31-05-10

Brussel wordt steeds beter

De voorbije week 62 km netjes verdeeld onder 2 oefenloopjes en 2 wedstrijden

Dinsdag: De dinsdag heb ik steeds avondschool: Spaanse les, dus had ik maar een uurtje om te trainen, In mijn eerste rondje wat normaal een langzaam duurloopje ging worden kwam Kathy Ingels (een zeer begenadigd loopster en ook wielrenster) naast me met de vraag of het niet gaf dat ze meeliep, Kathy is de zus van Veerle Ingels: nu vooral te zien op AVS in de reklamespot met Peter van Petegem. Wat ook betekende dat mijn traagduurloopje veranderde in een redelijk stevig tempoloopje, Aja met zo een jonge deerne naast u moet je zich eens van uw beste kant laten zien Verstomd: 9.2 km in 54min = 10.4/u.

Woensdag: Mijn wekelijks bezoekje aan Kaprijke ietje trager dan dinsdag en nu zonder gezelschap 12.2 aan 9.4/u rustig genieten van de natuur en de daarbijhorende varkensstallen.

Vrijdag: De halve marathon van Lotenhulle, één van mijn favorieten, kleinschalig maar goed georkestreerd. Veel bekend volk van de Jogging club Aalter en nog enkele Krekenlopers en andere Facebookvrienden. Samen met mijn schoonbroer Filip en vriend Bart Kerwijn afgesproken om te proberen in 2 uur binnen te zijn. Een ideaal parcours om u voor te bereiden op de 20 van Brussel wegens zijn golvend karakter.
Van bij de start had ik een goed gevoel, maar toch niet vollen bak gegaan om uitgerust aan de start te komen in Brussel. Helaas voor Filip is zijn kwetsuur aan de kuit niet verdwenen maar erger geworden, van de vier musketiers liggen er nu 3 in de lappenmand (Patricia, Eddy en Filip) Hopelijk komen ze alledrie snel terug want het Kermisjoggingseizoen komt er aan (is infeite reeds bezig)
We zijn alledrie samen aangekomen in 2 u 02 en een sieke, 3 minuten na Nico Schelstraete en Geert Van Hooreweghe die zich ook aan het voorbereiden is voor zijn eerste Marathon in Torhout.

Met dank aan John Dhondt voor deze en andere foto's
Leden 023
Filip, RonKing en Bart

Zondag: Zondag had ik het dwaze idee opgenomen om met de auto naar de 20 van Brussel te rijden, Filip had afgebeld maar er waren nog 2 jonge dames uit Eeklo die met mij wensten mee te rijden.
Om 12 uur vertrokken en om 13 uur waren we de Baseliek gepaseerd, maar toen begon het: 1 uur 20 min later waren we nog maar 4 km verder er was blijkbaar ergens iets gebeurd? We hebben op Leopold 2 of was het 3 onze auto laten staan en dan de metro genomen, want anders hadden we de start nooit gehaald.
In Brussel liep ik onder de club van Arcelor-Mittal, die wijselijk een hotelkamer hadden gehuurd (waarvoor hartelijken dank), zodat we ons daar konden aankleden en achteraf ook douchen,
Ik was nog net op tijd om in mijn startblok te verschijnen (vorig jaar had een collega met mijn nr gelopen en die was in 1 u 42 binnen, dus had ik nu een mooie startplaats).
 Aan de start kwam ik Joeri Schepens met zijn zoon nog tegen, maar die waren er vlug vandoor , ik heb gans de wedstrijd oog gehad op een tijd van - dan 2 uur tot op km 16 zat ik  1min en 20sec onder de tijd. Maar toen begon de Tervurenlaan (of zo iets) en daar stond de man met de hamer, op de 2 km beklimming heb ik meer dan 4 min verloren. Ik ben gefinnishd in 2 u 03 39 wat voor mij een beste tijd is, de jaren ervoor 2u09 en 2u07.
Als ik nog enkele jaren meedoe zal ik misschien toch nog eens onder de 2 uur komen, we zien wel!
Deze week leg ik de laaste hand aan de voorbereiding van de Nacht Van West-Vlaanderen, ik moet nog eens een 30ger lopen en eentje van 25+ En vrijdag is er natuurlijk de Lentejogging in Waarschoot: start om 19 u 30 aan de sporthal, keuze uit: 4,25km - 8,25km en 12,7km: Allen daarheen zou ik zeggen.

De Arcelor-Mittalploeg van de 20 km van Brussel
arcelor

14:46 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

21-05-10

Zware benen, ik denk dat iedereen dit al eens heeft voorgehad

Nog 4 weken te gaan voor "De Nacht van West-Vlaanderen" en de vorm is aan het terug komen (rond is ook een vorm hé Zoenen)

Na mijn dipje vorige week had ik geen zin om te bloggen, dus nu eentje van 2 weken Lachen

Maandag: Nog maar eens naar Stefaan de marathonman geweest om een rondje of 4 mee te lopen, een beetje geforceerd om mee te zijn van bij de start en meteen voelde ik dat het niet goed zat, de vermoeidheid was nog steeds niet weg.
20 km gelopen aan 10.2 / uur en voor mij is da te rap als oefening, das al bijna wedstrijd tempo, allééz zo voelde het toch aan.
Ik heb dan besloten om 3 dagen rust in te bouwen om vrijdag fris aan de start te komen in wat voor mij één van de mooiste 10 miles is: de 10 miles van Aalter, zeer goede organisatie, veel bekende gezichten. Met een  mooie winnaar bij de dames (Katrientje)

Vrijdag: Zoals gezegd zijnde: vrijdag met Filip Hoornaert en Bart Kerwijn naar de Ten Miles van Aalter vertrokken met een broek vol goesting (om te lopen)
In de kleedkamer kwamen we onze persoonlijke haas weer tegen nl: Ronny Goethals van de Krekenlopers, en die had goed nieuws: hij ging ons 3 ronden hazen zodat we zeker voor donker binnen zouden zijnLachen
Maar van bij de start werd ik het al gewaar: er zat lood in mijn benen, geen 5 kilo maar ik had het gevoel dat ik 20 kilo moest meezeulen, zo erg was het.
Filip had gezegd: samen uit samen thuis en met hun drieën hebben ze het tempo laten zakken en mij uit de wind gezet en desnoods mij aan mijn gat naar boven geduwdVerstomd op de brug over de E 40 waar we 4 keer over moesten.
Na 2 rondjes begon het eindelijk te gaan en zo zijn we nog bij klaren gefinsiht in 1u32 ongeveer.

Dat klein jongetje die ons op zijn duizendste gemakske inhaalde is de zoon van Joeri (cremke)
Ik in't zwart met de kop in de grond en mijn 3 kompanen hadden er blijkbaar nog plezier in ook als je de foto bekijkt
vlnr: Ronny Goethals - Bart Kerwijn - The King himself - en mijn schoonbroer Filip
10milesaalter_18_742010_100514
Na de wedstrijd zijn er nog veel Leffes gesneuveld, het moeten niet altijd PR's zijn

Zondag: Zondag hebben we terug de draad opgepikt om in het provinciaal domein "Het Leen" onze wekelijkse halve te trainen, dat was toch de bedoeling, na 1 rondje hield "de held van de dansvloer van de avond ervoor" Filip het voor bekeken en het kortere stuk van de training was voor mij alleen weggelegd, dit heb ik noodgedwongen ook nog een beetje ingekort wegens sanitaire stop (ernstige darmkrampen, om niet tot in de details te gaan)
Zo kwam ik aan 18.6 km in 2u04' zeer aangenaam tempo en ik had al een zeer lekker gevoel (voor en na de sanitaire stop )

Woensdag:  stond er een dubbele training op het programma en da doe ik dus echt zéér graag, 's morgens 22 km in en rond het park en 's avonds nog eens naar Kaprijke en terug 12.2 km, samen 34,2 km met zeer veel overschot gelopen: voor de middag aan 9.1/u en 's avonds tegen  9.5/u
In feite moest ik met Arcelor-Mittal (mijn werkgever) gaan lopen op de bedrijvenloop aan de watersportbaan  samen met zo een 50 tal collega's. Alleen kan ik het uur nog nie goe lezen en dus kwam ik 1 uur te laat op het appél, ze waren reeds vertrokken, ik ben dan maar naar huis gereden en heb mijn tweede deel als straftraining gelopen.

Vrijdag: Traditiegetrouw, vandaag mijn eerste vroegen: van het werk naar huis lopen met in het park een nog klein rondje. goed voor 25 km dit brengt mijn totaal voor 2010 op juist 1200 km. nie slecht voor een oude man met 10 kilo overgewicht, aan da eerste is er weinig te doen maar da tweede daar moet ik eens ernstig werk van maken.

Volgende week een beetje interval en Vrijdag gaan we als Filip fit is (heb net op zijn blog gelezen dat hij misschien een klein scheurtje heeft, hopelijk niet) naar de halve marathon van Lotenhulle en Zondag zijn de 20 km van Brussel er alweer terug.

19:51 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

08-05-10

Eerste week voor de "Nacht" : 59km nog 6 weken te gaan

Nog 7 weken voor De nacht van West-Vlaanderen, een rustige trainingsweek met 4 loopdagen en een totaal van 59.6 km

Maandag: 16.3 km in 1 u 45' waarvan 3 x 10 min. hoog en 3 x 1 min Heel Hoog en daartussen  traag verder lopen.

Dinsdag: Bloedgeven, en sindsdien voel ik mij moe tijdens het lopen, hopelijk verdwijnt da gevoel rap.

Donderdag: 11.6 km in 1 u 17' waarin 8 x 1 min HH en 5 x 50m sprint.

Vrijdag: 13.5 km trage duurloop in 1 u 26'

Zaterdag: Voor de verandering nog maar eens de Moerstraatloop genomen 18.2 km in 1 u 54' : voor de geinterreseerden klik op volgende link:
http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=336764

Volgende week staan er 2 lange duurlopen en 1 dag interval en natuurlijk op vrijdag is er de 10 miles van Aalter: iedereen daarheen zou ik zeggen. http://aalter.coldhearth.net/index.php

20:23 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

02-05-10

Mijn eerste stapjes na de marathon

Na zondag heb ik mezelf 2 dagen rust gegeven, ik had da verdiend Lachen na mijn eersteling. Ik heb wel een paar dagen op een roze wolk geleefd, maar daar ben ik nu reeds afgevallen, het is maar een week of 7 meer naar "De nacht van West-Vlaanderen" dus er moet straks weer stevig getraind worden.

Woensdag: Ben ik samen met Bea naar de finse piste geweest om een herstelloopje te plegen van 9 km in een tijd van 1 u en 3 min. En het voelde zeer lekker aan, nergens geen pijntje meer, dat ziet er goed uit.

Zaterdag: S'morgens zijn we samen: Elke, Stofke, Eddy, Filip, Patricia en RonKing naar de Bardelaereloop geweest: een organisatie van A C De boslopers, een mooi parkours volledig onverhard echt iets voor den bospoeper Hebberig
Elke en Kristof hebben de 5 km gelopen, Elke in 29'55" en Stofke in 23'35" meteen ook een 11de plaats op 42 deelnemers: aan beiden proficiat
Patricia en ikke hadden besloten om niet voluit te gaan maar zo proberen rond de 10/u te lopen, in de tweede ronde kwamen we bij nog 3 jonge dames en zoals het "de kontjesloper" betaamd zijn we er wijselijk achter gebleven om dan samen naar de eindmeet te hollen.
Patricia in 57'28" en RonKing in 57'29", de gentleman in mij die weer boven kwam. Lachen
Eddy en Filip zijn voor de 20 km gegaan zoals ze hadden gezegd zo ook rond de 10/ uur maar als de afstand klopt dan hebben ze wel tegen 11.4/u gelopen en dat op onverhard!! (wel Filip zijn favoriete ondergrond)
Filip is gefinisht in 1u45'59" en Snelle Eddy 1 seconde later.
Na de jogging moest ik onmiddelijk naar huis om de Ekiden in Evergem te lopen, geen bruine leffe voor mij maar ik denk dat mijn schoonbroerke daar wel raad zal mee geweten hebben Lachen
Van links naar rechts: Eddy - Stofke - Elke en Patricia, van rechts naar links moet je anders beginnen Stoer
barde22010

 Zaterdag Ekiden Evergem: Na de middag heb ik samen met 4 collega's en 1 bevriende loper de Ekiden van Evergem gelopen onder de naam ' De Beitsers'
Traditiegetrouw gaat dit door op de eerste dag van de maand mei namelijk 1 mei.
We zijn  51ste gefinisht op 126 mannen- en gemengde ploegen in een tijd van 3 uur 21' 10" dit is 18 plaatsen en 9 min beter dan vorig jaar.
Voor de Beitsers zijn de volgende lopers aangetreden:

Erwin Dhooge: 5 km in 22'45" = 13.1/u
Patrick Penny: 10 km in 45'52" = 13.0/u
Kurt Vincke: 5 km in 25'43" = 11.6/u
Kevin De Pauw: 10 km in 47'00" = 12.7/u
Wim Meyvaert: 5 km in 23'24" = 12.8/u
Ronny Creel: 7.195 km in 36'26" = 11.8/u
De marathon in 3 u 21'10" in gemiddeld 12.6/u
We hebben de concurrentie van de andere Arcelor-Mittalploeg: Sportmar verslagen met 2'en 8" en daar zijn we op een sportieve manier trots op.

Van links naar rechts: Wim - Kurt met Lode - RonKing - Erwin - Kevin en Patrick ( toen zagen we er nog fris uit)

ekiden

11:42 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |