23-01-11

De Leffeloop in Markegem

Deze week kom ik aan 46 km en dat stemt mij zeer tevreden, mijn vitamientjes beginnen hun werk te doen.

Maandag: Eerst 6 km samen met Bea gaan lopen ( ze is aan het trainen voor de 6 km van de Leopoldsloop ), daarna nog 8 km alleen tegen 9/u, rustig opbouwen.

Woensdag: 1 uur (57'29") een klein beetje tempo gelopen, ik kwam aan zo een 9.4 klm = 9.8/u gemiddeld.

Zaterdag: 7 km voorbereiding voor de Leffeloop langs een nieuw parcours te zien op volgende link: http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=542985

Zondag:De Leffeloop te Markegem: Een massaloop en een gezinshappening (1025 inschrijvingen in een klein West-Vlaams dorpje) Samen met de Cavalopers en nog vele bekende FaceBook - en andere vrienden heb ik deze namiddag deelgenomen aan één van de gezelligste joggings tot nu toe.
Sophie en Koen 2 van onze vrienden van Mallorca zaten in de organisatie en we zijn heel graag op hun uitnodiging ingegaan, verder hebben we ook Geert, Michaël en Inge terug gezien.
Vrije start en na 10 rondjes mocht je 10 Leffes in ontvangst nemen. Ik heb de 15.4km gelopen in 1 u 27' een gemiddelde van 10.6/u en das al heel wat beter dan begin van het jaar.
De volgende is normaal de halve van Cadzand op 06/02/11, nog zo een lekker ding .

leffe.jpg

Hier vooraan zie je Patricia - Snelle Eddy - Franky Sierens (the Marathonman) - en naast dienen hond RonKing himself.

19:11 Gepost door RonKing | Permalink | Commentaren (4) | Tags: voer sleutelwoorden in |  Facebook |

11-01-11

Een dipje

Een dipje, wie heeft dit nog niet gehad ?
De afgelopen week liep ik met het gevoel dat er 100 kilo op mijn schouders zat. Ik heb slechts 18 km gelopen en zelfs voor mij is dit zeer weinig.

Dinsdag: Samen met de Cavalopers een paar rondjes in de omliggende wijken gelopen, gestart aan ongeveer 10/u en na enkele kmters moest ik stoppen :-( , volledig leeg: dit gevoel had ik, en waarom forceren alst nie lukt?
ik heb dan op eigen tempo een 6 tal km gelopen en kwam aan een gemiddelde van 8.4/u en het gevoel dat ik tegen 12/u gelopen had.

Vrijdag: Donderdag een bezoekje aan mijn huisarts gebracht voor een bloedonderzoek (reultaat: niks te zien wat niet normaal is) 
Vrijdag  wou ik nog eens testen om te beslissen wat ik op de Leopoldsloop ging doen, de halve zou het niet worden, dat had ik reeds uitgemaakt. Na 6 km was het vat weer leeg, wellinswaar aan 9.2/u gelopen. De beslissing was vlug genomen, het zullen er de volle 6 km worden.

Zaterdag: De 21ste Leopoldsloop Voor mij traditioneel de eerste wedstrijd van het jaar, Samen met Patricia, Filip en Eddy afgezakt naar het natte Watervliet, opmekelijk veel minder volk dan vorig jaar.
Na de ontelbare Nieuwjaarswensen y muchos besos, beslist om voorzichtig aan het nieuwe seizoen te beginnen en proberen op de 6 km een beetje tempo te lopen.
Ik ben op plaats 46 geeindigd op 69 deelnemers(sters) in een tijd van 33'38" en das tegen 10.9/u .
Wat Eddy en Patricia (man en vrouw voor wie ze niet kent, ik zou nie willen dat er iemand slechte gedachten krijgt van de Cavalopers) hadden uitgespookt da weet ik niet, maar Eddy had kousen en onderbroek vergeten en Patricia haar schoenen. Ik heb haar mijn reserve schoene gegeven en opzettelijk een maatje gelogen (om haar niet te veel te verontrusten) en zowaar met paar schoenen 3 maten te groot toch nog een halve Marathon gelopen chapeau meiske.
Mijn schoonbroer Filip das ook nen harden, na zijn kwetsuur aan de rug/nek bijna niet gelopen en van den eerste keer 21.1 km gelopen tegen 10/u ongeveer: Proficiat
Snelle Eddy: daar hebben wind en regen geen vat op want na 1 u en 3 kwart stond hij reeds met een bekertje soep aan de aankomst.
Verder hadden we ook nog 4 vrienden terug gezien van Mallorca en daar hebben we nog een Leffke op gedronken.
Mallorca lopers 001.jpg

Mijn volgende zal de Leffeloop worden in Markegem (nabij Waregem) op 23/1 en het liefst de volle 15km = 10 Leffes Stoer
Mop van de week:
            
  Een oud koppeltje wandelt langs de IJzer in de buurt van Diksmuide.
              Ze stappen een restaurant binnen om te lunchen. 
            Op het moment dat de kelner hun bestelling komt opnemen zegt de dame tegen de kelner: 
            "Mijn man heeft hier nog gevochten in de oorlog, in de loopgraven!" 
            De kelner is enorm onder de indruk
! 
            Hij gaat het verhaal doorvertellen aan de chef van het restaurant. Deze laatste zegt: 
            "Geef deze brave mensen alles wat ze vragen, 
            zij mogen gratis eten en drinken op kosten van het huis!" 
            De kelner gaat naar de oudjes en deelt hun mee wat zijn chef heeft gezegd. 
            Zij laten zich rijkelijk bedienen en kiezen een uitgebreid maal. 
            Wanneer zij vertrekken vraagt de kelner of het gesmaakt heeft. 
            Hierop antwoordt de oude man: 
           "Es war sehr schön, vielen Dank für alles und auf Wiedersehen!"

 

15:25 Gepost door RonKing | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

01-01-11

Mijn doelstellingen gehaald: 2010 een geslaagd loopjaar !!

2010 zou voor mij het jaar van de Marathon worden, het is niet bij 1 gebleven, ik heb er 5 gelopen, maar toch in 2 de strijd moeten staken.
In Hulshout was het méér dan 30° en zelfs zwaardere kalibers dan tekik stapten vroegtijdig uit. Het is een goede lange duurloop geworden als voorbereiding  van Gent, al was de mentale tik zeer zwaar om dragen. Maar na regen komt zonneschijn en Gent werd mijn beste tot nu toe 4u 24' is voor mij een zeer aannemelijke tijd.
Mijn reis naar Mallorca is een zeer gezellige reis geworden met veel nieuwe loopvrienden er bovenop en ook 4 kilo extra heb ik meegebracht van dat prachtige eiland, over mijn Marathon zijn er weinig woorden aan vuil te maken, na 12 km lag ik al in de lappenmand, aan alle slechte dingen zijn er goeie kanten, ik weet nu dat je met een kwetsuur hoe klein ook best geen Marathon loopt, een mens is nooit te oud om te leren. Verstomd
Verder werden enkele PR's verbeterd, op de halve zelfs 2 x al was de 2de slechts met 7 sec. In totaal zijn er meer dan 2 paar schoenen versleten op 2314 km in 143 loopdagen en ook nog in 40 wedstrijden gestart
Voor een overzicht klik rechts op 2010.

Deze morgen hebben Filip en ik traditioneel het jaar ingezet met een vetverbrandings- en alcoholverdampingsloopje, en het was nodig want oudejaars vieren met mijn schoonbroerke begint steeds kalm in de Cava maar eindigt ook steeds zwaar in de DuvelsStoer, dus goed gestart met 13.5 km.

Verder wens ik al mijn (fans) en vrienden een gezond en kwetsuurvrij 2011 met veel vlotte kmterkes en ook van tijd tot tijd enkele lekkere Leffes, aan deze die gekwetst zijn een spoedig herstel en speciaal aan coach Mario wens ik een spoedige genezing
.

cava.jpg

14:37 Gepost door RonKing | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |