21-03-11

Marathontraining en Zwinstedenloop te Sluis

Maandag ben ik officieel begonnen met de voorbereiding voor mijn vierde of zesde Marathon, tot nu toe 5 gestart en 3 uitgelopen ;-) De Nacht Van West - Vlaanderen op 17/06/2011 in Torhout.

Hier kan je mijn schema bekijken, van het net gehaald en aangepast aan mijn ploegsysteem: marathontraining.htm

Maandag: Met het oog op De Zwinstedenloop van zondag eens een rustige lange duurloop gedaan: 25 km in 2:45:02, net geen 9.1/uur.

Woensdag:Vandaag moest er al eens ietsje vlugger gelopen worden, geprobeerd om in marathontempo te lopen: 12.4 km in 1:13:38 das goed voor 10.1/u en dat is mijn streefdoel voor "De Nacht" ongeveer 4 u 15.

Zaterdag: Een goede raad van vriend en ervaren Marathonloper: Danny Van De Walle:  Daags voor een wedstrijd eens 5 km loslopen met 1 versnellingske erin, om uw spieren te laten weten, dat ze s'anderendaags moeten optreden ;-), en tot nu toe ben ik daar zeer tevreden mee met dit korte loopje als voorbereiding.

Zondag: De Zwinstedenloop: De Cavalopers waren nog eens kompleet aan de start, samen met nog een 50 tal andere Krekenlopers aanwezig op zeeuwsvlaanderens mooiste voorjaarsklassieker.
Filip ging na 1 maand inactiviteit samen met Elke (28:59) (De echtgenote van onze nieuwe huisfotograaf Stofke) starten in de 5 van Sluis, je vind hem niet terug op de uitslag omdat hij zijn nr niet heeft kunnen omruilen, maar hij is aangekomen in 27 min.

Paticia en Eddy gingen gewoon samen met Hilde Dhont (1:43:27) van Jogginclub Aalter op het gevoel lopen, voor Patricia werd het een ongeloofijk goed gevoel want ze liep een nieuw PR maar liefste 4 min sneller dan haar vorige: 1:45:01 en dit is ook de tijd van Snelle Eddy.

Bart en Ronny (ik dus) zijn gestart met de bedoeling om binnen de 2 uur "binnen" te zijn, na een valse start (ik moest traditioneel den eersten boom hebben) hebben we langzaam ons tempo opgevoerd, km 5 in 28' , de volgende.5 km in 27' en zo verder elkaar om beurt uit de weinige wind gezet. we zijn netjes naast elkaar over de finishlijn gelopen in een tijd van 1:57:00 en dat is een gemiddelde van 10,8/u  Opdracht volbracht

Zondag is er de 9e Blaarmeersenloop, maar zaterdag moeten er nog eerst enkele katjes gegeseld worden op de jaarijkse Clubsouper van de Krekenlopers en de katjes zouden wel eens katers kunnen worden.

 Onze nieuwe huisfotograaf Stofke gefotografeerd  
DSCN0277.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Eddy  - Patricia en Hilde
ed.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Filip en Elke                                                               
flip.jpgelke.jpg
En de 2 schoonste van den hoop Bart en RonKing

bartenik.jpg 

10:25 Gepost door RonKing | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

05-03-11

De omloop van Axel

Met 2 weken is het de halve Marathon van Sluis alwaar we met de Krekenlopers steeds proberen de club te zijn met het meest aantal deelnemers, en meestal lukt dit wel.
Om mijn wedstrijdritme een beetje op te krikken had ik ergens nog een stevig wedstrijdje nodig, nu ik een keertje niet moet werken tijdens het weekend.
Ik had deze week al een rappe 13.5km met Patricia en Eddy gelopen tegen 10.2/u en vrijdag een trage 12km aan 9/u dus ik zag het helemaal zitten
Gezocht op het net, maar niks gevonden de buurt, dan maar Facebook geraadpleegd (waar den smoelenboek allemaal nie goe voor is;-) en dank zij Jessie en Gino ben ik gekomen op een halve Marathon in Axel, net over de grens.

De omloop van Axel: Voor mij totaal onbekend, maar wat een pracht van een omloop, langs de kreken en door de polders, 21.1 km genieten.
Alleen moesten we voor ons 3.5 euro (ja u leest het goed) eerst nog 1,5 km opwarmen achter de startauto, een vliegende start zoals ze zeggen.
Er waren slechts 89 deelnemer aan de start van de halve en das wel jammer want het is echt de moeite.
Na een km of 2 hadden de busjes zich reeds gevormd, het ene te rap en het andere te traag voor mij maar  een honderdtal meters voor mij uit liep Rudy Van De Velde van de club uit Wacht - e - beke, 'kben daar vlug naar toe gegaan en samen hebben we de eerste 8 km tegenwind afgehaspeld tegen een tempo dat zo rond de 11/u zat.
Vandaag voelde ik mij echt beresterk en ik had het gevoel dat er meer inzat, In de verte zag ik een koppeltje lopen en mijn tempo naar 11.6/u ongeveer verhoogd en op km 12 had ik ze reeds te pakken,
Wat doe je dan bijblijven of erop en erover? Vandaag was het erop en erover en de jacht op de volgende inzetten, het is mij nog 3 keer gelukt om iemand in te halen. Ik ben als 77ste over de meet gesukkeld met een eindtijd van 1 u 53'02" wat voor mij de derde beste tijd ooit op de halve betekend. Slechts 1min 16 sec van mij PR verwijderd
Met de zelfde goeie benen in Sluis zou ik wel eens een aanval willen ondernemen Lachen

20:00 Gepost door RonKing | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |