fartlec)
3km inlopen - 10 x 100m aan 27sec/100m met telkens 1 ' rust (om de hartslag te laten zakken) - 1 km loslopen en dan een wisselloopje van 4 x 500 m aan 4.50'/km en 4 x 500 m rustig verder lopen - 3 km uitlopen, een lekkere pittige training, waar ik nog moet aan wennen.

Maandag: Mijn wekelijks loopje naar Kaprijke 12.2 km aan 9km/uur met een lage (voor mij toch) hartslag :132/min
Dinsdag: Voor mijn eerste versnellingtraining ben ik naar de Piste in Aalter gereden, om zeker te zijn van een goede en vlakke ondergrond.
2 km inlopen - 4 x 200m tegen 26sec/100m - telkens 1 '  rust  - 1.2km traag lopen - 4 x 400m tegen  26sec/100m - 1.2km traag lopen - 4 x 800m tegen 30sec/100m (ik kon niet beter) - 2 km uitlopen. Leuke training alleen gevaarlijk om kwetsuren op te doen (persoonlijke mening)
Donderdag: Wisselloopje van 12 km = 500m loslopen en 500m aan 5'/km en zo de 12 km volbrengen
Vrijdag:Nieuwburg in Assenede: een jaarlijks terugkerende jogging ('tis voor een kieken dat we liepen), Deze jogging is zeer geliefd onder de kermisjogginglopers (Bier en Hamburgers in overvloed), zeer veel bekende Krekenlopers, Facebook- en andere vienden.
Wij (Cremke, Geert, Filip en RonKing) zijn gestart om er een rustige duurloop van te maken, ik had weer eens mijn slome benen van stal gehaald en ik had het gevoel dat ik een hele rappe duurloop had gelopen. Wat terug voor hillariteit onder mijn collega lopers zorgde, maar zoals steeds bleven ze mij aanmoedigen, Voor de één een trage duurloop voor de andere afzien, alleen de gedachte aan die bruine Leffe hield mij op de beenKnipogen
we zijn als voorlaatste (ik) gefinisht in 1 u 27' op een afstand van 15km = 10.3/u
Zondag: Een trage duurloop van 15 km. Voor de verandering eens niet naar Kaprijke maar deze keer een langs Lembeekse wegen gelopen, Méér verkeer dan naar Kaprijke en ook geen 2 bruggen te overschrijden, dus een zeer lekker duurloopje tegen 9.1 per uur.

Volgende week vrijdag staat er de 10 miles van de Camerados op het programma er kan ook voor 5 of 10 km gekozen worden, georganiseerd door mijn vriend Ronny Goethals dus allen daarheen zou ik zeggen.
Start om 19 u 30 aan de tent op het voetbalterein van St - Margriete

13:07 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

05-07-10

Te weinig gelopen en te veel gefeest

Deze week veel te weinig gelopen maar zeker genoeg gefeest; 3 feestjes op 1 week is zelfs voor mij te veel van het goede.

Dinsdag: De Boulevardloop te Ijzendijke, voor het eerst zijn buurman Jan Martens en mezelf eens gaan deelnemen aan de Boulevardloop te Ijzendijke (die trouwens gewonnen werd door Jan op de langste afstand: 11.4km).
Een zeer gezellig parcours van 1.9 km en telkens de beklimming van het molenhoopje = een hoop grond waar toevallig (aja we zijn in Holland) een molen op staat.
Slechts 22 mannelijke deelnemers op de 6 rondjes waaronder veel Krekenlopers, Mijn vriend en naamgenoot Ronny Goethals heeft de goede gewoonte om mij de eerste 4 ronden te hazen, en nadien heb ik het spoor van Luc de Coninck mogen volgen, enkel voor de foto heb ik  voor 20m de koppositie overgenomen.
Ik ben dus ook als laatste over de molenhoop gesukkeld in een tijd van 1 u 05' 21" een gemiddelde van 10.5/u.

ijzendijke1

Ronny sleept me de helling op 

ijzendijke2

Met de glimlach de kop overgenomen (eventjes maar)

ijzendijke3

Yes, voor het eerst laatste net na Luc

Woensdag: Normaal moest ik al aan het trainen zijn voor mijn derde marathon maar een wijkkermis met barbeque, een Gouden én een zilveren huwelijksjubileum met overvloed aan spijs en drank hebben mij een beetje verplicht om de start een weekje uit te stellen.
Maar woensdag heb ik toch een poging ondernomen, ik ging voor 8 km tempoloop maar na 5 km heb ik er de brui aan gegeven.

Vrijdag: De Trapistenloop van Vinderhoute is er eentje die voor mij niet mag ontbreken op mijn loopkalender, minder volk dan vorig jaar op de langste afstand (13.2 km). Het weer zal daar wel voor iets tussen gezeten hebben, in de tweede ronde kregen we een stortbui om U tegen te zegen over ons kopke gegoten.
Terug met Ronny gestart nu tegen 10.8 per uur en dat heb ik deze keer wel 4 rondes kunnen volhouden, mijn eindtijd was 1 u 13' 31".
Voor deze week staat er een inhaalbeweging op het programma, enkele rustdagen vervangen door een wedstrijd (nu morgen in Watervliet) en deze namiddag mijn duurloop die ik normaal gisteren ging lopen.

12:06 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

28-06-10

Eerste week na 2de marathon

De eerste looppasjes na mijn tweede marathon, eerst 2 dagen rust ingelast en daarna 4 keer gaan lopen met 2 korte wedstrijden, het was best kort met de hitte van afgelopen weekend!

Maandag: Samen met Patricia en aan een rustig tempo van 9.2 km/u ons favoriete tourke naar Kaprijke (12.2km), volledig pijnloos gelopen.
Door mijn zeer langzame marathon had ik mijn spieren toch wel wat extra belast en voelde ik zaterdag en zondag toch hier en daar bij het stappen enkele onaangename spiertrekkingen, maar van bij de eerste looppasjes waren deze gelukkig verdwenen.

Woensdag: In en rond het park 10.3 km terug met Patricia en nu ook met snelle Ewout (zoon van snelle Eddy) en begeleid door een van de nieuwste Krekenloopsters: Stefanie Martens, juist ja de dochter van Snelle Jan

Vrijdag: De traditionele Jaarmarktjogging in Kaprijke, een mooi parcours maar helaas nergens een uitslag van terug te vinden.
Om niet te geweldig te starten hadden we Patricia (terug aan het opbouwen, na gezondheids perikkelen) Filip (eerste wedstrijd na lichte spierscheur) en RonKing (eerste na marathon) besloten om niet de 15 km maar de 10 km te lopen. Kristof, Bea , Elke, Ewout en Peter starten in de 5 km.
Het werd een rustig loopje aan 10.5/ uur zodat we binnen het uur binnen warenLachen, Iedereen tevreden en zeer dorstig waardoor de Leffes in overvloed de toogbank passeerden.

Zaterdag: Onder een stralende zon en bij een temperatuur die de 30° benaderde hadden Jan Martens (juist de vader van snelle Stefanie) en mezelf afgesproken om de lange afstand (12.1km) te lopen in de Jogging van Blauw-Geel (A.S. Rieme).
Het was voor een goed doel dat we liepen (4 flesjes Augustijn, een plaatselijk maar zeer lekker biertje). Jan ging voor een plaats bij de eerste 5 ik voor een plaats bij de laatste 5, het is ons beiden niet gelukt.
Jan is 7de geworden op 36 deelnemers(sters) in een tijd van 50' 06" en ik ben als 24 ste over de aankomstmeet gesukkeld (ook op 36 loper(sters)) in 1u 05' 01" die later door een extern jurilid gecorrigeerd werd in 1 u 05' 00" .
Met dank aan de vele supporters die speciaal met de fiets en van het verre Adegem en Eeklo naar Ertvelde afgezakt waren om deze topprestatie op de beeldband vast te leggenVerrast

  blauwgeel1
Samen met Geert en Patricia nog wat nakeuvelen over de knappe prestatie van Geert in zijn eerste marathon.

blauwgeel12
Samen met Jan onze tactiek nog vlug eens overleggen.

09:18 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

20-06-10

Mijn tweede marathon

Na 3 weken van stilte, terug een berichtje

Vrijdag 18/06/2010: De Nacht Van West-Vlaanderen in Torhout, ik had er reeds veel over gehoord maar dat het zo goed georganiseerd ging zijn dat had ik niet gedacht. Chapeau voor de mannen van Andre.

Ik kwam naar Torhout onvoorbereid, ging eerst niet starten, beetje ijzer tekort, wat moe, allemaal flauwe excuses na vorige week Tom Waes zijn voeten gezien hebbende dacht ik bij mezelf  als je daarom niet start ben je maar een mietje Afgesloten

Met dit in gedachte en de belofte van Bart Kerwijn en Joeri Schepers dat ze met mij gingen samen lopen had ik er terug veel zin in, het was tenslotte een marathon op mijn verjaardag (daar krijg je niet elk jaar de kans voor)
Van bij de start zat ik met een goed gevoel en toen we na de eerste ronde (22km926,66) de aankomst passeerden in een tijd van 2 u 24 dacht ik even dat we onder de 4 u 30  konden finnishen. Maar niet goed voorbereid ( ik had enkel 1 maal 25 km gelopen, en na Brussel slechts 1  keer 12.5 km) daar stond in de donkere stukken " de man met de hamer" Ondanks de honderden aanmoedigingen van Bart en Joeri liep het voor geen meter meer.
En zodoende hebben we de kleine tweede ronde (19km268,33) in ook 2 u 24 gelopen, Ik ben gefinnishd in 4 u 48'05" (na hun vele aanmoedigingen hebben Bart en Joeri mij ook nog laten voorgaan aan de aankomst) op plaats 459 op 527  gestarten, waarvan ook 41 opgevers
Mij rest enkel nog te zeggen: Bedankt aan Bart en Joeri, maar ook mijn trouwe supporters anex cavadrinkers Bea, Patricia en Fotograaf van dienst Eddy.
Ik ga ook mijn ambities een beetje terug schroeven, ik weet van mijn eigen - 4uur zit er voor mezelf niet in (Teveel gewicht en te weinig basissnelheid) ik had aan 4.15 gedacht maar ik ga er nog een kwartierke bij doen, mijn droom wordt 4 u 30 als ik daar ooit eens onder zit zal de cava wéér knallen.

Proficiat aan al mijn mede Facebookrunners en andere vrienden die hun 10km of Marathon goed hebben gelopen. In het bijzonder de 2 debutanten die bij  hun eerste onder de 4 uur zijn geeindigd: Chris Rogghe en Geert Van Hooreweghe van Aalter en in het het bijzonder een zeer knappe sportvrouw: Veerle Beernaert die ook voor het eerst onder de magische grens van 4 uur liep.


003a

Bea en Patricia die geduldig aan het wachten zijn op het feestvarken

008a

Joeri - RonKing en Bart

020a

En wat doen de cavalopers na een Marathon ? juist ja Cava drinken Santé

008

12:48 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

31-05-10

Brussel wordt steeds beter

De voorbije week 62 km netjes verdeeld onder 2 oefenloopjes en 2 wedstrijden

Dinsdag: De dinsdag heb ik steeds avondschool: Spaanse les, dus had ik maar een uurtje om te trainen, In mijn eerste rondje wat normaal een langzaam duurloopje ging worden kwam Kathy Ingels (een zeer begenadigd loopster en ook wielrenster) naast me met de vraag of het niet gaf dat ze meeliep, Kathy is de zus van Veerle Ingels: nu vooral te zien op AVS in de reklamespot met Peter van Petegem. Wat ook betekende dat mijn traagduurloopje veranderde in een redelijk stevig tempoloopje, Aja met zo een jonge deerne naast u moet je zich eens van uw beste kant laten zien Verstomd: 9.2 km in 54min = 10.4/u.

Woensdag: Mijn wekelijks bezoekje aan Kaprijke ietje trager dan dinsdag en nu zonder gezelschap 12.2 aan 9.4/u rustig genieten van de natuur en de daarbijhorende varkensstallen.

Vrijdag: De halve marathon van Lotenhulle, één van mijn favorieten, kleinschalig maar goed georkestreerd. Veel bekend volk van de Jogging club Aalter en nog enkele Krekenlopers en andere Facebookvrienden. Samen met mijn schoonbroer Filip en vriend Bart Kerwijn afgesproken om te proberen in 2 uur binnen te zijn. Een ideaal parcours om u voor te bereiden op de 20 van Brussel wegens zijn golvend karakter.
Van bij de start had ik een goed gevoel, maar toch niet vollen bak gegaan om uitgerust aan de start te komen in Brussel. Helaas voor Filip is zijn kwetsuur aan de kuit niet verdwenen maar erger geworden, van de vier musketiers liggen er nu 3 in de lappenmand (Patricia, Eddy en Filip) Hopelijk komen ze alledrie snel terug want het Kermisjoggingseizoen komt er aan (is infeite reeds bezig)
We zijn alledrie samen aangekomen in 2 u 02 en een sieke, 3 minuten na Nico Schelstraete en Geert Van Hooreweghe die zich ook aan het voorbereiden is voor zijn eerste Marathon in Torhout.

Met dank aan John Dhondt voor deze en andere foto's
Leden 023
Filip, RonKing en Bart

Zondag: Zondag had ik het dwaze idee opgenomen om met de auto naar de 20 van Brussel te rijden, Filip had afgebeld maar er waren nog 2 jonge dames uit Eeklo die met mij wensten mee te rijden.
Om 12 uur vertrokken en om 13 uur waren we de Baseliek gepaseerd, maar toen begon het: 1 uur 20 min later waren we nog maar 4 km verder er was blijkbaar ergens iets gebeurd? We hebben op Leopold 2 of was het 3 onze auto laten staan en dan de metro genomen, want anders hadden we de start nooit gehaald.
In Brussel liep ik onder de club van Arcelor-Mittal, die wijselijk een hotelkamer hadden gehuurd (waarvoor hartelijken dank), zodat we ons daar konden aankleden en achteraf ook douchen,
Ik was nog net op tijd om in mijn startblok te verschijnen (vorig jaar had een collega met mijn nr gelopen en die was in 1 u 42 binnen, dus had ik nu een mooie startplaats).
 Aan de start kwam ik Joeri Schepens met zijn zoon nog tegen, maar die waren er vlug vandoor , ik heb gans de wedstrijd oog gehad op een tijd van - dan 2 uur tot op km 16 zat ik  1min en 20sec onder de tijd. Maar toen begon de Tervurenlaan (of zo iets) en daar stond de man met de hamer, op de 2 km beklimming heb ik meer dan 4 min verloren. Ik ben gefinnishd in 2 u 03 39 wat voor mij een beste tijd is, de jaren ervoor 2u09 en 2u07.
Als ik nog enkele jaren meedoe zal ik misschien toch nog eens onder de 2 uur komen, we zien wel!
Deze week leg ik de laaste hand aan de voorbereiding van de Nacht Van West-Vlaanderen, ik moet nog eens een 30ger lopen en eentje van 25+ En vrijdag is er natuurlijk de Lentejogging in Waarschoot: start om 19 u 30 aan de sporthal, keuze uit: 4,25km - 8,25km en 12,7km: Allen daarheen zou ik zeggen.

De Arcelor-Mittalploeg van de 20 km van Brussel
arcelor

14:46 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

21-05-10

Zware benen, ik denk dat iedereen dit al eens heeft voorgehad

Nog 4 weken te gaan voor "De Nacht van West-Vlaanderen" en de vorm is aan het terug komen (rond is ook een vorm hé Zoenen)

Na mijn dipje vorige week had ik geen zin om te bloggen, dus nu eentje van 2 weken Lachen

Maandag: Nog maar eens naar Stefaan de marathonman geweest om een rondje of 4 mee te lopen, een beetje geforceerd om mee te zijn van bij de start en meteen voelde ik dat het niet goed zat, de vermoeidheid was nog steeds niet weg.
20 km gelopen aan 10.2 / uur en voor mij is da te rap als oefening, das al bijna wedstrijd tempo, allééz zo voelde het toch aan.
Ik heb dan besloten om 3 dagen rust in te bouwen om vrijdag fris aan de start te komen in wat voor mij één van de mooiste 10 miles is: de 10 miles van Aalter, zeer goede organisatie, veel bekende gezichten. Met een  mooie winnaar bij de dames (Katrientje)

Vrijdag: Zoals gezegd zijnde: vrijdag met Filip Hoornaert en Bart Kerwijn naar de Ten Miles van Aalter vertrokken met een broek vol goesting (om te lopen)
In de kleedkamer kwamen we onze persoonlijke haas weer tegen nl: Ronny Goethals van de Krekenlopers, en die had goed nieuws: hij ging ons 3 ronden hazen zodat we zeker voor donker binnen zouden zijnLachen
Maar van bij de start werd ik het al gewaar: er zat lood in mijn benen, geen 5 kilo maar ik had het gevoel dat ik 20 kilo moest meezeulen, zo erg was het.
Filip had gezegd: samen uit samen thuis en met hun drieën hebben ze het tempo laten zakken en mij uit de wind gezet en desnoods mij aan mijn gat naar boven geduwdVerstomd op de brug over de E 40 waar we 4 keer over moesten.
Na 2 rondjes begon het eindelijk te gaan en zo zijn we nog bij klaren gefinsiht in 1u32 ongeveer.

Dat klein jongetje die ons op zijn duizendste gemakske inhaalde is de zoon van Joeri (cremke)
Ik in't zwart met de kop in de grond en mijn 3 kompanen hadden er blijkbaar nog plezier in ook als je de foto bekijkt
vlnr: Ronny Goethals - Bart Kerwijn - The King himself - en mijn schoonbroer Filip
10milesaalter_18_742010_100514
Na de wedstrijd zijn er nog veel Leffes gesneuveld, het moeten niet altijd PR's zijn

Zondag: Zondag hebben we terug de draad opgepikt om in het provinciaal domein "Het Leen" onze wekelijkse halve te trainen, dat was toch de bedoeling, na 1 rondje hield "de held van de dansvloer van de avond ervoor" Filip het voor bekeken en het kortere stuk van de training was voor mij alleen weggelegd, dit heb ik noodgedwongen ook nog een beetje ingekort wegens sanitaire stop (ernstige darmkrampen, om niet tot in de details te gaan)
Zo kwam ik aan 18.6 km in 2u04' zeer aangenaam tempo en ik had al een zeer lekker gevoel (voor en na de sanitaire stop )

Woensdag:  stond er een dubbele training op het programma en da doe ik dus echt zéér graag, 's morgens 22 km in en rond het park en 's avonds nog eens naar Kaprijke en terug 12.2 km, samen 34,2 km met zeer veel overschot gelopen: voor de middag aan 9.1/u en 's avonds tegen  9.5/u
In feite moest ik met Arcelor-Mittal (mijn werkgever) gaan lopen op de bedrijvenloop aan de watersportbaan  samen met zo een 50 tal collega's. Alleen kan ik het uur nog nie goe lezen en dus kwam ik 1 uur te laat op het appél, ze waren reeds vertrokken, ik ben dan maar naar huis gereden en heb mijn tweede deel als straftraining gelopen.

Vrijdag: Traditiegetrouw, vandaag mijn eerste vroegen: van het werk naar huis lopen met in het park een nog klein rondje. goed voor 25 km dit brengt mijn totaal voor 2010 op juist 1200 km. nie slecht voor een oude man met 10 kilo overgewicht, aan da eerste is er weinig te doen maar da tweede daar moet ik eens ernstig werk van maken.

Volgende week een beetje interval en Vrijdag gaan we als Filip fit is (heb net op zijn blog gelezen dat hij misschien een klein scheurtje heeft, hopelijk niet) naar de halve marathon van Lotenhulle en Zondag zijn de 20 km van Brussel er alweer terug.

19:51 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

08-05-10

Eerste week voor de "Nacht" : 59km nog 6 weken te gaan

Nog 7 weken voor De nacht van West-Vlaanderen, een rustige trainingsweek met 4 loopdagen en een totaal van 59.6 km

Maandag: 16.3 km in 1 u 45' waarvan 3 x 10 min. hoog en 3 x 1 min Heel Hoog en daartussen  traag verder lopen.

Dinsdag: Bloedgeven, en sindsdien voel ik mij moe tijdens het lopen, hopelijk verdwijnt da gevoel rap.

Donderdag: 11.6 km in 1 u 17' waarin 8 x 1 min HH en 5 x 50m sprint.

Vrijdag: 13.5 km trage duurloop in 1 u 26'

Zaterdag: Voor de verandering nog maar eens de Moerstraatloop genomen 18.2 km in 1 u 54' : voor de geinterreseerden klik op volgende link:
http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=336764

Volgende week staan er 2 lange duurlopen en 1 dag interval en natuurlijk op vrijdag is er de 10 miles van Aalter: iedereen daarheen zou ik zeggen. http://aalter.coldhearth.net/index.php

20:23 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |