21-02-11

Vorm - en andere perikelen

Als voorbereiding voor de 27 km van afgelopen zaterdag had ik stevig getraind, allééz da dacht ik toch Verstomd

Vorige week 43 km in 3 keer en deze week 70 km in 4 beurten, en toch is er iets misgegaan tijdens mijn wedstrijd.

De 22ste Leopoldsloop te Watervliet:
272 moedigen hadden zich aan de start gewaagd, het was fris en bij wijlen een stevige tegenwind vooral op de terugweg. Onder hen enkele vrienden uit Mallorca en het volledige Cavalopersteam, zoals gewoonlijk liepen Eddy (2u18'08") en Patricia (2u27'29") hun eigen tempo. En ook zoals steeds hielden Bart (2u40'38") en Mijn schoonbroer Filip (2u40'44") mij gezelschap (waarschijnlijk uit compasie of voor mijn schoon ogen ;-)

We gingen proberen aan (voor mij) Marathon tempo te lopen, ik zou ooit graag een onder de 4 u 15 willen finishen en 27 km is toch al een mooi eindje ver.
Alleen had ik de man met de hamer niet verwacht, maar op km 18 stond hij daar, net achter dien boom na de drankstand. Was het die modderstrook die mij afschrok, was het nog 9 km te gaan? ik weet het niet (slecht bietensap misschien?) maar ik kreeg nen pattat nog nooit gezien. Filip en Bart wilden vertragen maar da wou ik niet het was mijn klopke dus moest ik me daar maar alleen overzetten.
Pas toen ik aan km 24 kwam kon ik weer versnellen. S'avonds hadden we met een 13 tal vrienden een etentje voorzien in het Binnenhof op de Markt te Eeklo en ons Bea had mij beloofd dat ik indien onder de  2u45 kon lopen, dan mocht ik eens mijn al zo ronde buikje laten vullen met frietjes. Geen probleem dacht ik, vorig jaar 2 u 34 gelopen.
Maar toen ik op km 24 op mijn uurwerk keek had ik minder dan 17 min om nog onder de 2.45 te zitten, dus met het beeld van een emmer frieten in mijn gedachten heb ik nog maar eens alles uit mijn vege lijf geperst en op 2u44'31' werd ik afgeklokt, moe maar voldaan heb ik dan maar dankbaar de lekkere soep in ontvangst genomen.
Nu een dagje of 2 rust en dan verder werken naar de halve van Sluis waar ik vorig jaar mijn PR heb gelopen, wie weet wat er daar allemaal kan gebeuren?

Op deze foto zie je dat ik "afzien" in een andere dementie heb geplaatst Zoenen

leopoldsloop 2011_4.jpg
en wie zit er hier in de kom frietjes? juist ja RonKing Himself

DSCI0023 (Medium).JPG

 

11:51 Gepost door RonKing | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

06-02-11

De halve van Cadzand op biodiesel !

Als voorbereiding op de halve Marathon van Cadzand heb ik de test met rodebietensap gedaan, 6 dagen aan een stuk een halve liter van dat onsmakelijke goedje gedronken. En tot mijn grote verbazing moest ik vaststellen dat het werkt. Verder zijn er ook nogal wat kilometers gelopen om toch maar niet uit de toon te vallen bij de rest van de Cavalopers.

Woensdag 26/01: Samen met Patricia eens naar Kaprijke en terug aan 9.5/u en toen ik in Eeklo terug kwam moest Patje naar de kapster, ik ben dan maar van vriendin gewisseld en heb met Kathy Ingels nog een blokje van 6 km gelopen maar nu aan 10.5/u, als ze mij maar kunnen doen afzien hé ;-)

 Donderdag 27/01: Donderdag heb ik voor mijn eigen vrouw gekozen, die is zich aan het voorbereiden voor de Leopoldsloop alwaar ze zich met enkele Mallorcaanse vriendinnen aan de 6 km gaat wagen. Rustig aan 8.5/u een beetje bekomen van da jong geweld van daags ervoor.

Zaterdag 29/01: Terug een oude traditie opgepikt om na mijn eerste werkdag van de vroegenploeg naar huis te lopen (22.6 km) En wie stond daar op km 16, juist ja ons Bea om samen de laatste 6.6 km mee te huppelen. Ditmaal aan 9/u Bea was in vorm. Dit bracht mijn totaal voor Januari op 165 km in 14 loopdagen.

Dinsdag 01/02: Voor het eerst in haar loopcariere wou Bea eens samen met mij (Morantisch) de brug op
terug 6.6 km maar nu aan een slakkegangetje want ze had zich er een klein beetje aan mispakt (aan de brug welteverstaan)

Woensdag 02/02: Omdat ik dit jaar nog niet veel boven de 15 km gelopen had wou ik vóór de halve van Cadzand toch nog eens eentje van bijna 20 lopen, en met veel tegenwind want dat ging er vandaag ook zijn!  Zo ben ik nog maar eens naar de Moerstraat : http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=336764 gelopen met nog een stukje erbij zodat ik aan 19.5 km kwam tegen 9.3/uur en ook de laatste 7 km sterke tegenwind, ne mens moet toch nie veel hebben om content te zijn.

Vrijdag 04/02: Kaprijke de 12.2 kilometers in 1 u 20' rustig voorbereiden op wat zondag komt.

Zonddag 06/02: De halve Marathon van Cadzand, een puike organisatie van AV De Wielingen http://www.avdewielingen.nl/dewielingen.php, wie goed kijkt ziet ondergetekende op de frontpage van hun website, die kerels hebben nog smaak ook.
Zeer veel bekend volk van de Krekenlopers, Aalter, Runners Evergem en nog veel andere vrienden hebben de start gewaagd aan de Boulevaard van Cadzand. Ook de Cavalopers zijn voltallig aanwezig geweest op het winderige strand van Cadzand.
Snelle Eddy en Patricia liepen elk hun eigen tempo, en die waren we dan ook vlug kwijt, maar Bart Filip en ikzelf hadden afgesproken om samen te lopen, geen probleem tot aan km 19, want dan kreeg ik het zot in mijn kop (ik liep reeds 7 km achter een hollands poepeke en wilde ook eens de voorkant zien, daar was ik zo van geschrokken dat ik onmiddelijk 11.5/u ben gaan lopen Schamen, op het strand en bergop is er aan Filip weinig te doen, Bart en Ronking zijn beter bij tegenwind, maar al bij al waren we elkaar waard in het "afzien" vandaag.
Eddy is ongeveer na 1 u 50 aangekomen 9 minuten later kwam Patricia over de streep en de rest van de Cavalopers zijn zo rond de 2 u 07 aangesukkeld.
Over het Bietensap wil ik het kort houden: het werkt, persoonlijk heb ik zeker bij zo een weer een dipje tussen Km 15 en 18 maar vandaag begon het pas goed te gaan na 15 km. Van het rode bietensap krijg je een tragere hartslag  en zodoende ook meer uithoudings vermogen, maar het smaakt slecht en je plast er raar door, zo heb ik vandaag nog eens vernomen van een goeie vriendin dat er nogal vlug naar de dokter gelopen wordt met het gedacht dat er plotseling bloed geplast wordt. ;-) 
Uitslag 1/2 van Cadzand 2011: http://www.avdewielingen.nl/dewielingen.php
Van links naar rechts Bart Kerwyn - RonKing  - Filip Hoornaert  toen waren we nog fris
cadzand2.JPG

Binnen 14 dagen is er weer de Leopoldsloop en daar gaan we de 27 km lopen, laat maar komen

18:06 Gepost door RonKing | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

23-01-11

De Leffeloop in Markegem

Deze week kom ik aan 46 km en dat stemt mij zeer tevreden, mijn vitamientjes beginnen hun werk te doen.

Maandag: Eerst 6 km samen met Bea gaan lopen ( ze is aan het trainen voor de 6 km van de Leopoldsloop ), daarna nog 8 km alleen tegen 9/u, rustig opbouwen.

Woensdag: 1 uur (57'29") een klein beetje tempo gelopen, ik kwam aan zo een 9.4 klm = 9.8/u gemiddeld.

Zaterdag: 7 km voorbereiding voor de Leffeloop langs een nieuw parcours te zien op volgende link: http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=542985

Zondag:De Leffeloop te Markegem: Een massaloop en een gezinshappening (1025 inschrijvingen in een klein West-Vlaams dorpje) Samen met de Cavalopers en nog vele bekende FaceBook - en andere vrienden heb ik deze namiddag deelgenomen aan één van de gezelligste joggings tot nu toe.
Sophie en Koen 2 van onze vrienden van Mallorca zaten in de organisatie en we zijn heel graag op hun uitnodiging ingegaan, verder hebben we ook Geert, Michaël en Inge terug gezien.
Vrije start en na 10 rondjes mocht je 10 Leffes in ontvangst nemen. Ik heb de 15.4km gelopen in 1 u 27' een gemiddelde van 10.6/u en das al heel wat beter dan begin van het jaar.
De volgende is normaal de halve van Cadzand op 06/02/11, nog zo een lekker ding .

leffe.jpg

Hier vooraan zie je Patricia - Snelle Eddy - Franky Sierens (the Marathonman) - en naast dienen hond RonKing himself.

19:11 Gepost door RonKing | Permalink | Commentaren (4) | Tags: voer sleutelwoorden in |  Facebook |

11-01-11

Een dipje

Een dipje, wie heeft dit nog niet gehad ?
De afgelopen week liep ik met het gevoel dat er 100 kilo op mijn schouders zat. Ik heb slechts 18 km gelopen en zelfs voor mij is dit zeer weinig.

Dinsdag: Samen met de Cavalopers een paar rondjes in de omliggende wijken gelopen, gestart aan ongeveer 10/u en na enkele kmters moest ik stoppen :-( , volledig leeg: dit gevoel had ik, en waarom forceren alst nie lukt?
ik heb dan op eigen tempo een 6 tal km gelopen en kwam aan een gemiddelde van 8.4/u en het gevoel dat ik tegen 12/u gelopen had.

Vrijdag: Donderdag een bezoekje aan mijn huisarts gebracht voor een bloedonderzoek (reultaat: niks te zien wat niet normaal is) 
Vrijdag  wou ik nog eens testen om te beslissen wat ik op de Leopoldsloop ging doen, de halve zou het niet worden, dat had ik reeds uitgemaakt. Na 6 km was het vat weer leeg, wellinswaar aan 9.2/u gelopen. De beslissing was vlug genomen, het zullen er de volle 6 km worden.

Zaterdag: De 21ste Leopoldsloop Voor mij traditioneel de eerste wedstrijd van het jaar, Samen met Patricia, Filip en Eddy afgezakt naar het natte Watervliet, opmekelijk veel minder volk dan vorig jaar.
Na de ontelbare Nieuwjaarswensen y muchos besos, beslist om voorzichtig aan het nieuwe seizoen te beginnen en proberen op de 6 km een beetje tempo te lopen.
Ik ben op plaats 46 geeindigd op 69 deelnemers(sters) in een tijd van 33'38" en das tegen 10.9/u .
Wat Eddy en Patricia (man en vrouw voor wie ze niet kent, ik zou nie willen dat er iemand slechte gedachten krijgt van de Cavalopers) hadden uitgespookt da weet ik niet, maar Eddy had kousen en onderbroek vergeten en Patricia haar schoenen. Ik heb haar mijn reserve schoene gegeven en opzettelijk een maatje gelogen (om haar niet te veel te verontrusten) en zowaar met paar schoenen 3 maten te groot toch nog een halve Marathon gelopen chapeau meiske.
Mijn schoonbroer Filip das ook nen harden, na zijn kwetsuur aan de rug/nek bijna niet gelopen en van den eerste keer 21.1 km gelopen tegen 10/u ongeveer: Proficiat
Snelle Eddy: daar hebben wind en regen geen vat op want na 1 u en 3 kwart stond hij reeds met een bekertje soep aan de aankomst.
Verder hadden we ook nog 4 vrienden terug gezien van Mallorca en daar hebben we nog een Leffke op gedronken.
Mallorca lopers 001.jpg

Mijn volgende zal de Leffeloop worden in Markegem (nabij Waregem) op 23/1 en het liefst de volle 15km = 10 Leffes Stoer
Mop van de week:
            
  Een oud koppeltje wandelt langs de IJzer in de buurt van Diksmuide.
              Ze stappen een restaurant binnen om te lunchen. 
            Op het moment dat de kelner hun bestelling komt opnemen zegt de dame tegen de kelner: 
            "Mijn man heeft hier nog gevochten in de oorlog, in de loopgraven!" 
            De kelner is enorm onder de indruk
! 
            Hij gaat het verhaal doorvertellen aan de chef van het restaurant. Deze laatste zegt: 
            "Geef deze brave mensen alles wat ze vragen, 
            zij mogen gratis eten en drinken op kosten van het huis!" 
            De kelner gaat naar de oudjes en deelt hun mee wat zijn chef heeft gezegd. 
            Zij laten zich rijkelijk bedienen en kiezen een uitgebreid maal. 
            Wanneer zij vertrekken vraagt de kelner of het gesmaakt heeft. 
            Hierop antwoordt de oude man: 
           "Es war sehr schön, vielen Dank für alles und auf Wiedersehen!"

 

15:25 Gepost door RonKing | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

01-01-11

Mijn doelstellingen gehaald: 2010 een geslaagd loopjaar !!

2010 zou voor mij het jaar van de Marathon worden, het is niet bij 1 gebleven, ik heb er 5 gelopen, maar toch in 2 de strijd moeten staken.
In Hulshout was het méér dan 30° en zelfs zwaardere kalibers dan tekik stapten vroegtijdig uit. Het is een goede lange duurloop geworden als voorbereiding  van Gent, al was de mentale tik zeer zwaar om dragen. Maar na regen komt zonneschijn en Gent werd mijn beste tot nu toe 4u 24' is voor mij een zeer aannemelijke tijd.
Mijn reis naar Mallorca is een zeer gezellige reis geworden met veel nieuwe loopvrienden er bovenop en ook 4 kilo extra heb ik meegebracht van dat prachtige eiland, over mijn Marathon zijn er weinig woorden aan vuil te maken, na 12 km lag ik al in de lappenmand, aan alle slechte dingen zijn er goeie kanten, ik weet nu dat je met een kwetsuur hoe klein ook best geen Marathon loopt, een mens is nooit te oud om te leren. Verstomd
Verder werden enkele PR's verbeterd, op de halve zelfs 2 x al was de 2de slechts met 7 sec. In totaal zijn er meer dan 2 paar schoenen versleten op 2314 km in 143 loopdagen en ook nog in 40 wedstrijden gestart
Voor een overzicht klik rechts op 2010.

Deze morgen hebben Filip en ik traditioneel het jaar ingezet met een vetverbrandings- en alcoholverdampingsloopje, en het was nodig want oudejaars vieren met mijn schoonbroerke begint steeds kalm in de Cava maar eindigt ook steeds zwaar in de DuvelsStoer, dus goed gestart met 13.5 km.

Verder wens ik al mijn (fans) en vrienden een gezond en kwetsuurvrij 2011 met veel vlotte kmterkes en ook van tijd tot tijd enkele lekkere Leffes, aan deze die gekwetst zijn een spoedig herstel en speciaal aan coach Mario wens ik een spoedige genezing
.

cava.jpg

14:37 Gepost door RonKing | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

12-11-10

Deinze - Bellem

Deinze - Bellem met de jeneverbus: een aanrader voor iedereen

Na mijn opgave in de Marathon van Mallorca had ik bij thuiskomst mijn huisdokter (die tevens sportarts is) opgezocht om de problemen met mijn heup voorgoed van de baan te vegen.
Na 2 weken verpichte rust en enkele bezoekjes aan een osteopaat heb ik samen met  Patricia en Eddy mijn eerste pijnloze pasjes gezet, 6.8km tegen een traag tempo van 9.5 / uur.

Daar er binnen 12 dagen mijn najaarsfavoriet Deinze-Bellem gelopen werd moest ik toch nog een beetje kilometers malen wilde ik op een gezonde manier de eindmeet halen.

Maandag 1/11: Een beetje sneller en een beetje verder naar Kaprijke en terug = 12.2 aan 9.7/uur

Woensdag 3/11: Terug samen met Patricia in en rond het Heldenpark 5 rondjes gelopen nu aan 9.8 (mijn doelstelling was op de halve aan 10/u te starten) goed voor 10.6 km

Zaterdag 6/11: Normaal loop ik de vrijdag na mijn eerste vroegen steeds van het werk naar huis (23km), maar omdat we donderdag naar The Promps geweest zijn en omdat die afstand nog een beetje te vroeg kwam, heb ik mijn loopje iets korter wellinswaar een dagje uitgesteld. Terug 5 rondjes alleen (zielig) in en rond het donkere park,
Maar het liep voor geen meter, nu de 10.6 km in 1 u 12' en das maar tegen 8.8/uur

 Maandag 8/11: Mijn auto moest in de garage voor een klein onderhoud, en die garage staat op welgeteld 14 km van ons nestje, dus een ideale gelegenheid om naar huis te lopen, s'morgens vroeg nog niet wakker want toen ik mijn uurwerk en hartslagmeter wilde starten bleek ik er geen aan te hebben,  dus kan ik hier geen juiste gegevens van mededelen maar ik heb ze met een goed gevoel gelopen en das wat telt.

Woensdag 10/11: Van één van mijn Facebookvrienden en ervaren Marathonloper: Danny Van De Walle had ik de goeie raad gekregen om de dag voor een wedstriijd nog een de spieren los te lopen, 5 km tegen een zeer traag tempootje máár met enkele kleine versnellingskes om de bloedvaten te openen en zo de verzuring tegen te werken. Dus tegen een gemiddelde van 8.8 en 2 x 300 meter wat rapper. 
Ik voelde mij klaar om s'anderendaags met de wind en regen te gaan spelen.

Donderdag11/11: Deinze - Bellem is voor mij één van de leukste wedstrijden van het najaar, steeds vele Facebook- en andere vrienden.
De vier grote clubs uit het meetjesland zijn er in grote getallen vertegenwoordigd. Door het voorspelde slechte weer zijn er enkele niet komen opdagen (een 40tal heb ik gehoord) maar er stonden toch nog meer dan 400 starters op de halve Marathon.
Voor de start, in de kantine kwam in de vrouw van een van mijn collega, facebookvriend en avondschoolcollega Mario tegen, en ze zei dat het haar eerste halve was, onmiddeljk kwam het gentelemensgevoel terug naar boven.
En met de belofte dat ik haar ging vergezellen en desnoods uit de wind zetten (normaal volg ik de kontjes maar het mag ook eens andersom zijn hé) zijn we gestart aan 10/uur en tot aan de laatste 2 km hebben we dat gemiddelde tempo kunnen volhouden. We zijn gefinnist in 2u07' en nog een chike Proficiat Gudrun.

Wat voor mij belangrijk is: ik heb Nico zijn jenever mogen uitdrinken (samen met Koen) Lachen en ik ben aangekomen met een zeer goed gevoel en zonder pijn. Ik heb mijn plaats op de jeneverbus nu reeds besproken. Volgend jaar is het op 11/11/11 en de mannen van Aalter zullen er misschien wel een specialeke van maken?
Voor de volledige uitslag van de halve Marathon klik op onderstaande link
Deinze-Bellem 21.1 km : http://www.jogginginfo.be/Resultaten/Aalter.11-11-2010.21.1KM.pdf
                        7.7 km : http://www.jogginginfo.be/Resultaten/Aalter.11-11-2010.7....
                        3.5 km : http://www.jogginginfo.be/Resultaten/Aalter.11-11-2010.3....

Halve-Marathon_11-11-10_591.JPG

 

10:13 Gepost door RonKing | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

31-10-10

El Marathon de Mallorca estaba dramático

De Marathon van Mallorca was dramatisch voor mij, een grote teleurstelling.
Ik was met een groot hart vertrokken naar het mooie eiland, maar na 11.8 km was het voor mij voorbij.
In de marathon van Gent had ik mij (volgens de dokter) een verrekking van de heupligamenten opgelopen. Met een inspuiting was ik gestart in Mallorca, maar bij km 5 begon het reeds te spoken, en ik ben misschien een softy maar na 11 k was het tamelijk pijnlijk en om dan nog 33 km te lopen onder de pijnstillers, da zag ik nie zitten.

Voor mij zit het Marathonhoofdstuk voor een tijdje in de ijskast, ik zeg niet dat ik nooit meer enen ga lopen, want daarvoor is het eindmeetgevoel veel te groot, Maar bij 5 deelnames slechts 3 keer finishen, dan begin je uzelf toch af te vragen " is dit wel mijn ding"?, maar dit zijn zorgen voor later.
Het was een leuke vakantie en ik heb naast de zoveelste teleurstelling er wel een hele hoop leuke vrienden aan overgehouden

PICT7395 (Medium).JPGPICT7273 (Medium).JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na 2 weken rust en de nodige pijn- en ontstekingsremmers genuttigd te hebben heb ik gisteren voor het eerst samen met snelle Eddy en Patricia pijnvrij gelopen 6.8 km om precies te zijn.
Het is nu de bedoeling om rustig op de bouwen en af en toe een 1/2 Marathon te lopen, hopelijk te beginnen met Deinze-Bellem

Mop van de week

Vermassen heeft ons wat aangedaan, nu beginnen ze echt te overdrijven Lachen

Ik kwam gisterenavond thuis en werd ervan beschuldigd gedronken te hebben.

 

Ik zeg tegen mijn vrouw bewijs dat maar eens. 


Zij zegt: "dat hoeft niet".         

1. Je hebt er het karakter voor. 
2. Je weet de drank staan.              
3. Je hebt de kennis om een flesje te openen. 
4. En je had er vandaag de tijd voor

 

 

11:28 Gepost door RonKing | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |