21-02-11

Vorm - en andere perikelen

Als voorbereiding voor de 27 km van afgelopen zaterdag had ik stevig getraind, allééz da dacht ik toch Verstomd

Vorige week 43 km in 3 keer en deze week 70 km in 4 beurten, en toch is er iets misgegaan tijdens mijn wedstrijd.

De 22ste Leopoldsloop te Watervliet:
272 moedigen hadden zich aan de start gewaagd, het was fris en bij wijlen een stevige tegenwind vooral op de terugweg. Onder hen enkele vrienden uit Mallorca en het volledige Cavalopersteam, zoals gewoonlijk liepen Eddy (2u18'08") en Patricia (2u27'29") hun eigen tempo. En ook zoals steeds hielden Bart (2u40'38") en Mijn schoonbroer Filip (2u40'44") mij gezelschap (waarschijnlijk uit compasie of voor mijn schoon ogen ;-)

We gingen proberen aan (voor mij) Marathon tempo te lopen, ik zou ooit graag een onder de 4 u 15 willen finishen en 27 km is toch al een mooi eindje ver.
Alleen had ik de man met de hamer niet verwacht, maar op km 18 stond hij daar, net achter dien boom na de drankstand. Was het die modderstrook die mij afschrok, was het nog 9 km te gaan? ik weet het niet (slecht bietensap misschien?) maar ik kreeg nen pattat nog nooit gezien. Filip en Bart wilden vertragen maar da wou ik niet het was mijn klopke dus moest ik me daar maar alleen overzetten.
Pas toen ik aan km 24 kwam kon ik weer versnellen. S'avonds hadden we met een 13 tal vrienden een etentje voorzien in het Binnenhof op de Markt te Eeklo en ons Bea had mij beloofd dat ik indien onder de  2u45 kon lopen, dan mocht ik eens mijn al zo ronde buikje laten vullen met frietjes. Geen probleem dacht ik, vorig jaar 2 u 34 gelopen.
Maar toen ik op km 24 op mijn uurwerk keek had ik minder dan 17 min om nog onder de 2.45 te zitten, dus met het beeld van een emmer frieten in mijn gedachten heb ik nog maar eens alles uit mijn vege lijf geperst en op 2u44'31' werd ik afgeklokt, moe maar voldaan heb ik dan maar dankbaar de lekkere soep in ontvangst genomen.
Nu een dagje of 2 rust en dan verder werken naar de halve van Sluis waar ik vorig jaar mijn PR heb gelopen, wie weet wat er daar allemaal kan gebeuren?

Op deze foto zie je dat ik "afzien" in een andere dementie heb geplaatst Zoenen

leopoldsloop 2011_4.jpg
en wie zit er hier in de kom frietjes? juist ja RonKing Himself

DSCI0023 (Medium).JPG

 

11:51 Gepost door RonKing | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

hamer of niet, je hebt toch maar mooi drie km aan 11/u gelopen ! Goed herpakt zou ik zo zeggen :-)

Gepost door: chris | 21-02-11

mmm frietjes :)

Gepost door: Peter | 21-02-11

Misschien heb je wel in die laatste week een beetje teveel getraind. Ikzelf loop in een week die eindigt met een wedstrijd altijd minder km's dan in de week er nog eens voor. Ter vergelijking: ik haalde 2 weken vóór Watervliet 82 km en vorige week had ik slechts 39 km (Watervliet niet meegerekend). Het is belangrijk dat je de laatste dagen vóór een wedstrijd je lichaam laat rusten zodat je uitgerust en fris aan de start kan verschijnen. Misschien is dit wel een tip om in de toekomst eens te proberen.
Enne, hopelijk hebben de frietjes gesmaakt ;-)

Gepost door: Spencerwoman | 21-02-11

Extra rust voor een wedstrijd kan zeker geen kwaad, toch knap verder gelopen op karakter, wat dromen van frieten allemaal niet kunnen doen met een mens, bij leven en welzijn tot in Sluis ;-)

Gepost door: Stofke | 21-02-11

den ene dag is den andere niet, volgende keer beter !

Gepost door: Filip | 21-02-11

De commentaren zijn gesloten.