25-04-10

Antwerpen 2010: mijn eerste marathon

Mijn eerste marathon: Antwerpen 2010
4 jaar van gedroomd, 4 maand en 1 dag  voor getraind, 1017 voorbereidingskilometers en 1 paar schoenen  versleten.
Op Kerstavond heb ik besloten om mij in te schrijven en ben ik begonnen met een tourke van 20 km. Nu 4 maanden en -11kilo is het zo ver.
En daar sta je dan op uw mooiste dag van uw loopcarrière 42.2 km verder in 4 uur 39min, net over de aankomst klaar om uw medaille te ontvangen.
Ik heb die man met die grote snor een dikke knuffel gegeven.
Het is een zalig gevoel als je de laatste bocht ingaat, met geen woorden te beschrijven wat er allemaal door je heen gaat. Kippenvel krijg je ervan, aanmoedigingen van vele vrienden, vooral die van Aalter en Rieme kunnen veel lawaai maken ;-).
Vele felicitaties van medelopers, vrienden en Facebookers, maar vooral een goed gevoel hou ik er aan over. De Cava aan de eindmeet smaakte des te zoeter (waarvoor hartelijken dank: Eddy en Patricia), mijn vrouwtje Bea stond klaar, om mij indien nodig op te vangen.
Ik ben zo tevreden van mezelf dat ik mij vanavond nog ga inschrijven voor “De Nacht van West-Vlaanderen”
De wedstrijd zelf is zo ongeveer zo verlopen, ik ben begonnen met 200 meter kopwerk en das nie onopgemerkt voorbij gegaan want Filip heeft de andere 42 km verder gelopen aan een zeer mooi tempo wééral een nieuw record 4 u 10, Bart Kerwijn  is een paar minuten later binnen gekomen.
Ik heb de pacers van 4 u 15 gevolgd tot km 20, maar toen was mijn hartslag 164 en das te veel voor mij om nog 22 km te lopen, Ik ben dan bewust wat trager gaan lopen tot ik weer op < 155 zat.(gemiddelde van de marathon was voor mij 153 en 164 max)  Wat het enigste minpunt van Antwerpen is :te weinig lopers ik heb dus de laatste 22 km bijna volledig alleen moeten afhaspelen. Af en toe een klopje gekregen, maar de wijze raad van mijn trainer Wilfried Vincke gevolgd en nog trager gelopen, om toch niet te stappen, en daar ben ik trots op géén meter gestapt.
Voor mijn volgende ga ik bewust trager starten en weer proberen uitlopen en daarna een feestje bouwen.
Voor de Krekenlopers zijn ook nog goed aangekomen (Ik weet hun tijden niet sorry, te veel met mezelf bezig geweest, maar die vind je morgen op de site terug) : Patrick Temmerman, Kurt De Smet, Luc de Coninck, Filip Hoornaert en Bart Kerwijn
apen2

apen1 apen3


 

20:32 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

18-04-10

Laatste weken

Niet mogen lopen is echt vervelend

Mijn laatste voorbereiding voor volgende week zondag bestond uit slecht 2 keer lopen en voor zo een verslaafd kieken als mezelf is da echt weinig, ik lijd aan ontwenningsverschijnselen denk ikVerstomd

Woensdag: 7 rondjes in het Heldenpark en rond de piste met heen en terug naar huis kwam ik aan 14.5 km tegen een gezapig tempo van 9.2/uur gemiddeld. Maar in elke ronde van 1.9km 100 m versnellen.

Zaterdag: 12.2 km (ja weer naar Kaprijke) tegen wat voor mij hopelijk mijn marathontempo zal worden: 9.5/u dan kom ik zo ongeveer binnen in 4u30 ? en ik ben van plan om door te lopen naar de dichtsbijzijnde frituur want dit heb ik toch echt gemist. Tong uitsteken

Volgende week staat er eentje van 8 km op het programma en vrijdag eentje van 4 km. En dan stressen tot zondag.

 

11:24 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

12-04-10

EekloRun

 

5 dagen na elkaar lopen, nu moet ik echt een beetje rust inbouwen.

Woensdag: Nogmaals mijn favoriete loopje naar en rond de kerk van Kaprijke (ik ben alleen vergeten een kaarsje te branden) 12.2 km maar nu in 80 min.

Donderdag: Mijn laatste lange duurloop voor Antwerpen, en ja waar kan je dit best doen? juist ja samen met de Marathonman rond de watersportbaan.
Ik ben zo een 32.5 km in het spoor van Stefaan gebleven tegen een kleine 10km/u (3 u 18') Het ziet er goed uit voor mijn eerste! De vorm is er en de goesting ook.

Vrijdag: Mijn vrouwtje Bea is een 10 tal weken geleden begonnen met Start To Run en zondag was er EekloRun, dus wou ze het parkours eens gaan verkennen, we hebben er 39' min over gedaan, das redelijk traag maar het was de eerste keer dat ze die afstand liep.

Zaterdag: Nu stond er nog een duurloopje van ongeveer 2 uur op het schema, het zijn er uiteindelijk 1u45 en 16.3km geworden aan 9.3/u gezapig tempo en in een stralende zon, meer moe da nie zijn.

Zondag: EekloRun: Samen met mijn vrouw Bea, Filip, Nico, Snelle Peter, Stofke, Elke, Patricia en nog zo een 200 tal andere loopsters stonden we te blinken met onze nieuwe schoentjes van Vincke Sport uit Maldegem aan de start van de 5 km.
Ik had beloofd indien Bea de 10 weken STR volhield, dat ik samen met haar de 5 km ging lopen. Van de 39 min van vrijdag zijn er maar liefst 6 afgegaan Bea is gefinisht in 33.16 wat voor haar eerste jogging een mooie tijd is. Proficiat.

EekloRun (deel 2) : Voor de 10 km zijn we (Filip, Joeri(Cremke) Schepens, en RonKing) zoals gewoontegetrouw helemaal achterin gestart om zo langzaam maar zeker naar de eerste plaats te lopenLachen.
Het is ons weer niet gelukt, omdat er in de tweede rond plots een bierstandje tevoorschijn kwam bij de Familie Blomme dus Filip en ik gestopt om even bij te tanken en daarna Joeri bij te benen (wat wéér niet gelukt is) maar we hebben ons goe geammuseerd en nét geen reis gewonnen na de wedstrijd. Ik sta in de uitslag als 170ste in 56' 24" op 205 gestarte deelnemers m.a.w. bijna eerste, het zal voor de volgende keer zijn.

Alleen maar lachende gezichten op EekloRun
eeklorun

14:39 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

04-04-10

Slechts 3 keer gaan lopen deze week maar toch nog 71km

Door mijn mindere dag op maandag zat ik in een klein dipje, ik heb dan besloten om enkele dagen rust in te bouwen en daar heb ik geen spijt van► rust = de beste dokter.

Maandag: Maandag was mijn eerste vroegen van de week, dus naar goede gewoonte: van het werk naar huis lopen = 24 km maar ik moest nog 1 x 30 km lopen, zodoende als ik thuis kwam nog vlug eens 3 x rond het park = 5.7 km, was het niet toen ik mijn "nest" zag dat mijn licht ook uit was. Teleurstelling allom, mezelf getroost dat de ene dag de andere niet is en besloten niet meer te lopen vóór de lentejogging van Zelzate, alwaar ik reeds met Peter, Nico en Filip was afgesproken.

Vrijdag: Vrijdag met een broek vol goesting vertrokken naar het koude en natte Zelzate. Ik kreeg daar het nr 415 aangesmeerd en zo sta ik ook in de annalen van de uitslagen (ze waren mijn naam kwijt?) maar so what? ik ben ook nog thuis gekomen dat ik mijn naam niet meer wistLachen
Met Nico en Filip gestart aan een gezapig tempo van +/- 11/u in de eerste ronde en de laatste 3 rondes aan ietsje minder, ondertussen was Peter De Decker ook bij ons gekomen om nog 3 rondjes te hazen.
Waardoor ons tempo nog verder zakteZoenen (grapje) we zijn als nr: 414, 415 en 416 gefinisht op de 18km in 1 uur 40' 50" wat goed is voor 10.7/uur op 2 na de laatste, maar we hebben ons verdriet(als da er was?) goed weggespoeld.
zelzate

Zondag: Deze morgen met mijn schoonbroerke Filip afgesproken om nog een duurloopje in het Leen te doen, bij goe weer op de buitenbaan en bij minder weer op de binnenpaadjes. Door het vele regenweer is het de binnenbaan geworden. Ik was er nog niet uit wat ik ging doen 20km of meer.
Ik ben tenslotte toch een kleine 29 km (28.870 volgens Garmin, 29.680 volgens Polar) gevolgd in 3u 1' = 9.6/u maar met een super goed gevoel, ik had gans de duurloop het gevoel dat ik te traag liep en dat is wat ik moet bekomen voor Antwerpen: lopen met een goed gevoel en op km 30 nog niet kapot zitten.

19:17 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |