11-10-11

Marathon in mineur

Mijn 7de Marathon is een klein beetje anders uitgedraaid dan gepland: 5 u 00'53" is zelfs voor mijn kunnen een beetje te lang Onbeslist

Daar zijn verschillende oorzaken voor denk ik,
1)Te weinig getraind, de laatste 7 weken slechts 270 km, normaal loop ik dit in volle voorbereiding op 1 maand.
2) Niet uitgerust aan de start gekomen, ik had 2 dagen verlof vóór de Marathon, maar door problemen op het werk heb ik de vroegen moeten werken, en dat kruipt in uw lijf en leden.
3) Mijn grootste probleem waar ik reeds 20 jaar last van heb is acuut overgewicht, 20 kilo te veel en dat sleep je ook mee zeker op het einde moet je daar de gevolgen van dragen.

De start was wéér hectisch, te lang getreuzeld in de kleedkamer, op weg naar het toilet nog vlug een vriendin (Hilde 3u51') tegengekomen en het was lang geleden dus nog een beetje bijgepraat, en zodoende moesten we ons nog reppen om op tijd aan de start te komen.
Bart(4u22') en Filip(4 u12') waren reeds vlug uit het zicht, maar ik heb wel 25 km met Koen Van Steenkiste(4u35') in mijn horizon gelopen (met de bedoeling, als Koentje verzwakt haal ik hem wel in ;-) tot dan ging het nog steeds goed,
Maar toen begon ik snelheid te verliezen en alleen kan ik er niet genoeg tempo inhouden, van km 17, waar de arme man is doodgevallen ben ik alleen verder gegaan, En vanaf km 35 ben ik een aantal keren beginnen wandelen en daar velies je ook veel tijd mee.
100 keer heb ik gedacht, nu ist zeker: dit is mijn laatste! Maar van zodra de eindmeet in zicht is vergeet je uw ellende en na de (koude) douche begon ik al, mede door de opbeuringen van Filip en Bart, aan de volgende te denken. 
Ik hoop dat mijn volgende een betere wordt, en ook eens een grote waar je nooit alleen loopt, ik denk aan Barcelona, Rotterdam, Parijs of als ik binnen geraak in de tombola: Londen 
Wel te verstaan 1 van de 4 en niet alle 4 hé ;-) 

 

11:37 Gepost door RonKing | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Ik denk dat oorzaak nummer 3 de belangrijkste reden is van je "marathon in mineur".
Probeer dit probleem zo goed mogelijk aan te pakken en je loopt je volgende marathon volgend jaar een uurtje sneller.
Zeker weten !

Ik weet het, overgewicht verliezen is zeker niet leuk en absoluut niet gemakkelijk, maar je gaat er veel vlotter door lopen en het is op de koop toe erg gunstig voor je gezondheid in 't algemeen.

Gepost door: frank spencer | 11-10-11

Philipphe
ik ben mij er ten volle van bewust maar ik probeer nu reeds 20 jaar te vermageren, ik heb een zeer lieve en geduldige dieetiste maar ik moet het zelf doen en het lukt zéér slecht, maar thanks voor de aanmoediging

Gepost door: RonKing | 11-10-11

Tblijft toch straf een marathon uitlopen!!!
Ik geraak met moeite nog aan 10km.
Proficiat met je 7de marathon!!!

Gepost door: Jessie | 11-10-11

ach, 't was een mindere, maar je weet waarom het wat minder ging. Belangrijkste is dat je 'm hebt uitgelopen, en in een PR allicht? ;-) Marathons genoeg in elk geval !

Gepost door: chris | 11-10-11

Een slechte dag is geen slecht jaar!!!
Ja qua gewicht kan ik je één tip geven: vis etern en ja dat helpt altijd.
Als je enen zoekt die snil is dan is het wel Rotterdam. Ik zie dat je ook naar Lier gaat mss komen we daar elkaar wel tegen watn ik start (als ik voldoende gerekupereerd ben)daar nu ook voor het vijfde jaar op rij aan de reeks van 5 wedstrijden.

Gepost door: danny | 11-10-11

niets van aantrekken schoonbroerke, je hebt het toch maar weer mooi gedaan !
Dikke proficiat, en we drinken er zaterdag in Lier nog enen op

Gepost door: Filip | 12-10-11

Sorry Ronny voor het oponthoud in de kleedkamer. Zelf ook de afstand tot de start onderschat, zodat ik zelfs nog heb moeten lopen om er op tijd te zijn. Je eerdere prestaties tonen aan dat je wel degelijk marathons kunt lopen. Dit jaar heb je trouwens een aantal stevige prestaties neergezet (o.m. 10 mijl in Aalter). Dus laat deze ene niet aan je hart komen; op naar de volgende. En doe ook maar mee aan de tombola voor New York hé...

Gepost door: Hilde | 13-10-11

Kop op !! Op naar de volgende Ronny !!

Gepost door: Conny en Ronny | 25-10-11

De commentaren zijn gesloten.