27-09-10

Marathon van Gent

De Marathon van Gent, ideaal om mijn kater van Hulshout weg te werken
Van voor de start had ik er blijkbaar een goed oog in. Ik had de nacht ervoor gedroomd dat ik gefinisht was in 4 u 19, men zegt dikwijls dat dromen bedrog zijn maar ik ben gewoon 5 minuten te vroeg wakker geworden.
In het startvak had ik nogal vlug Koen Van Steenkiste gevonden en we gingen voor 4u 30, Maar na 5 km zei Koentje dat hij zeer goede benen had en hij wou samen met mijn schoonbroer Filip voor onder de 4 uur gaan, (Koen is aangekomen in 4 u 20'21")

Toen ben ik van groepje naar groepje gelopen, het probleem bij die kleine Marathons is dat je niet gemakkelijk een busje vind, maar wonder boven wonder na 15 km heb ik kunnen aansluiten bij een 4 tal lopers en blijven volgen tot km 33 ongeveer, en ja daar stond hij: de man met de hamer.
Op km 30 passeerde ik in 3 u en 4 min, dus nog 1 u en 25 min om de 12 resterende kilometers te overbruggen dus nog geen paniek
Ik moest gewoon blijven lopen, ook al liep ik maar tegen 7 min de km, tussen km 33 en 36 liepen we met 4 mannen meer te wandelen dan te lopen en we konden er nog om lachen ook. Op km 36 vond ik het welletjes en mijn klopke was zo goed of verdwenen (omdat ik door een vrouw werd ingehaald denk ik) we zijn samen gebleven tot aan km 40 en toen kreeg voor de eerste keer in de Marathon de befaamde adrenalinestoot en kreeg mijn snelheid zowaar boven de 10/u
Op de laatste 2.2 km heb ik nog een 10tal lopers kunnen voorbijsnellen en zo wist ik zeker dat ik voor het eerst onder de 4 u30 ging eindigen. De cava is weer rijkelijk van eigenaar verwisseld, dit keer dank zijn onze trouwe supportster/fotografe Patricia.
Mijn nieuwe besttijd op de Marathon is nu (voorlopig) 4 u 24'10" en daar ben ik uiterst tevreden mee, dank zij het schema van trainer Mario, die ik zo goed als mogelijk gevolgd heb, waarvoor hartelijken dank.
Enkele rappe jongens: Filip (4u 10'40") - Snelle Eddy ( 3 u 45'30") -¨Patrick Van de Veire (4u 07'09")
gent1.jpg
Nog enkele aldanniet rappe  gasten: Kurt De smet (3 u 24'50") - Danny Van De Walle (3u 09'20") - RonKing (4 u 24'10")
 

gent-2.jpg
De Cavalopers: eventjes nakaarten maar voor mij vooral nagenieten
gent4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 De volgende Marathon is voor snelle Eddy en mezelf  die van Mallorca, maar da zal er een zijn om van te genieten.
Filip gaat op 10/10/10 Brussel nog eens onveilig maken, veel suc6 daar.

 

17:06 Gepost door RonKing | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

13-09-10

Nog 2 weken voor Gent

Nog 2 weken voor de Marathon van Gent, en ik zie het weer helemaal zitten na enkele korte maar vlugge wedstrijdjes (naar mijn bescheiden mogelijkheden toch) Lachen

Woensdag: Na mijn lange duurloop van maandag eens mijn spieren loslopen eentje van 8 km aan een langzaam tempo van 9 /uur, ideaal om de spieren te ontspannen.

Zaterdag: De laten, mijn favoriete ploeg dus moet er vroeg gelopen worden en vandaag stond er eentje van 18 km op het schema van trainer Mario een trage, van 9.5/u maar wonder boven wonder aan een zeer lage hartslag van 132
waar ik vroeger tegen deze snelheid aan 145 gemiddeld zat.

Maandag: Terug mijn intervaltraining op de brug over de N49: 8x vollenbak naar boven en dan de kilometer rustig vol lopen, met heen en terug kwam ik aan 13.2 km moe maar voldaan kon ik weer naar Arcelor toe gaan.
(rijmen en dichten zonder mijn G.. op te lichten)

Woensdag: Eens iets anders gedaan om mijn tijd te passeren, 1 uur lopen en dan kijken hoe ver ik kwam, in het park en de binnenkant van de Finse piste is 1.9 km volgens Carmin.
Ik kwam aan 5 rondjes en nog 1 rond de piste is goed voor +/- 10.4 km

Vrijdag: De prestigeloop in Bentille, samen met Eddy, Ewout, Patricia, Filip, Bart,David, Peter en Kristof naar onze afspraak met veel bekende clubgenoten en andere schone loop(sters), Filip, Bart,  Peter en David liepen de lange afstand. Kristof en Ewout zijn de mannen van de korte, Eddy Patricia en RonKing gingen voor een goeie tijd op de tussenafstand.
Voor het eerst dit seizoen heb ik de 12/u zéér dicht benaderd, We liepen onder het vakundig haaswerk van ¨Patricia de 8.9km in 44' 40" en dit is 11.95/uur als je weet dat we de eerste rondede aan 11.2 per uur gelopen hebben, dan kom je vlug aan 12.7 in de 2de ronde, dit is voor mij een nieuwe ervaringVerstomd
Dit smaakt naar meer!!
bentile.jpg

 

 

 

 

 Ik volledig van de kaart maar bij Patricia kon er nog een glimlach van af

 

 

 

Zondag: Een vaste afspraak in september is voor de Cavalopers Dwars door St Kruis een van de best georkestreerde joggings van het west-vlaamsche land (daar denken ze nog dat Oost-Vlaanderen in Limburg ligt)
Zéér knap pacours en een tafel aan de aankomst waar menig loopclub jaloers van wordt. Zonder van de prijzentafel te spreken, iedereen had prijs, al duurde het bij de dames nogal een tijdje vooraleer ze er uit waren Lachen
Terug met ons zelfde 4 tal en nog enkele bekende gezichten aan de start gestaan en ook den aprés verzorgd
We hebben aan de start ons vakkundig op de laatste stek gesteld en dan beginnen met inhalen, dit keer waren het er bijna 85 die we onderweg achter gelaten hebben.
Terug samen met Filip en Patricia zolang mogelijk samen gebleven, Snelle Eddy was er zeer vlug vandoor hij had samen met Filip daags ervoor de halve van Zwalm gelopen. (zie Filip zijn blog : http://www.bloggen.be/filiph2009/)
Ik had nog steeds de vorm van vrijdag te pakken en heb op de 15 km een PR gelopen, op KM 13 wou ik er vandoor gaan maar Patje kreeg ik niet los, niettegenstaande dat we de laatste 2 km in 9'10" gelopen hebben, tis een taaie Hebberig

 

met dank aan Jessy voor de foto'sstkruis1.jpg

ook den aprés was weer in orde

stkruis2.jpg

 Speciaal op verzoek : terug van weggeweest de mop van de week

Een man uit Schinnen is voor zijn werk in China en ziet de kleine Chan Li.

Hij spreekt hem verbaasd aan en zegt: "Jongetje, hoe oud ben jij?"

"6 Jaar", zegt de kleine Chan Li."6 Jaar" zegt de man ontzet, "en hoe lang rook je al?"

Chan Li antwoordt: "Eigenlijk vanaf het moment dat ik voor het eerst sex had."

"Asjemenou," zegt de man, "en wanneer had je dan voor het eerst sex?

Kleine Chan Li antwoordt: "Dat weet ik niet meer, want toen was ik dronken!"

 

 

20:53 Gepost door RonKing | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |