28-03-10

Een weekendje Hasselt maar mét loopschoenen in de valies

Dit weekend zijn we naar Hasselt geweest, dus geen souper van de Krekenlopers voor mij; met zijn prachtige tombola, maar ook geen Blaarmeersenloop waar Filip, Ed, Pat en ikzelf toch bijna elk jaar naar toe gaan, deze week toch een totaal 60 km ( en da is weinig voor mijLachen)

Maandag: Een herstelloopje van 14.2km samen met mijn schoonbroer Filip die nog een stukje verder moest(17.2)  na de geslaagde 1/2 van Sluis,  aan 9/u zonder versnellingskes op het gemakske in de zon, meer moe da nie zijn op een maandagmorgen.

Woensdag: Nu stond er een langzame 10 km op het programma, terug tegen 9/km per uur in en park en rond de piste.

Donderdag: een 80 minuten durende duurloop met 5 x 1 ' Heel Hoog tempo en daarna terug rustig verder lopen.

Vrijdag: Zoals reeds eerder vermeld een morantisch weekend in Hasselt, geschonken door onze dochter Lisa (ik denk dat ze het "kot" eens voor haar en Sander alleen wouTong uitsteken) Voor iedereen een aanrader, Hasselt is een zeer mooie stad met allemaal vriendelijke mensen en veel lekker eten en natuurlijk ook zijn Jenever.
Terwijl Bea een bon van de Flair aan het misbruiken was bij "the Client" een redelijk bekende kapperszaak, ben ik het Albertkanaal een gaan bezoeken, 1 uur rechtdoor lopen en dan 1 uur en 55 sec. terug met op de terugweg 2 maal overgestoken via de bruggen die er toch al lagen (lastig jong).
Toen ik terug aan de Holiday Inn kwam stonden er 19.21 km op de teller. Da was zeker een bezoekje aan een plaatselijke Italiaan waard, aja waar moest ik anders die 1525 verloren calorieën herwinnen?

Zaterdag: Velen weten dit nog niet maar ons Bea is reeds een tijdje geleden gestart met "Start to Run" met de bedoeling van op 11 april de editie van EekloRun de 5 km uit te lopen. Dus voor haar ook een training op verplaatsing. 10 min lopen 1 min stappen en dan nog eens 20 min lopen, dit zijn er 24 geworden, we hebben dit samen om half 8 s'morgens afgehaspeld vóór het ontbijt en op die 35 min hadden we 4,85 km afgelegd.

Voor morgen maandag ?? staan er 30 km op het program en vrijdag gaan we naar Zelzate waar Bea haar debut een weekje vroeger zal lopen en aldaar de 4.5 km zal lopen. Allen daarheen!!!

Het jenevermuseum: keus in overvloed Aan haar oogjes te zien had Bea hier en daar al eens van geproefd

hasselt

19:39 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

22-03-10

Een spel van seconden

Het leven is een spel van seconden voor de één er een te weinig voor de andere enkele te veel

Deze week enkel wat lange duurlopen gedaan met het oog op de halve marathon van Sluis ook de Zwinstedenloop genoemd.
Maandag:  Een duurloopje met enkele versnellingskes, 13.5km in 1 uur 23' tegen een gemiddelde van 9.75km/u. Een goed begin van een rustige loopweek van 78 km

Dinsdag: Kort na de middag omstreeks 14 uur heb ik nog eens "den buiten" opgezocht, een toerke langs Kaprijke en Sente (St.Laureins) goed voor 19.5km aan een tempootje van 9.1 per uur, een lekker vetverbrandingsloopje zoals ze zeggenVerstomd

Woensdag: Zoals voorzien in mijn voorbereidingschema voor Antwerpen moest ik 3 uur lopen, omdat ik woensdag met de laten stond was ik verplicht om vroeg te starten, om half zes opstaan (en zoals Filip steeds zegt zot zijn doe geen zeerLachen nu moet ik hem 100%gelijk geven) omstreeks 7 uur opweg naar de finse piste met 2 flesjes drank en 1 energiebar, lekker fris maar reeds zon op het plein en das zeer plezant om zo te starten.
Was het de lange nachtweek die nog in mijn benen zat of de 3 dagen na elkaar lopen? no lo sé (ik weet het niet) maar na 2 uur 37' was voor mij de kous af. Ik heb dan maar besloten om al stappende naar huis te gaan (600m) en niks te forceren. Ik heb dan 4 rustdagen ingelast en dat blijkt een zeer verstandig besluit geweest te zijn als je kijkt naar mijn resultaat van zondag.

Zondag: de Zwinstedenloop ofwel de halve van Sluis
Wij (Filip, Snelle Eddy en Ron King (ik dus)) waren naar Sluis afgezakt om op het gemak eens een halve te lopen met de bedoeling van "binnen zijn" in minder dan 2 uur.
Komen we daar in de kleedkamer mijn naamgenoot en goede vriend Ronny Goethals nie tegen en die zegt: wij zijn met enkele Krekenlopers afgesproken om 1u55 te lopen, wij onmiddelijk akkoord om het busje te vervoegen.
Ronny (Goethals) heeft een ongelooflijke sterke prestatie neergezet, nl: 21.1 km op de kop lopen, als je weet de Ronny gans de winter met een blessure heeft gesukkeld. Het enigste wat wij moesten doen was proberen volgen.
Na 3 km moest ik plots een plaspauze inlassen (eigen schuld, dikke bult( lees volle blaas): te laat nog een halve liter gedronken, goeie les voor de volgende keer) het duurde tot km 8 voor ik weer op de bus zat, maar was toch blij dat ik nie alleen moest lopen.
Aan Km 14 stonden daar 2 persvrouwen de ene van "Het volkske" en de andere van "De eeclonaar" met de nodige aanmoedegingen en een flesje "Red Max" voor ondergetekende.
Ik ben zeer goed kunnen volgen, ook toen ondertussen Greta Ingels (Haar man Marnix was intussen gelost op KM 15 ongeveer, Marinx is aangekomen in 1u56"31 een zeer knappe prestatie voor de pappa van Tinneke) mee aan kop was gekomen en samen met Ronny het tempo naar 12/u had gebracht. Wanneer we op km 20  2 lopers hadden ingehaald maakte ik de domme fout van hun spoor te volgen en die pippos liepen nie met ons mee, er was onmiddelijk een gat van 20 m of meer en da kreeg ik niet meer dicht, dus de laatste km op eigen tempo gelopen en toch bijna een kleine minuut achterstand opgelopen op Eddy, Greta , Ronny, Filip en Bart Kerwijn en zowaar ben ik nog gefinisht in 1u5146" wat voor mij een nieuwe besttijd is met een verbetering van 3 seconden.

Ronny Goethals liep zondag 21.1km op de kop en wie liep er weer aan het staartje ? juist ja
sluis

11:44 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

13-03-10

106.5 deze week, het begint er op te lijken

Na een weekje uitgriepen terug het juiste spoor opgepikt en mijn eerste keer boven de honderd Lachen

Zondag: Mijn laatste 10 miles te Brugge 1u 29'11"

Maandag: 12.5 km interval: 10' opwarmen, 3 x 12' hoog tempo (halve marathon tempo, in mijn geval 11/uur) met telkens 8' zeer traag ertussen.
10' uitlopen met 5x 1' HH (heel hoog)

Woensdag: 29km rustige duurloop in een tijd van 3 u 02min, das nog altijd 9.5/u

Vrijdag: 2 uur duurloop met een klein beetje interval ingebouwd, 17.5 km gemiddeld 8.9/u
15' omwarmen - 20' duurloop met om de 8': 400m HH  - 10' zeer traag - 10 km duurloop met 5 x 2' HH - 10 min zeer traag uitlopen

Zaterdag: Samen met Eddy (Filip kon niet in de namiddag en ik heb de nacht, dus moest ik wel) én onder de deskundige l(e)ijding van coach Patricia die met de bevoorading op de fiets instructies gaf met af en toe een binnenbaantje (die soms wel eens doodliepen, maar we waren toch aan het lopen ) een duurloopje gepleegd van 31.3km in een tijd van 3 u 17, een zéér leerrijk namiddagje, gestopt met een zeer goed gevoel, en zodoende kom ik aan een totaal van 106.5 km deze week.
Volgende week is er de halve van Sluis en daarna rustig verder werken naar Antwerpen

20:01 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

07-03-10

Nooit meer Oostende - Brugge voor mij

Boerenbedrog en wantoestanden in de 10 miles van Oostende - Brugge

Met zo een 40 tal Krekenlopers waren we vandaag afgezakt naar Brugge om aldaar deel te nemen aan The 10 miles. Een schoolvoorbeeld van West-Vlaamse gierig- annex onbekwaamheid. Wat we daar meegemaakt hebben da slaat alles, om een collegablogger te citeren:
Groepsinschrijving via de Krekenlopers kost 11 euro, redelijk fors voor een 10 mijl. En wat krijg je ervoor terug :
- de tent is niet verwarmd, leuk als je 's ochtends toekomt bij -1°C
- kleedkamers ? 40 stoelkes voor 1000 lopers, en niet verwarmd
- douches ? 4 douches (waarvan er 2 werkten) voor 1000 man
- 1 bevoorrading halfweg, half bekerke water of sportdrank
- nog geen bekerke water aan de finish
- chip en borstnummer afgeven ? Eerst een kwartierke aanschuiven
- iets drinken ? (tent was gelukkig al iets warmer door 't volk) Eerst een kwartierke aanschuiven.
En dan na het lopen: het afvalwater waar de tanks van Leffe mee gespoeld zijn da wordt daar verkocht onder de zéér toepasselijke naam Brugse Zot, ja wij zijn zot als je dáár 2 euro voor betaald.
Staat daar een voorzitter te lallen op het podium (ofwel strontzat of een ernstig spraakgebrek, want zijn eigenste westflutten verstonden hem ook nie), steekt dien pippo wel meer dan 12.000 euro aan inschrijvingen in zijnen zak.
En onze prijs, man man wat een lachertje, een T-shirt waar ze in de Lidl buiten de solden minder dan 1 euro voor betalen.
zulke wantoestanden zouden moeten bestraft en verboden
worden!!
Voor mij hoeft het niet meer volgend jaar ga ik naar Barcelona of t'Cadzand Lachen

18:25 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |