27-02-11

Een rustige loopweek ? 52 km in 3 beurten

Na mijn mindere wedstrijd in Watervliet heb ik mezelf 3 rustdagen opgelegd. Ik was er echt aan toe vond ik toch?

Woensdag: Van Eeklo naar St -Jan in Eremo (wat een mooie naam voor zo een klein boeregat) zo naar Kaprijke en terug naar Eeklo is 18.2 km en die heb ik afgelegd in 2 u 03,  goed voor een zeer  trage duurloop aan 8.9/uur, echt een vetloopje.

Vrijdag: Eerst samen met ons Bea een toerke van 5.1 km en na een pi(t)sstop nog eens naar Kaprijke en terug maar via een rustiger boerenbaantje waar minder verkeer is, het is mij de laatste tijd opgevallen dat sommige gekken u liever in de gracht zouden rijden dan een beetje in te houden of op te schuiven, erg hé.
In totaal 17.5 km met een gemiddelde van 9.1/uur terug een vetloopje, ik moet daar mee oppassen want straks zit ik zonder vet, mijn vriendin -anex diëtiste zal mij graag zien komen ;-)

Zondag: Optreden met de Cavalopers in het Leen, alléén hadden Eddy, Bart en Filip andere verplichtingen, dus schoten enkel Patje en mezelf over, We gingen nie lang en ook nie rap lopen, maar als je met de vrouw van snelle Eddy op de baan bent kan er van alles gebeuren Verstomd
Gestart de eerste 3 a 4 km tegen 9.5 ongeveer, tot ik op adem kwam want bij mij kan dat soms wel enkele kmters duren, gaande weg of moet ik zeggen lopende weg, werd het tempo opgevoerd naar 10/u en daar voelden we ons beiden goed bij, de twee km tegenwind langs de vaart heb ik Patricia uit de wind gezet maar daar werd ze nat van, van mijn zweetregen hé, Dan na 2 km meewind terug het Leen ingedoken om ons laatste rechte lijn +/- 900 m eens alles uit de kast te halen, bij mij kwam mijn teller op 13.1/u maar Patricia liep op het einde nog zo van mij weg dus bij haar zal da nog een stukje meer geweest zijn. (In Eeklo zeggen ze als je bij den hond slaapt betrap je zijn vlooien) In Eddy zijn geval zal ze zijn snelheid betrapt hebben zekerst?
Na 2 trage duurlopen nu eens een snelle van 16.6 km in 1 u 37, nu een luie zondag namiddag en vanavond eens lekker gaan eten voor mijn andere schoonbroer zijn verjaardag,
Volgende week wordt er aan mijn snelheid gewerkt, en daar kijk ik graag naar uit.
Zo komt mijn weektotaal op 52 km en voor Februari is dit 225 km in 14 loopdagen.
Tot volgende week.

13:48 Gepost door RonKing | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

21-02-11

Vorm - en andere perikelen

Als voorbereiding voor de 27 km van afgelopen zaterdag had ik stevig getraind, allééz da dacht ik toch Verstomd

Vorige week 43 km in 3 keer en deze week 70 km in 4 beurten, en toch is er iets misgegaan tijdens mijn wedstrijd.

De 22ste Leopoldsloop te Watervliet:
272 moedigen hadden zich aan de start gewaagd, het was fris en bij wijlen een stevige tegenwind vooral op de terugweg. Onder hen enkele vrienden uit Mallorca en het volledige Cavalopersteam, zoals gewoonlijk liepen Eddy (2u18'08") en Patricia (2u27'29") hun eigen tempo. En ook zoals steeds hielden Bart (2u40'38") en Mijn schoonbroer Filip (2u40'44") mij gezelschap (waarschijnlijk uit compasie of voor mijn schoon ogen ;-)

We gingen proberen aan (voor mij) Marathon tempo te lopen, ik zou ooit graag een onder de 4 u 15 willen finishen en 27 km is toch al een mooi eindje ver.
Alleen had ik de man met de hamer niet verwacht, maar op km 18 stond hij daar, net achter dien boom na de drankstand. Was het die modderstrook die mij afschrok, was het nog 9 km te gaan? ik weet het niet (slecht bietensap misschien?) maar ik kreeg nen pattat nog nooit gezien. Filip en Bart wilden vertragen maar da wou ik niet het was mijn klopke dus moest ik me daar maar alleen overzetten.
Pas toen ik aan km 24 kwam kon ik weer versnellen. S'avonds hadden we met een 13 tal vrienden een etentje voorzien in het Binnenhof op de Markt te Eeklo en ons Bea had mij beloofd dat ik indien onder de  2u45 kon lopen, dan mocht ik eens mijn al zo ronde buikje laten vullen met frietjes. Geen probleem dacht ik, vorig jaar 2 u 34 gelopen.
Maar toen ik op km 24 op mijn uurwerk keek had ik minder dan 17 min om nog onder de 2.45 te zitten, dus met het beeld van een emmer frieten in mijn gedachten heb ik nog maar eens alles uit mijn vege lijf geperst en op 2u44'31' werd ik afgeklokt, moe maar voldaan heb ik dan maar dankbaar de lekkere soep in ontvangst genomen.
Nu een dagje of 2 rust en dan verder werken naar de halve van Sluis waar ik vorig jaar mijn PR heb gelopen, wie weet wat er daar allemaal kan gebeuren?

Op deze foto zie je dat ik "afzien" in een andere dementie heb geplaatst Zoenen

leopoldsloop 2011_4.jpg
en wie zit er hier in de kom frietjes? juist ja RonKing Himself

DSCI0023 (Medium).JPG

 

11:51 Gepost door RonKing | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

06-02-11

De halve van Cadzand op biodiesel !

Als voorbereiding op de halve Marathon van Cadzand heb ik de test met rodebietensap gedaan, 6 dagen aan een stuk een halve liter van dat onsmakelijke goedje gedronken. En tot mijn grote verbazing moest ik vaststellen dat het werkt. Verder zijn er ook nogal wat kilometers gelopen om toch maar niet uit de toon te vallen bij de rest van de Cavalopers.

Woensdag 26/01: Samen met Patricia eens naar Kaprijke en terug aan 9.5/u en toen ik in Eeklo terug kwam moest Patje naar de kapster, ik ben dan maar van vriendin gewisseld en heb met Kathy Ingels nog een blokje van 6 km gelopen maar nu aan 10.5/u, als ze mij maar kunnen doen afzien hé ;-)

 Donderdag 27/01: Donderdag heb ik voor mijn eigen vrouw gekozen, die is zich aan het voorbereiden voor de Leopoldsloop alwaar ze zich met enkele Mallorcaanse vriendinnen aan de 6 km gaat wagen. Rustig aan 8.5/u een beetje bekomen van da jong geweld van daags ervoor.

Zaterdag 29/01: Terug een oude traditie opgepikt om na mijn eerste werkdag van de vroegenploeg naar huis te lopen (22.6 km) En wie stond daar op km 16, juist ja ons Bea om samen de laatste 6.6 km mee te huppelen. Ditmaal aan 9/u Bea was in vorm. Dit bracht mijn totaal voor Januari op 165 km in 14 loopdagen.

Dinsdag 01/02: Voor het eerst in haar loopcariere wou Bea eens samen met mij (Morantisch) de brug op
terug 6.6 km maar nu aan een slakkegangetje want ze had zich er een klein beetje aan mispakt (aan de brug welteverstaan)

Woensdag 02/02: Omdat ik dit jaar nog niet veel boven de 15 km gelopen had wou ik vóór de halve van Cadzand toch nog eens eentje van bijna 20 lopen, en met veel tegenwind want dat ging er vandaag ook zijn!  Zo ben ik nog maar eens naar de Moerstraat : http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=336764 gelopen met nog een stukje erbij zodat ik aan 19.5 km kwam tegen 9.3/uur en ook de laatste 7 km sterke tegenwind, ne mens moet toch nie veel hebben om content te zijn.

Vrijdag 04/02: Kaprijke de 12.2 kilometers in 1 u 20' rustig voorbereiden op wat zondag komt.

Zonddag 06/02: De halve Marathon van Cadzand, een puike organisatie van AV De Wielingen http://www.avdewielingen.nl/dewielingen.php, wie goed kijkt ziet ondergetekende op de frontpage van hun website, die kerels hebben nog smaak ook.
Zeer veel bekend volk van de Krekenlopers, Aalter, Runners Evergem en nog veel andere vrienden hebben de start gewaagd aan de Boulevaard van Cadzand. Ook de Cavalopers zijn voltallig aanwezig geweest op het winderige strand van Cadzand.
Snelle Eddy en Patricia liepen elk hun eigen tempo, en die waren we dan ook vlug kwijt, maar Bart Filip en ikzelf hadden afgesproken om samen te lopen, geen probleem tot aan km 19, want dan kreeg ik het zot in mijn kop (ik liep reeds 7 km achter een hollands poepeke en wilde ook eens de voorkant zien, daar was ik zo van geschrokken dat ik onmiddelijk 11.5/u ben gaan lopen Schamen, op het strand en bergop is er aan Filip weinig te doen, Bart en Ronking zijn beter bij tegenwind, maar al bij al waren we elkaar waard in het "afzien" vandaag.
Eddy is ongeveer na 1 u 50 aangekomen 9 minuten later kwam Patricia over de streep en de rest van de Cavalopers zijn zo rond de 2 u 07 aangesukkeld.
Over het Bietensap wil ik het kort houden: het werkt, persoonlijk heb ik zeker bij zo een weer een dipje tussen Km 15 en 18 maar vandaag begon het pas goed te gaan na 15 km. Van het rode bietensap krijg je een tragere hartslag  en zodoende ook meer uithoudings vermogen, maar het smaakt slecht en je plast er raar door, zo heb ik vandaag nog eens vernomen van een goeie vriendin dat er nogal vlug naar de dokter gelopen wordt met het gedacht dat er plotseling bloed geplast wordt. ;-) 
Uitslag 1/2 van Cadzand 2011: http://www.avdewielingen.nl/dewielingen.php
Van links naar rechts Bart Kerwyn - RonKing  - Filip Hoornaert  toen waren we nog fris
cadzand2.JPG

Binnen 14 dagen is er weer de Leopoldsloop en daar gaan we de 27 km lopen, laat maar komen

18:06 Gepost door RonKing | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |