12-11-10

Deinze - Bellem

Deinze - Bellem met de jeneverbus: een aanrader voor iedereen

Na mijn opgave in de Marathon van Mallorca had ik bij thuiskomst mijn huisdokter (die tevens sportarts is) opgezocht om de problemen met mijn heup voorgoed van de baan te vegen.
Na 2 weken verpichte rust en enkele bezoekjes aan een osteopaat heb ik samen met  Patricia en Eddy mijn eerste pijnloze pasjes gezet, 6.8km tegen een traag tempo van 9.5 / uur.

Daar er binnen 12 dagen mijn najaarsfavoriet Deinze-Bellem gelopen werd moest ik toch nog een beetje kilometers malen wilde ik op een gezonde manier de eindmeet halen.

Maandag 1/11: Een beetje sneller en een beetje verder naar Kaprijke en terug = 12.2 aan 9.7/uur

Woensdag 3/11: Terug samen met Patricia in en rond het Heldenpark 5 rondjes gelopen nu aan 9.8 (mijn doelstelling was op de halve aan 10/u te starten) goed voor 10.6 km

Zaterdag 6/11: Normaal loop ik de vrijdag na mijn eerste vroegen steeds van het werk naar huis (23km), maar omdat we donderdag naar The Promps geweest zijn en omdat die afstand nog een beetje te vroeg kwam, heb ik mijn loopje iets korter wellinswaar een dagje uitgesteld. Terug 5 rondjes alleen (zielig) in en rond het donkere park,
Maar het liep voor geen meter, nu de 10.6 km in 1 u 12' en das maar tegen 8.8/uur

 Maandag 8/11: Mijn auto moest in de garage voor een klein onderhoud, en die garage staat op welgeteld 14 km van ons nestje, dus een ideale gelegenheid om naar huis te lopen, s'morgens vroeg nog niet wakker want toen ik mijn uurwerk en hartslagmeter wilde starten bleek ik er geen aan te hebben,  dus kan ik hier geen juiste gegevens van mededelen maar ik heb ze met een goed gevoel gelopen en das wat telt.

Woensdag 10/11: Van één van mijn Facebookvrienden en ervaren Marathonloper: Danny Van De Walle had ik de goeie raad gekregen om de dag voor een wedstriijd nog een de spieren los te lopen, 5 km tegen een zeer traag tempootje máár met enkele kleine versnellingskes om de bloedvaten te openen en zo de verzuring tegen te werken. Dus tegen een gemiddelde van 8.8 en 2 x 300 meter wat rapper. 
Ik voelde mij klaar om s'anderendaags met de wind en regen te gaan spelen.

Donderdag11/11: Deinze - Bellem is voor mij één van de leukste wedstrijden van het najaar, steeds vele Facebook- en andere vrienden.
De vier grote clubs uit het meetjesland zijn er in grote getallen vertegenwoordigd. Door het voorspelde slechte weer zijn er enkele niet komen opdagen (een 40tal heb ik gehoord) maar er stonden toch nog meer dan 400 starters op de halve Marathon.
Voor de start, in de kantine kwam in de vrouw van een van mijn collega, facebookvriend en avondschoolcollega Mario tegen, en ze zei dat het haar eerste halve was, onmiddeljk kwam het gentelemensgevoel terug naar boven.
En met de belofte dat ik haar ging vergezellen en desnoods uit de wind zetten (normaal volg ik de kontjes maar het mag ook eens andersom zijn hé) zijn we gestart aan 10/uur en tot aan de laatste 2 km hebben we dat gemiddelde tempo kunnen volhouden. We zijn gefinnist in 2u07' en nog een chike Proficiat Gudrun.

Wat voor mij belangrijk is: ik heb Nico zijn jenever mogen uitdrinken (samen met Koen) Lachen en ik ben aangekomen met een zeer goed gevoel en zonder pijn. Ik heb mijn plaats op de jeneverbus nu reeds besproken. Volgend jaar is het op 11/11/11 en de mannen van Aalter zullen er misschien wel een specialeke van maken?
Voor de volledige uitslag van de halve Marathon klik op onderstaande link
Deinze-Bellem 21.1 km : http://www.jogginginfo.be/Resultaten/Aalter.11-11-2010.21.1KM.pdf
                        7.7 km : http://www.jogginginfo.be/Resultaten/Aalter.11-11-2010.7....
                        3.5 km : http://www.jogginginfo.be/Resultaten/Aalter.11-11-2010.3....

Halve-Marathon_11-11-10_591.JPG

 

10:13 Gepost door RonKing | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |