31-05-10

Brussel wordt steeds beter

De voorbije week 62 km netjes verdeeld onder 2 oefenloopjes en 2 wedstrijden

Dinsdag: De dinsdag heb ik steeds avondschool: Spaanse les, dus had ik maar een uurtje om te trainen, In mijn eerste rondje wat normaal een langzaam duurloopje ging worden kwam Kathy Ingels (een zeer begenadigd loopster en ook wielrenster) naast me met de vraag of het niet gaf dat ze meeliep, Kathy is de zus van Veerle Ingels: nu vooral te zien op AVS in de reklamespot met Peter van Petegem. Wat ook betekende dat mijn traagduurloopje veranderde in een redelijk stevig tempoloopje, Aja met zo een jonge deerne naast u moet je zich eens van uw beste kant laten zien Verstomd: 9.2 km in 54min = 10.4/u.

Woensdag: Mijn wekelijks bezoekje aan Kaprijke ietje trager dan dinsdag en nu zonder gezelschap 12.2 aan 9.4/u rustig genieten van de natuur en de daarbijhorende varkensstallen.

Vrijdag: De halve marathon van Lotenhulle, één van mijn favorieten, kleinschalig maar goed georkestreerd. Veel bekend volk van de Jogging club Aalter en nog enkele Krekenlopers en andere Facebookvrienden. Samen met mijn schoonbroer Filip en vriend Bart Kerwijn afgesproken om te proberen in 2 uur binnen te zijn. Een ideaal parcours om u voor te bereiden op de 20 van Brussel wegens zijn golvend karakter.
Van bij de start had ik een goed gevoel, maar toch niet vollen bak gegaan om uitgerust aan de start te komen in Brussel. Helaas voor Filip is zijn kwetsuur aan de kuit niet verdwenen maar erger geworden, van de vier musketiers liggen er nu 3 in de lappenmand (Patricia, Eddy en Filip) Hopelijk komen ze alledrie snel terug want het Kermisjoggingseizoen komt er aan (is infeite reeds bezig)
We zijn alledrie samen aangekomen in 2 u 02 en een sieke, 3 minuten na Nico Schelstraete en Geert Van Hooreweghe die zich ook aan het voorbereiden is voor zijn eerste Marathon in Torhout.

Met dank aan John Dhondt voor deze en andere foto's
Leden 023
Filip, RonKing en Bart

Zondag: Zondag had ik het dwaze idee opgenomen om met de auto naar de 20 van Brussel te rijden, Filip had afgebeld maar er waren nog 2 jonge dames uit Eeklo die met mij wensten mee te rijden.
Om 12 uur vertrokken en om 13 uur waren we de Baseliek gepaseerd, maar toen begon het: 1 uur 20 min later waren we nog maar 4 km verder er was blijkbaar ergens iets gebeurd? We hebben op Leopold 2 of was het 3 onze auto laten staan en dan de metro genomen, want anders hadden we de start nooit gehaald.
In Brussel liep ik onder de club van Arcelor-Mittal, die wijselijk een hotelkamer hadden gehuurd (waarvoor hartelijken dank), zodat we ons daar konden aankleden en achteraf ook douchen,
Ik was nog net op tijd om in mijn startblok te verschijnen (vorig jaar had een collega met mijn nr gelopen en die was in 1 u 42 binnen, dus had ik nu een mooie startplaats).
 Aan de start kwam ik Joeri Schepens met zijn zoon nog tegen, maar die waren er vlug vandoor , ik heb gans de wedstrijd oog gehad op een tijd van - dan 2 uur tot op km 16 zat ik  1min en 20sec onder de tijd. Maar toen begon de Tervurenlaan (of zo iets) en daar stond de man met de hamer, op de 2 km beklimming heb ik meer dan 4 min verloren. Ik ben gefinnishd in 2 u 03 39 wat voor mij een beste tijd is, de jaren ervoor 2u09 en 2u07.
Als ik nog enkele jaren meedoe zal ik misschien toch nog eens onder de 2 uur komen, we zien wel!
Deze week leg ik de laaste hand aan de voorbereiding van de Nacht Van West-Vlaanderen, ik moet nog eens een 30ger lopen en eentje van 25+ En vrijdag is er natuurlijk de Lentejogging in Waarschoot: start om 19 u 30 aan de sporthal, keuze uit: 4,25km - 8,25km en 12,7km: Allen daarheen zou ik zeggen.

De Arcelor-Mittalploeg van de 20 km van Brussel
arcelor

14:46 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

ik heb ook in die file gestaan, reden van de file was dat de rogierstunnel reeds afgesloten was en iedereen dus door 't centrum moest...

knap loopweekske heb je er opzitten, die Tervurenlaan is inderdaad een vree beestje en wij zijn dat niet gewoon he dat klimmen in 't meetjesland, da scheelt ook peis ik :)

Gepost door: Peter | 31-05-10

Brussel Je wordt inderdaad steeds beter. Hopelijk ga je volgend jaar al onder de 2u in Brussel. Wat is je ambitie voor Torhout?

Gepost door: dirk | 31-05-10

Volgende keer die muur van 2u slopen...

Gepost door: Stofke | 01-06-10

De commentaren zijn gesloten.