25-07-10

Ten Miles van de Camerados

Deze week 59.7 km gelopen, gehuppeld en gestrompeld en vóóral naar de Gentse feesten geweest.

Volgens mijn schema moest ik 4 keer lopen: 2 langzame, 1 wisselloop en 1 wedstrijd

Maandag: Gentse feesten = lekker eten en te veel drinken

Dinsdag: Eddy en Patricia opgetrommeld om samen nog maar eens naar Kaprijke te lopen, onderweg nog 2 andere (zeer mooie en echte) ezelsveulens gezien: 12.2 km in 1 u 20'

Woensdag: 15 km wisselloop 500m/traag en afwisselend met 500m/11a12/uur en dit 15 keer herhalen, zéér lastig op het einde om die snelheid te halen.

Donderdag: Normaal terug naar de Gentse feesten, maar nu in Lokeren blijven plakken éérst in "The King of Wok" zéér lekker en overvloedig gegeten en gedronken, en dan naar een bruin café ergens in het waasland "de singel" voor wie het weet zijn, ik niet meerVerstomd

Vrijdag: De Ten Miles van de Camerados een jogging die meetelt voor de Superprestige van de Krekenlopers, ingericht door onze goede vriend Ronny Goethals. Steeds een snelle wedstrijd, mooi parkours en veel deelnemers (méér dan 350 op alle afstanden samen) 
Van voor de start hadden we afgesproken dat we samen gingen blijven met Patricia, Cremke,
Nico, Bart, Filip en RonKing om er een snelle duurloop van te maken, we liepen 10.9/uur en zijn op plaats 102-107 aangekomen op 112 deelnemers, Ik heb de éérste en de laatste kilometer tempo gemaakt en die andere 14 km hebben ze op mij moeten wachten Lachen 
Snelle Eddy is op plaats 59 gestrand met een tijd van 1 u 14.
Mijn vrouwke Bea is in de 5.8 km op de 96st plaats op 101 deelnemers gefinnisht
Uitslag Camerados: http://www.krekenlopers.be/superprestige%202010/St.%20Mag...
Na de wedstrijd is de Leffe weer in overvloed van eigenaar gewisseld. 

Zaterdag: Terug naar de Gentse feesten, man man man wát een raar volk dat je daar tegen komt, Nippel slipende amazones, Snelle Eddys enz..

Zondag: Afgesproken met Eddy en Filip om onze wekelijkse halve marathontraining terug te herpakken, maar na 16.4 km moest ik passen (de voorbij week zekerst?) en heb dan maar mijn weg naar huis te voet afgelegd (al stappende), Voor morgen in Kleit ga ik passen.
En vanaf maandag begint er terug een werkweek.

11:48 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

18-07-10

2 weken blogproblemen maar 'tis eindelijk in orde gekomen

Die mannen van skynet vonden het nodig om mijn en nog vele andere blogs om zeep te helpen, het is een zoekzantje geworden maar alles staat terug op zijn plaatsVerstomd

Het is dus 2 weken geleden dat ik nog een geblogd heb, maar ik heb intussen niet stil gezeten: De voorbereiding van mijn derde M is reeds begonnen : 9 keer gelopen netjes verdeeld onder 2 wedstrijdjes, 1 Fartlecje, 1 versnelling, 2 wisselloopjes en 3 langzame duurlopen.

Maandag: Een trage duurloop van 15.2 km aan 9.2km/uur s'morgen om 8 uur en toen was het reeds 25°, dat was puffen want toen ik na 1 u40 ' later thuis kwam was het reeds 28°.
Dinsdag: De 2de Prestigeloop in Watervliet, volgens trainer Mario (zie bevriende bloggers) moest ik eens vollenbak gaan, met als haas Snelle Eddy en duwer Filip kon dit niet mislukken, de eerste kilometer gestart aan 12/uur en het laatste rechte eind (+/-800m) aan 13.3/u, de 12.6 km gelopen aan gemiddeld 11.2. da ziet er goed uit voor mijn schema.
Donderdag: Nu stond er een wisselloop van 8 km op het programma, 500m aan 6.30'/km en 500m aan 5'/km, en zo de 8 km steeds wisselen.
Zaterdag: Fartlec: voor de eerste keer, het voelt een beetje raar maar het zit in mijn schema dus zal Mario wel weten wat hij doet, Hij is tenslotte een zeer gegeerde trainer. Dit is hem: (mijn Fartlec)
3km inlopen - 10 x 100m aan 27sec/100m met telkens 1 ' rust (om de hartslag te laten zakken) - 1 km loslopen en dan een wisselloopje van 4 x 500 m aan 4.50'/km en 4 x 500 m rustig verder lopen - 3 km uitlopen, een lekkere pittige training, waar ik nog moet aan wennen.

Maandag: Mijn wekelijks loopje naar Kaprijke 12.2 km aan 9km/uur met een lage (voor mij toch) hartslag :132/min
Dinsdag: Voor mijn eerste versnellingtraining ben ik naar de Piste in Aalter gereden, om zeker te zijn van een goede en vlakke ondergrond.
2 km inlopen - 4 x 200m tegen 26sec/100m - telkens 1 '  rust  - 1.2km traag lopen - 4 x 400m tegen  26sec/100m - 1.2km traag lopen - 4 x 800m tegen 30sec/100m (ik kon niet beter) - 2 km uitlopen. Leuke training alleen gevaarlijk om kwetsuren op te doen (persoonlijke mening)
Donderdag: Wisselloopje van 12 km = 500m loslopen en 500m aan 5'/km en zo de 12 km volbrengen
Vrijdag:Nieuwburg in Assenede: een jaarlijks terugkerende jogging ('tis voor een kieken dat we liepen), Deze jogging is zeer geliefd onder de kermisjogginglopers (Bier en Hamburgers in overvloed), zeer veel bekende Krekenlopers, Facebook- en andere vienden.
Wij (Cremke, Geert, Filip en RonKing) zijn gestart om er een rustige duurloop van te maken, ik had weer eens mijn slome benen van stal gehaald en ik had het gevoel dat ik een hele rappe duurloop had gelopen. Wat terug voor hillariteit onder mijn collega lopers zorgde, maar zoals steeds bleven ze mij aanmoedigen, Voor de één een trage duurloop voor de andere afzien, alleen de gedachte aan die bruine Leffe hield mij op de beenKnipogen
we zijn als voorlaatste (ik) gefinisht in 1 u 27' op een afstand van 15km = 10.3/u
Zondag: Een trage duurloop van 15 km. Voor de verandering eens niet naar Kaprijke maar deze keer een langs Lembeekse wegen gelopen, Méér verkeer dan naar Kaprijke en ook geen 2 bruggen te overschrijden, dus een zeer lekker duurloopje tegen 9.1 per uur.

Volgende week vrijdag staat er de 10 miles van de Camerados op het programma er kan ook voor 5 of 10 km gekozen worden, georganiseerd door mijn vriend Ronny Goethals dus allen daarheen zou ik zeggen.
Start om 19 u 30 aan de tent op het voetbalterein van St - Margriete

13:07 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

05-07-10

Te weinig gelopen en te veel gefeest

Deze week veel te weinig gelopen maar zeker genoeg gefeest; 3 feestjes op 1 week is zelfs voor mij te veel van het goede.

Dinsdag: De Boulevardloop te Ijzendijke, voor het eerst zijn buurman Jan Martens en mezelf eens gaan deelnemen aan de Boulevardloop te Ijzendijke (die trouwens gewonnen werd door Jan op de langste afstand: 11.4km).
Een zeer gezellig parcours van 1.9 km en telkens de beklimming van het molenhoopje = een hoop grond waar toevallig (aja we zijn in Holland) een molen op staat.
Slechts 22 mannelijke deelnemers op de 6 rondjes waaronder veel Krekenlopers, Mijn vriend en naamgenoot Ronny Goethals heeft de goede gewoonte om mij de eerste 4 ronden te hazen, en nadien heb ik het spoor van Luc de Coninck mogen volgen, enkel voor de foto heb ik  voor 20m de koppositie overgenomen.
Ik ben dus ook als laatste over de molenhoop gesukkeld in een tijd van 1 u 05' 21" een gemiddelde van 10.5/u.

ijzendijke1

Ronny sleept me de helling op 

ijzendijke2

Met de glimlach de kop overgenomen (eventjes maar)

ijzendijke3

Yes, voor het eerst laatste net na Luc

Woensdag: Normaal moest ik al aan het trainen zijn voor mijn derde marathon maar een wijkkermis met barbeque, een Gouden én een zilveren huwelijksjubileum met overvloed aan spijs en drank hebben mij een beetje verplicht om de start een weekje uit te stellen.
Maar woensdag heb ik toch een poging ondernomen, ik ging voor 8 km tempoloop maar na 5 km heb ik er de brui aan gegeven.

Vrijdag: De Trapistenloop van Vinderhoute is er eentje die voor mij niet mag ontbreken op mijn loopkalender, minder volk dan vorig jaar op de langste afstand (13.2 km). Het weer zal daar wel voor iets tussen gezeten hebben, in de tweede ronde kregen we een stortbui om U tegen te zegen over ons kopke gegoten.
Terug met Ronny gestart nu tegen 10.8 per uur en dat heb ik deze keer wel 4 rondes kunnen volhouden, mijn eindtijd was 1 u 13' 31".
Voor deze week staat er een inhaalbeweging op het programma, enkele rustdagen vervangen door een wedstrijd (nu morgen in Watervliet) en deze namiddag mijn duurloop die ik normaal gisteren ging lopen.

12:06 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |