28-06-10

Eerste week na 2de marathon

De eerste looppasjes na mijn tweede marathon, eerst 2 dagen rust ingelast en daarna 4 keer gaan lopen met 2 korte wedstrijden, het was best kort met de hitte van afgelopen weekend!

Maandag: Samen met Patricia en aan een rustig tempo van 9.2 km/u ons favoriete tourke naar Kaprijke (12.2km), volledig pijnloos gelopen.
Door mijn zeer langzame marathon had ik mijn spieren toch wel wat extra belast en voelde ik zaterdag en zondag toch hier en daar bij het stappen enkele onaangename spiertrekkingen, maar van bij de eerste looppasjes waren deze gelukkig verdwenen.

Woensdag: In en rond het park 10.3 km terug met Patricia en nu ook met snelle Ewout (zoon van snelle Eddy) en begeleid door een van de nieuwste Krekenloopsters: Stefanie Martens, juist ja de dochter van Snelle Jan

Vrijdag: De traditionele Jaarmarktjogging in Kaprijke, een mooi parcours maar helaas nergens een uitslag van terug te vinden.
Om niet te geweldig te starten hadden we Patricia (terug aan het opbouwen, na gezondheids perikkelen) Filip (eerste wedstrijd na lichte spierscheur) en RonKing (eerste na marathon) besloten om niet de 15 km maar de 10 km te lopen. Kristof, Bea , Elke, Ewout en Peter starten in de 5 km.
Het werd een rustig loopje aan 10.5/ uur zodat we binnen het uur binnen warenLachen, Iedereen tevreden en zeer dorstig waardoor de Leffes in overvloed de toogbank passeerden.

Zaterdag: Onder een stralende zon en bij een temperatuur die de 30° benaderde hadden Jan Martens (juist de vader van snelle Stefanie) en mezelf afgesproken om de lange afstand (12.1km) te lopen in de Jogging van Blauw-Geel (A.S. Rieme).
Het was voor een goed doel dat we liepen (4 flesjes Augustijn, een plaatselijk maar zeer lekker biertje). Jan ging voor een plaats bij de eerste 5 ik voor een plaats bij de laatste 5, het is ons beiden niet gelukt.
Jan is 7de geworden op 36 deelnemers(sters) in een tijd van 50' 06" en ik ben als 24 ste over de aankomstmeet gesukkeld (ook op 36 loper(sters)) in 1u 05' 01" die later door een extern jurilid gecorrigeerd werd in 1 u 05' 00" .
Met dank aan de vele supporters die speciaal met de fiets en van het verre Adegem en Eeklo naar Ertvelde afgezakt waren om deze topprestatie op de beeldband vast te leggenVerrast

  blauwgeel1
Samen met Geert en Patricia nog wat nakeuvelen over de knappe prestatie van Geert in zijn eerste marathon.

blauwgeel12
Samen met Jan onze tactiek nog vlug eens overleggen.

09:18 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

20-06-10

Mijn tweede marathon

Na 3 weken van stilte, terug een berichtje

Vrijdag 18/06/2010: De Nacht Van West-Vlaanderen in Torhout, ik had er reeds veel over gehoord maar dat het zo goed georganiseerd ging zijn dat had ik niet gedacht. Chapeau voor de mannen van Andre.

Ik kwam naar Torhout onvoorbereid, ging eerst niet starten, beetje ijzer tekort, wat moe, allemaal flauwe excuses na vorige week Tom Waes zijn voeten gezien hebbende dacht ik bij mezelf  als je daarom niet start ben je maar een mietje Afgesloten

Met dit in gedachte en de belofte van Bart Kerwijn en Joeri Schepers dat ze met mij gingen samen lopen had ik er terug veel zin in, het was tenslotte een marathon op mijn verjaardag (daar krijg je niet elk jaar de kans voor)
Van bij de start zat ik met een goed gevoel en toen we na de eerste ronde (22km926,66) de aankomst passeerden in een tijd van 2 u 24 dacht ik even dat we onder de 4 u 30  konden finnishen. Maar niet goed voorbereid ( ik had enkel 1 maal 25 km gelopen, en na Brussel slechts 1  keer 12.5 km) daar stond in de donkere stukken " de man met de hamer" Ondanks de honderden aanmoedigingen van Bart en Joeri liep het voor geen meter meer.
En zodoende hebben we de kleine tweede ronde (19km268,33) in ook 2 u 24 gelopen, Ik ben gefinnishd in 4 u 48'05" (na hun vele aanmoedigingen hebben Bart en Joeri mij ook nog laten voorgaan aan de aankomst) op plaats 459 op 527  gestarten, waarvan ook 41 opgevers
Mij rest enkel nog te zeggen: Bedankt aan Bart en Joeri, maar ook mijn trouwe supporters anex cavadrinkers Bea, Patricia en Fotograaf van dienst Eddy.
Ik ga ook mijn ambities een beetje terug schroeven, ik weet van mijn eigen - 4uur zit er voor mezelf niet in (Teveel gewicht en te weinig basissnelheid) ik had aan 4.15 gedacht maar ik ga er nog een kwartierke bij doen, mijn droom wordt 4 u 30 als ik daar ooit eens onder zit zal de cava wéér knallen.

Proficiat aan al mijn mede Facebookrunners en andere vrienden die hun 10km of Marathon goed hebben gelopen. In het bijzonder de 2 debutanten die bij  hun eerste onder de 4 uur zijn geeindigd: Chris Rogghe en Geert Van Hooreweghe van Aalter en in het het bijzonder een zeer knappe sportvrouw: Veerle Beernaert die ook voor het eerst onder de magische grens van 4 uur liep.


003a

Bea en Patricia die geduldig aan het wachten zijn op het feestvarken

008a

Joeri - RonKing en Bart

020a

En wat doen de cavalopers na een Marathon ? juist ja Cava drinken Santé

008

12:48 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |