22-08-10

Mijn eerste ontgoocheling op de Marathon

Gisteren, heb ik voor het eerst een wedstrijd niet uitgemaakt : De Marathon van Hulshout gestopt na 30 km

Mijn voorbereiding was nochthans perfect verlopen, een paar keer 25+ en een 32+ die ik had gelopen met een supergoed gevoel. Ik had er ongelooflijk veel zin in, maar helaas het liep van in de eerste kilometers voor geen meter.
Ik denk dat voornamelijk de hitte mij parten heeft gespeeld, ik voelde al problemen van zodra we uit Bart zijn auto stapten, lekker aircootje in de wagen en plots wordt er 28° op uw kap gesmeten. Van bij de start (we liepen 9.6/u) had ik al moeite om te volgen, en elke drankpost werden de wandelingen steeds langer. Na 3 rondjes moest ik mijn vrienden laten gaan en de laatste 25 km proberen alleen uit te lopen, van km 28 tot aan km 30 heb ik meer gewandeld dan gelopen en aan zo een tempo zag ik het niet meer zitten.
Ik was redelijk down toen Koen, Bart en Filip een uurtje  of zo later terug aan de wagen stonden.
De Cava achterna smaakte voor mij toch een beetje bitter.
Maar na een mislukkingske ga ik de moed niet laten zakken, nog 98 te gaanLachen, ik zie het als een goeie training voor de Marathon van Gent.
Toch nog een welgemeend proficiat aan Koen, Filip en Bart die onder een loden zon hun Marathon tot een goed einde hebben gebracht.

10:54 Gepost door RonKing | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Jammer, maar deze ontgoocheling zul je wel snel doorspoelen. Je hoeft het volgens mij niet te ver te zoeken. Heel veel mensen hadden last van de hitte. Kijk maar eens naar de 100 kilometer waar slechts enkelen het einde haalden. En dat zijn allemaal keiharde mannen en vrouwen. Hulshout zal de perfecte training blijken voor Gent!!

Gepost door: dirk | 22-08-10

Kingske, den marathon van gisteren was voor jou een beetje een "run to hell" in een weer dat uwen dada niet was.
Wind en een beetje regen, dat heeft onze Ronny vleugels; maar gisteren was het drukkend warm, met alle gevolgen vandien.
Maar laat u nu niet uit uw lood slaan hé! Ge zijt zeer goed bezig en dit was inderdaad een goeie training voor wat nog moet komen!

Gepost door: PATRICIA | 22-08-10

no worry's mate, 't was "maar" een voorbereidingsmarathon, en de omstandigheden en het parcours maakten het to een zware marathon.
Blijf gewoon doortrainen naar Gent, en ik ben ervan overtuigd dat je daar zonder probleem gaat finishen !

Gepost door: Filip | 22-08-10

Allemaal niet van aantrekken ... je moet inderdaad maar es kijken welk klein aantal er wel is aangekomen ... iedereen had serieus veel last van die hitte ... toe in Gent!

Gepost door: Koen | 22-08-10

Jammer. En zeggen "vergeten", "doorspoelen" enz helpt dan niet. Ik heb in mijn lijstje ook één DNF staan. Ondertussen meer dan een jaar geleden. En dat speelt nog altijd ferm in mijn koppeke. Maar ondanks dat, wil dit niet zeggen dat we er niet weer tegen aan zouden kunnen. Vergeten zal je het niet vlug, maar laat het een motivering zijn om de Gentse leuze extra daadkracht te geven in de toekomst "NIE PLEUJEN".

Gepost door: cremke | 23-08-10

Het kan natuurlijk niet altijd zo'n weer zijn zoals in Evergem hé :-)

Heel sterk dat je geluisterd hebt naar je lichaam, er komen er nog genoeg Ronny, heel wijze beslissing en op naar Gent...

Gepost door: Stofke | 23-08-10

Hey Ronny, opgeven is geen schande. De ene dag is de andere niet. Met de basis die je nu hebt zal je in Gent dubbel en dik genieten als je over de eindmeet loopt.

www.bloggen.be/jannemanloopt

Gepost door: Janneman | 25-08-10

De commentaren zijn gesloten.