22-03-10

Een spel van seconden

Het leven is een spel van seconden voor de één er een te weinig voor de andere enkele te veel

Deze week enkel wat lange duurlopen gedaan met het oog op de halve marathon van Sluis ook de Zwinstedenloop genoemd.
Maandag:  Een duurloopje met enkele versnellingskes, 13.5km in 1 uur 23' tegen een gemiddelde van 9.75km/u. Een goed begin van een rustige loopweek van 78 km

Dinsdag: Kort na de middag omstreeks 14 uur heb ik nog eens "den buiten" opgezocht, een toerke langs Kaprijke en Sente (St.Laureins) goed voor 19.5km aan een tempootje van 9.1 per uur, een lekker vetverbrandingsloopje zoals ze zeggenVerstomd

Woensdag: Zoals voorzien in mijn voorbereidingschema voor Antwerpen moest ik 3 uur lopen, omdat ik woensdag met de laten stond was ik verplicht om vroeg te starten, om half zes opstaan (en zoals Filip steeds zegt zot zijn doe geen zeerLachen nu moet ik hem 100%gelijk geven) omstreeks 7 uur opweg naar de finse piste met 2 flesjes drank en 1 energiebar, lekker fris maar reeds zon op het plein en das zeer plezant om zo te starten.
Was het de lange nachtweek die nog in mijn benen zat of de 3 dagen na elkaar lopen? no lo sé (ik weet het niet) maar na 2 uur 37' was voor mij de kous af. Ik heb dan maar besloten om al stappende naar huis te gaan (600m) en niks te forceren. Ik heb dan 4 rustdagen ingelast en dat blijkt een zeer verstandig besluit geweest te zijn als je kijkt naar mijn resultaat van zondag.

Zondag: de Zwinstedenloop ofwel de halve van Sluis
Wij (Filip, Snelle Eddy en Ron King (ik dus)) waren naar Sluis afgezakt om op het gemak eens een halve te lopen met de bedoeling van "binnen zijn" in minder dan 2 uur.
Komen we daar in de kleedkamer mijn naamgenoot en goede vriend Ronny Goethals nie tegen en die zegt: wij zijn met enkele Krekenlopers afgesproken om 1u55 te lopen, wij onmiddelijk akkoord om het busje te vervoegen.
Ronny (Goethals) heeft een ongelooflijke sterke prestatie neergezet, nl: 21.1 km op de kop lopen, als je weet de Ronny gans de winter met een blessure heeft gesukkeld. Het enigste wat wij moesten doen was proberen volgen.
Na 3 km moest ik plots een plaspauze inlassen (eigen schuld, dikke bult( lees volle blaas): te laat nog een halve liter gedronken, goeie les voor de volgende keer) het duurde tot km 8 voor ik weer op de bus zat, maar was toch blij dat ik nie alleen moest lopen.
Aan Km 14 stonden daar 2 persvrouwen de ene van "Het volkske" en de andere van "De eeclonaar" met de nodige aanmoedegingen en een flesje "Red Max" voor ondergetekende.
Ik ben zeer goed kunnen volgen, ook toen ondertussen Greta Ingels (Haar man Marnix was intussen gelost op KM 15 ongeveer, Marinx is aangekomen in 1u56"31 een zeer knappe prestatie voor de pappa van Tinneke) mee aan kop was gekomen en samen met Ronny het tempo naar 12/u had gebracht. Wanneer we op km 20  2 lopers hadden ingehaald maakte ik de domme fout van hun spoor te volgen en die pippos liepen nie met ons mee, er was onmiddelijk een gat van 20 m of meer en da kreeg ik niet meer dicht, dus de laatste km op eigen tempo gelopen en toch bijna een kleine minuut achterstand opgelopen op Eddy, Greta , Ronny, Filip en Bart Kerwijn en zowaar ben ik nog gefinisht in 1u5146" wat voor mij een nieuwe besttijd is met een verbetering van 3 seconden.

Ronny Goethals liep zondag 21.1km op de kop en wie liep er weer aan het staartje ? juist ja
sluis

11:44 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

proficiat ! Ola ! 'k wist niet dat je ook een PR had gelopen! Goed gedaan! We hebben in 't naar huis rijden (lees file staan :-/) nog Snelle Eddy met zijn nieuwe lila fiets naar huis zien snellen, hij ging stukken rapper dan wij met de auto ;-)

Gepost door: Chris | 22-03-10

proficiat met je PR schitterend gelopen Ronny, op naar de marathon in Antwerpen, je bent er klaaar voor !!

groetjes

Gepost door: Filip | 22-03-10

Als gij nie klaar zijt voor die marathon dan is er niemand klaar voor, schitterend gelopen, 'k was blij om je zo fit te zien finischen en zo'n mooie tijd, proficiat maat

Gepost door: Stofke | 22-03-10

proficiat met je nieuw record Ronny, volgende keer nie piesen en wie weet doet ge er dan nog een minuutje extra vanaf ;)

Gepost door: Peter | 22-03-10

SuperRonny! Ongelooflijk hoe dadde gij in vorm zijt maatje!
Ik ben ontzettend trots op u!
Ondanks het feit dat het toch wel een beetje pijn deed niet te kunnen meelopen, een erg fijne dag gehad daar in Sluis en dat kwam vooral door het gezelschap van uw vrouwtje Bea! We vormden samen een goed team, ik fotograferen en Bea supporteren!!

Gepost door: patricia | 22-03-10

PR proficiat hé ... goe bezig!

Gepost door: Koen | 23-03-10

Knap !! strek gelopen , en zeg je vrouwtje kent er wat van om te supporteren zenne !! doe haar veel groetjes

Gepost door: Katrien | 24-03-10

garmin als gij de 5km loopt en ik de 10 heb ik gene Garmin nodig om u voor mij uit te zien lopen hoor hahaha

Gepost door: Filip | 28-03-10

De commentaren zijn gesloten.