30-08-10

Terug aan het lopen

Na Hulshout heb ik niet te lang gewacht om den draad weer op te pikken. Mentaal weegt die opgave nog zeer zwaar, maar fysisch ben ik vlug herstelt van de 30 km oefenloop.
3 dagen rust heb ik mezelf gegunt en dan terug de lat wat hoger gelegd te beginnen met een brugloop van 10 km


Dinsdag: Onze nieuwe brug over de N49 Expresweg, we hebben er lang moeten op wachten maar het is een schatje, van Zuid naar Noord is ze 340 m te beklimmen en van Noord naar Zuid 230m maar des te steiler.
Ik heb mezelf opgelegd om telkens mijn eerste training van de week er een intervalletje van te maken en dinsdag was het weer zover 10,8 km en 6 maal de brug opgelopen in volle speed (in mijn geval is dat tussen de 11 en 12 km/uur omhoog) tussen elke beklimming ligt er zo een 700 m rustig verder lopen. 

Donderdag: Een wisselloopje van 16.7 km de eerst 4 km zeer rustig ( 9.2/u) en dan in gezelschap van Cathy Lippens ( de zus van Veerle ) 4 km tegen 10.6  en terug een rustige 5 km naar de kerk van Kaprijke (ik ga om de duur nog gelovig worden denk ik) dan de laatste 3.7 aan 10.2 zo kwam ik aan een gemiddelde van 9.7/u, een pittig wisselloopje. 

 Zaterdag: Ik had op FaceBook een uitnodiging gekregen om naar Grijsloke te komen om aldaar de 10 miles te lopen, van bij ons is da rap een 55 km enkel en géén van de Cavalopers had er echt zin in. Dus hebben we hier maar een 17.3 km gelopen maar wel aan een hoger tempo, Filip en ik hadden nie goe afgesproken want ik dacht da hij ziek in zijn zetel lag maar via zijn blog heb ik ondertussen vernomen dat hij ook aan het lopen was toen Patricia, Eddy en mezelf aan het zweten waren in het Leen, 17.3 km in 1 u 42 oftewel 10.1/u

 Maandag: Gedaan met 7 dagen nachtwerk, dus tijd om een trage lange af te werken, zaterdag had ik Eddy reeds warm gemaakt om mee te lopen, maar ze noemen hem niet voor niks "snelle Eddy" dus die trage lange werd een tempolange, 28.5 km in 2 u 53. Als het mij ooit lukt om daar nog 14 km bij te doen heb ik een Marathon in 4u 13', maar daar ga ik eerst nog veel boterhammen mee choco moeten voor eten denk ik Lachen

Dit brengt mijn weektotaal op 73.3 km in 4 sessies en mijn maandtotaal op 227 in 12 beurten. Gent Here we come

 

 

20:18 Gepost door RonKing | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

22-08-10

Mijn eerste ontgoocheling op de Marathon

Gisteren, heb ik voor het eerst een wedstrijd niet uitgemaakt : De Marathon van Hulshout gestopt na 30 km

Mijn voorbereiding was nochthans perfect verlopen, een paar keer 25+ en een 32+ die ik had gelopen met een supergoed gevoel. Ik had er ongelooflijk veel zin in, maar helaas het liep van in de eerste kilometers voor geen meter.
Ik denk dat voornamelijk de hitte mij parten heeft gespeeld, ik voelde al problemen van zodra we uit Bart zijn auto stapten, lekker aircootje in de wagen en plots wordt er 28° op uw kap gesmeten. Van bij de start (we liepen 9.6/u) had ik al moeite om te volgen, en elke drankpost werden de wandelingen steeds langer. Na 3 rondjes moest ik mijn vrienden laten gaan en de laatste 25 km proberen alleen uit te lopen, van km 28 tot aan km 30 heb ik meer gewandeld dan gelopen en aan zo een tempo zag ik het niet meer zitten.
Ik was redelijk down toen Koen, Bart en Filip een uurtje  of zo later terug aan de wagen stonden.
De Cava achterna smaakte voor mij toch een beetje bitter.
Maar na een mislukkingske ga ik de moed niet laten zakken, nog 98 te gaanLachen, ik zie het als een goeie training voor de Marathon van Gent.
Toch nog een welgemeend proficiat aan Koen, Filip en Bart die onder een loden zon hun Marathon tot een goed einde hebben gebracht.

10:54 Gepost door RonKing | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

10-08-10

Een weekje rust doet wonderen

Na de 10 miles van de Camerados en ons zondagmorgenjoggingske had ik veel last van mijn heup, veel vraagtekens en twijfel voor de komende marathons staken de kop op. Na een weekje rust en het vervangen van mijn versleten schoenen blijkt alles nogal mee te vallen ( hoop ik toch )

Zaterdag Op de laatste dag van de warme maand juli heb ik mij laten overhalen om mee te gaan naar Hoetsel, waar ik wijselijk besloten heb om niet voluit te gaan maar de tussenafstand te kiezen en op een gezapig tempo uit te lopen. Resultaat: Voorlaatste op de 10.3 km in 1 u 04' 11", wel weer prijs in de tombola Stoer

Maandag Met een goed gevoel en 7 dagen nachtwerk in de benen hebben we ( Filip Eddy en mezelf ) besloten om onze marathon voorbereiding een beetje op te krikken, Eddy loopt Gent maar Filip, Koen, Bart en ikke lopen eerst nog Hulshout op zaterdag 21/08/10,als een nieuw begrip : ¿een oefenmarathon ?en er moesten nog vlug wat kilometers gemaakt worden.
Met 2 "jonge" gasten aan mijn zijde wist ik reeds van bij de start dat het tempo hoger ging liggen dan mijn gebruikelijke 9/u
Op  km 12 stond mijn vrouwtje Bea met de nodige spijs en drank (steak champignons enz.Lachen) voor Filip had dit bijna een fatale afloop want zijn gelleke schoot letterlijk in het verkeerde keelgat. en na 24 km hield hij het voor bekeken, Eddy heeft onderweg eventjes een blaar moeten openprikkenen maar hij  kwam weer aansluiten en zo hebben we onze lange duurloop van 26.5 km afgehaspeld tegen 9.6 / uur.

Dinsdag: De 5de Rabobank zomerloop te Cadzandbad, wie Cadzand zegt denkt zee en duinen en da was het: crossen door de duinen, voor mijn schoonbroer Filip is dit zijn geliefde parcours, maar voor mij was da afzien.
Ik heb er toch nog een stuk of 6 achter mij weten te houden (zonder die 4 die zijn uitgestapt) Filip heeft de 9.7 km gelopen in 53' 13" voor mij was dat 56' 57" en op deze zandloop was dit een goed resultaat.

Zaterdag: Om alle twijfels weg te nemen moest er nog een 30+ gelopen worden, zodoende ben ik zaterdag voormiddag vertrokken om 08 uur voor een "toerke" van 32 km, alleen op mijn eentje Tong uitsteken ( Eddy en Patricia hadden reisplannen en Filip had de dag ervoor "in het sop gehangen"Verstomd )
20 graden en bewolkt, ideaal voor een lange duurloop, en  op km 10 stond daar weer mijn privébevoorading ter plaatse,( dank u Beatjen)  Na 19.5 km had ik mijn eerste ronde er op zitten en mijn  tweede gelleke en flesje sportdrank genuttigd. Nog zo fris als een hoentje ben ik aan mijn 2de rondje begonnen nu eentje van ongeveer 12.5 km en in een tijd van  3 u 25' had ik mijn 32 km gelopen, met een zeer goed gevoel,  vlug een douchke een beetje eten en de namiddag ploeg gaan "werken" méér moe dat niet zijn om uw zaterdag door te brengen.

Deze week nog eentje van 12 en eentje van 24 om het niet af te leren, en de week nadien gaan we terug Cava drinken na, hopelijk de goede afloop van mijn derde marathon.

09:39 Gepost door RonKing | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |