03-10-10

Eerste kilometers na de marathon

Na de marathon van Gent had ik een beetje last van stijfheid in de onderste ledematen, maar een ambetant gevoel in de heup heeft mij gans de week aan de kant gehouden.
Maar toen Filip en Patricia zin hadden in ons wekelijks zondagmorgenloopje heb ik toegezegd.
In het gezelschap van Frankie Sierens ( een ervaren marathonloper die enkel in het buitenland loopt) hebben we het Provinciaal domein "Het Leen" onveilig gemaakt.  Na 17.3 km stonden we terug thuis, moe maar verlost van alle pijntjes en kwaaltjes. En zo kom ik aan een jaartotaal van boven de 2000 km wat mijn doelstelling was dit jaar.
Deze week nog enkele korte en nog een lange en Zondag loop ik de halve van Brussel en de week nadien de Marathon van Mallorca, heb er nun reeds zin in.

13:10 Gepost door RonKing | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

27-09-10

Marathon van Gent

De Marathon van Gent, ideaal om mijn kater van Hulshout weg te werken
Van voor de start had ik er blijkbaar een goed oog in. Ik had de nacht ervoor gedroomd dat ik gefinisht was in 4 u 19, men zegt dikwijls dat dromen bedrog zijn maar ik ben gewoon 5 minuten te vroeg wakker geworden.
In het startvak had ik nogal vlug Koen Van Steenkiste gevonden en we gingen voor 4u 30, Maar na 5 km zei Koentje dat hij zeer goede benen had en hij wou samen met mijn schoonbroer Filip voor onder de 4 uur gaan, (Koen is aangekomen in 4 u 20'21")

Toen ben ik van groepje naar groepje gelopen, het probleem bij die kleine Marathons is dat je niet gemakkelijk een busje vind, maar wonder boven wonder na 15 km heb ik kunnen aansluiten bij een 4 tal lopers en blijven volgen tot km 33 ongeveer, en ja daar stond hij: de man met de hamer.
Op km 30 passeerde ik in 3 u en 4 min, dus nog 1 u en 25 min om de 12 resterende kilometers te overbruggen dus nog geen paniek
Ik moest gewoon blijven lopen, ook al liep ik maar tegen 7 min de km, tussen km 33 en 36 liepen we met 4 mannen meer te wandelen dan te lopen en we konden er nog om lachen ook. Op km 36 vond ik het welletjes en mijn klopke was zo goed of verdwenen (omdat ik door een vrouw werd ingehaald denk ik) we zijn samen gebleven tot aan km 40 en toen kreeg voor de eerste keer in de Marathon de befaamde adrenalinestoot en kreeg mijn snelheid zowaar boven de 10/u
Op de laatste 2.2 km heb ik nog een 10tal lopers kunnen voorbijsnellen en zo wist ik zeker dat ik voor het eerst onder de 4 u30 ging eindigen. De cava is weer rijkelijk van eigenaar verwisseld, dit keer dank zijn onze trouwe supportster/fotografe Patricia.
Mijn nieuwe besttijd op de Marathon is nu (voorlopig) 4 u 24'10" en daar ben ik uiterst tevreden mee, dank zij het schema van trainer Mario, die ik zo goed als mogelijk gevolgd heb, waarvoor hartelijken dank.
Enkele rappe jongens: Filip (4u 10'40") - Snelle Eddy ( 3 u 45'30") -¨Patrick Van de Veire (4u 07'09")
gent1.jpg
Nog enkele aldanniet rappe  gasten: Kurt De smet (3 u 24'50") - Danny Van De Walle (3u 09'20") - RonKing (4 u 24'10")
 

gent-2.jpg
De Cavalopers: eventjes nakaarten maar voor mij vooral nagenieten
gent4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 De volgende Marathon is voor snelle Eddy en mezelf  die van Mallorca, maar da zal er een zijn om van te genieten.
Filip gaat op 10/10/10 Brussel nog eens onveilig maken, veel suc6 daar.

 

17:06 Gepost door RonKing | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

13-09-10

Nog 2 weken voor Gent

Nog 2 weken voor de Marathon van Gent, en ik zie het weer helemaal zitten na enkele korte maar vlugge wedstrijdjes (naar mijn bescheiden mogelijkheden toch) Lachen

Woensdag: Na mijn lange duurloop van maandag eens mijn spieren loslopen eentje van 8 km aan een langzaam tempo van 9 /uur, ideaal om de spieren te ontspannen.

Zaterdag: De laten, mijn favoriete ploeg dus moet er vroeg gelopen worden en vandaag stond er eentje van 18 km op het schema van trainer Mario een trage, van 9.5/u maar wonder boven wonder aan een zeer lage hartslag van 132
waar ik vroeger tegen deze snelheid aan 145 gemiddeld zat.

Maandag: Terug mijn intervaltraining op de brug over de N49: 8x vollenbak naar boven en dan de kilometer rustig vol lopen, met heen en terug kwam ik aan 13.2 km moe maar voldaan kon ik weer naar Arcelor toe gaan.
(rijmen en dichten zonder mijn G.. op te lichten)

Woensdag: Eens iets anders gedaan om mijn tijd te passeren, 1 uur lopen en dan kijken hoe ver ik kwam, in het park en de binnenkant van de Finse piste is 1.9 km volgens Carmin.
Ik kwam aan 5 rondjes en nog 1 rond de piste is goed voor +/- 10.4 km

Vrijdag: De prestigeloop in Bentille, samen met Eddy, Ewout, Patricia, Filip, Bart,David, Peter en Kristof naar onze afspraak met veel bekende clubgenoten en andere schone loop(sters), Filip, Bart,  Peter en David liepen de lange afstand. Kristof en Ewout zijn de mannen van de korte, Eddy Patricia en RonKing gingen voor een goeie tijd op de tussenafstand.
Voor het eerst dit seizoen heb ik de 12/u zéér dicht benaderd, We liepen onder het vakundig haaswerk van ¨Patricia de 8.9km in 44' 40" en dit is 11.95/uur als je weet dat we de eerste rondede aan 11.2 per uur gelopen hebben, dan kom je vlug aan 12.7 in de 2de ronde, dit is voor mij een nieuwe ervaringVerstomd
Dit smaakt naar meer!!
bentile.jpg

 

 

 

 

 Ik volledig van de kaart maar bij Patricia kon er nog een glimlach van af

 

 

 

Zondag: Een vaste afspraak in september is voor de Cavalopers Dwars door St Kruis een van de best georkestreerde joggings van het west-vlaamsche land (daar denken ze nog dat Oost-Vlaanderen in Limburg ligt)
Zéér knap pacours en een tafel aan de aankomst waar menig loopclub jaloers van wordt. Zonder van de prijzentafel te spreken, iedereen had prijs, al duurde het bij de dames nogal een tijdje vooraleer ze er uit waren Lachen
Terug met ons zelfde 4 tal en nog enkele bekende gezichten aan de start gestaan en ook den aprés verzorgd
We hebben aan de start ons vakkundig op de laatste stek gesteld en dan beginnen met inhalen, dit keer waren het er bijna 85 die we onderweg achter gelaten hebben.
Terug samen met Filip en Patricia zolang mogelijk samen gebleven, Snelle Eddy was er zeer vlug vandoor hij had samen met Filip daags ervoor de halve van Zwalm gelopen. (zie Filip zijn blog : http://www.bloggen.be/filiph2009/)
Ik had nog steeds de vorm van vrijdag te pakken en heb op de 15 km een PR gelopen, op KM 13 wou ik er vandoor gaan maar Patje kreeg ik niet los, niettegenstaande dat we de laatste 2 km in 9'10" gelopen hebben, tis een taaie Hebberig

 

met dank aan Jessy voor de foto'sstkruis1.jpg

ook den aprés was weer in orde

stkruis2.jpg

 Speciaal op verzoek : terug van weggeweest de mop van de week

Een man uit Schinnen is voor zijn werk in China en ziet de kleine Chan Li.

Hij spreekt hem verbaasd aan en zegt: "Jongetje, hoe oud ben jij?"

"6 Jaar", zegt de kleine Chan Li."6 Jaar" zegt de man ontzet, "en hoe lang rook je al?"

Chan Li antwoordt: "Eigenlijk vanaf het moment dat ik voor het eerst sex had."

"Asjemenou," zegt de man, "en wanneer had je dan voor het eerst sex?

Kleine Chan Li antwoordt: "Dat weet ik niet meer, want toen was ik dronken!"

 

 

20:53 Gepost door RonKing | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

30-08-10

Terug aan het lopen

Na Hulshout heb ik niet te lang gewacht om den draad weer op te pikken. Mentaal weegt die opgave nog zeer zwaar, maar fysisch ben ik vlug herstelt van de 30 km oefenloop.
3 dagen rust heb ik mezelf gegunt en dan terug de lat wat hoger gelegd te beginnen met een brugloop van 10 km


Dinsdag: Onze nieuwe brug over de N49 Expresweg, we hebben er lang moeten op wachten maar het is een schatje, van Zuid naar Noord is ze 340 m te beklimmen en van Noord naar Zuid 230m maar des te steiler.
Ik heb mezelf opgelegd om telkens mijn eerste training van de week er een intervalletje van te maken en dinsdag was het weer zover 10,8 km en 6 maal de brug opgelopen in volle speed (in mijn geval is dat tussen de 11 en 12 km/uur omhoog) tussen elke beklimming ligt er zo een 700 m rustig verder lopen. 

Donderdag: Een wisselloopje van 16.7 km de eerst 4 km zeer rustig ( 9.2/u) en dan in gezelschap van Cathy Lippens ( de zus van Veerle ) 4 km tegen 10.6  en terug een rustige 5 km naar de kerk van Kaprijke (ik ga om de duur nog gelovig worden denk ik) dan de laatste 3.7 aan 10.2 zo kwam ik aan een gemiddelde van 9.7/u, een pittig wisselloopje. 

 Zaterdag: Ik had op FaceBook een uitnodiging gekregen om naar Grijsloke te komen om aldaar de 10 miles te lopen, van bij ons is da rap een 55 km enkel en géén van de Cavalopers had er echt zin in. Dus hebben we hier maar een 17.3 km gelopen maar wel aan een hoger tempo, Filip en ik hadden nie goe afgesproken want ik dacht da hij ziek in zijn zetel lag maar via zijn blog heb ik ondertussen vernomen dat hij ook aan het lopen was toen Patricia, Eddy en mezelf aan het zweten waren in het Leen, 17.3 km in 1 u 42 oftewel 10.1/u

 Maandag: Gedaan met 7 dagen nachtwerk, dus tijd om een trage lange af te werken, zaterdag had ik Eddy reeds warm gemaakt om mee te lopen, maar ze noemen hem niet voor niks "snelle Eddy" dus die trage lange werd een tempolange, 28.5 km in 2 u 53. Als het mij ooit lukt om daar nog 14 km bij te doen heb ik een Marathon in 4u 13', maar daar ga ik eerst nog veel boterhammen mee choco moeten voor eten denk ik Lachen

Dit brengt mijn weektotaal op 73.3 km in 4 sessies en mijn maandtotaal op 227 in 12 beurten. Gent Here we come

 

 

20:18 Gepost door RonKing | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

22-08-10

Mijn eerste ontgoocheling op de Marathon

Gisteren, heb ik voor het eerst een wedstrijd niet uitgemaakt : De Marathon van Hulshout gestopt na 30 km

Mijn voorbereiding was nochthans perfect verlopen, een paar keer 25+ en een 32+ die ik had gelopen met een supergoed gevoel. Ik had er ongelooflijk veel zin in, maar helaas het liep van in de eerste kilometers voor geen meter.
Ik denk dat voornamelijk de hitte mij parten heeft gespeeld, ik voelde al problemen van zodra we uit Bart zijn auto stapten, lekker aircootje in de wagen en plots wordt er 28° op uw kap gesmeten. Van bij de start (we liepen 9.6/u) had ik al moeite om te volgen, en elke drankpost werden de wandelingen steeds langer. Na 3 rondjes moest ik mijn vrienden laten gaan en de laatste 25 km proberen alleen uit te lopen, van km 28 tot aan km 30 heb ik meer gewandeld dan gelopen en aan zo een tempo zag ik het niet meer zitten.
Ik was redelijk down toen Koen, Bart en Filip een uurtje  of zo later terug aan de wagen stonden.
De Cava achterna smaakte voor mij toch een beetje bitter.
Maar na een mislukkingske ga ik de moed niet laten zakken, nog 98 te gaanLachen, ik zie het als een goeie training voor de Marathon van Gent.
Toch nog een welgemeend proficiat aan Koen, Filip en Bart die onder een loden zon hun Marathon tot een goed einde hebben gebracht.

10:54 Gepost door RonKing | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

10-08-10

Een weekje rust doet wonderen

Na de 10 miles van de Camerados en ons zondagmorgenjoggingske had ik veel last van mijn heup, veel vraagtekens en twijfel voor de komende marathons staken de kop op. Na een weekje rust en het vervangen van mijn versleten schoenen blijkt alles nogal mee te vallen ( hoop ik toch )

Zaterdag Op de laatste dag van de warme maand juli heb ik mij laten overhalen om mee te gaan naar Hoetsel, waar ik wijselijk besloten heb om niet voluit te gaan maar de tussenafstand te kiezen en op een gezapig tempo uit te lopen. Resultaat: Voorlaatste op de 10.3 km in 1 u 04' 11", wel weer prijs in de tombola Stoer

Maandag Met een goed gevoel en 7 dagen nachtwerk in de benen hebben we ( Filip Eddy en mezelf ) besloten om onze marathon voorbereiding een beetje op te krikken, Eddy loopt Gent maar Filip, Koen, Bart en ikke lopen eerst nog Hulshout op zaterdag 21/08/10,als een nieuw begrip : ¿een oefenmarathon ?en er moesten nog vlug wat kilometers gemaakt worden.
Met 2 "jonge" gasten aan mijn zijde wist ik reeds van bij de start dat het tempo hoger ging liggen dan mijn gebruikelijke 9/u
Op  km 12 stond mijn vrouwtje Bea met de nodige spijs en drank (steak champignons enz.Lachen) voor Filip had dit bijna een fatale afloop want zijn gelleke schoot letterlijk in het verkeerde keelgat. en na 24 km hield hij het voor bekeken, Eddy heeft onderweg eventjes een blaar moeten openprikkenen maar hij  kwam weer aansluiten en zo hebben we onze lange duurloop van 26.5 km afgehaspeld tegen 9.6 / uur.

Dinsdag: De 5de Rabobank zomerloop te Cadzandbad, wie Cadzand zegt denkt zee en duinen en da was het: crossen door de duinen, voor mijn schoonbroer Filip is dit zijn geliefde parcours, maar voor mij was da afzien.
Ik heb er toch nog een stuk of 6 achter mij weten te houden (zonder die 4 die zijn uitgestapt) Filip heeft de 9.7 km gelopen in 53' 13" voor mij was dat 56' 57" en op deze zandloop was dit een goed resultaat.

Zaterdag: Om alle twijfels weg te nemen moest er nog een 30+ gelopen worden, zodoende ben ik zaterdag voormiddag vertrokken om 08 uur voor een "toerke" van 32 km, alleen op mijn eentje Tong uitsteken ( Eddy en Patricia hadden reisplannen en Filip had de dag ervoor "in het sop gehangen"Verstomd )
20 graden en bewolkt, ideaal voor een lange duurloop, en  op km 10 stond daar weer mijn privébevoorading ter plaatse,( dank u Beatjen)  Na 19.5 km had ik mijn eerste ronde er op zitten en mijn  tweede gelleke en flesje sportdrank genuttigd. Nog zo fris als een hoentje ben ik aan mijn 2de rondje begonnen nu eentje van ongeveer 12.5 km en in een tijd van  3 u 25' had ik mijn 32 km gelopen, met een zeer goed gevoel,  vlug een douchke een beetje eten en de namiddag ploeg gaan "werken" méér moe dat niet zijn om uw zaterdag door te brengen.

Deze week nog eentje van 12 en eentje van 24 om het niet af te leren, en de week nadien gaan we terug Cava drinken na, hopelijk de goede afloop van mijn derde marathon.

09:39 Gepost door RonKing | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

25-07-10

Ten Miles van de Camerados

Deze week 59.7 km gelopen, gehuppeld en gestrompeld en vóóral naar de Gentse feesten geweest.

Volgens mijn schema moest ik 4 keer lopen: 2 langzame, 1 wisselloop en 1 wedstrijd

Maandag: Gentse feesten = lekker eten en te veel drinken

Dinsdag: Eddy en Patricia opgetrommeld om samen nog maar eens naar Kaprijke te lopen, onderweg nog 2 andere (zeer mooie en echte) ezelsveulens gezien: 12.2 km in 1 u 20'

Woensdag: 15 km wisselloop 500m/traag en afwisselend met 500m/11a12/uur en dit 15 keer herhalen, zéér lastig op het einde om die snelheid te halen.

Donderdag: Normaal terug naar de Gentse feesten, maar nu in Lokeren blijven plakken éérst in "The King of Wok" zéér lekker en overvloedig gegeten en gedronken, en dan naar een bruin café ergens in het waasland "de singel" voor wie het weet zijn, ik niet meerVerstomd

Vrijdag: De Ten Miles van de Camerados een jogging die meetelt voor de Superprestige van de Krekenlopers, ingericht door onze goede vriend Ronny Goethals. Steeds een snelle wedstrijd, mooi parkours en veel deelnemers (méér dan 350 op alle afstanden samen) 
Van voor de start hadden we afgesproken dat we samen gingen blijven met Patricia, Cremke,
Nico, Bart, Filip en RonKing om er een snelle duurloop van te maken, we liepen 10.9/uur en zijn op plaats 102-107 aangekomen op 112 deelnemers, Ik heb de éérste en de laatste kilometer tempo gemaakt en die andere 14 km hebben ze op mij moeten wachten Lachen 
Snelle Eddy is op plaats 59 gestrand met een tijd van 1 u 14.
Mijn vrouwke Bea is in de 5.8 km op de 96st plaats op 101 deelnemers gefinnisht
Uitslag Camerados: http://www.krekenlopers.be/superprestige%202010/St.%20Mag...
Na de wedstrijd is de Leffe weer in overvloed van eigenaar gewisseld. 

Zaterdag: Terug naar de Gentse feesten, man man man wát een raar volk dat je daar tegen komt, Nippel slipende amazones, Snelle Eddys enz..

Zondag: Afgesproken met Eddy en Filip om onze wekelijkse halve marathontraining terug te herpakken, maar na 16.4 km moest ik passen (de voorbij week zekerst?) en heb dan maar mijn weg naar huis te voet afgelegd (al stappende), Voor morgen in Kleit ga ik passen.
En vanaf maandag begint er terug een werkweek.

11:48 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |