05-03-11

De omloop van Axel

Met 2 weken is het de halve Marathon van Sluis alwaar we met de Krekenlopers steeds proberen de club te zijn met het meest aantal deelnemers, en meestal lukt dit wel.
Om mijn wedstrijdritme een beetje op te krikken had ik ergens nog een stevig wedstrijdje nodig, nu ik een keertje niet moet werken tijdens het weekend.
Ik had deze week al een rappe 13.5km met Patricia en Eddy gelopen tegen 10.2/u en vrijdag een trage 12km aan 9/u dus ik zag het helemaal zitten
Gezocht op het net, maar niks gevonden de buurt, dan maar Facebook geraadpleegd (waar den smoelenboek allemaal nie goe voor is;-) en dank zij Jessie en Gino ben ik gekomen op een halve Marathon in Axel, net over de grens.

De omloop van Axel: Voor mij totaal onbekend, maar wat een pracht van een omloop, langs de kreken en door de polders, 21.1 km genieten.
Alleen moesten we voor ons 3.5 euro (ja u leest het goed) eerst nog 1,5 km opwarmen achter de startauto, een vliegende start zoals ze zeggen.
Er waren slechts 89 deelnemer aan de start van de halve en das wel jammer want het is echt de moeite.
Na een km of 2 hadden de busjes zich reeds gevormd, het ene te rap en het andere te traag voor mij maar  een honderdtal meters voor mij uit liep Rudy Van De Velde van de club uit Wacht - e - beke, 'kben daar vlug naar toe gegaan en samen hebben we de eerste 8 km tegenwind afgehaspeld tegen een tempo dat zo rond de 11/u zat.
Vandaag voelde ik mij echt beresterk en ik had het gevoel dat er meer inzat, In de verte zag ik een koppeltje lopen en mijn tempo naar 11.6/u ongeveer verhoogd en op km 12 had ik ze reeds te pakken,
Wat doe je dan bijblijven of erop en erover? Vandaag was het erop en erover en de jacht op de volgende inzetten, het is mij nog 3 keer gelukt om iemand in te halen. Ik ben als 77ste over de meet gesukkeld met een eindtijd van 1 u 53'02" wat voor mij de derde beste tijd ooit op de halve betekend. Slechts 1min 16 sec van mij PR verwijderd
Met de zelfde goeie benen in Sluis zou ik wel eens een aanval willen ondernemen Lachen

20:00 Gepost door RonKing | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

en dat allemaal zonder mij als haas ... mooie prestatie hoor

Gepost door: Filip | 05-03-11

knap gelopen daar in de polders Ronny! dat PR gaat er binnen de kortste keren aan jong!

Gepost door: Peter | 05-03-11

Sterk Ronny, de Hollanders halen blijkbaar het beste in u naar boven ! ;-))

Gepost door: PATRICIA | 06-03-11

Heel sterk gelopen, Ronny... Op naar Sluis!

Gepost door: Spencerwoman | 07-03-11

Goe bezig Ronny,... leuk om te lezen.
Loop je soms nog op de piste hier aan de sporthal?
Ben net terug van 2 mnd zuid-america en nu terug.
Ik kom je wel nog eens tegen dan.
Petra

Gepost door: petra | 07-03-11

Ni goe gezocht op 't net hè. Stond in de joggingkalender van jca (er staan weinig wedstrijden in, maar de vaste waardes in den omtrek zijn er te vinden)

Gepost door: cremke | 09-03-11

De commentaren zijn gesloten.