21-02-10

2 keer 27 op1 week

La semana pasada, de afgelopen (afgelopen:een mooi en toepasselijk woord) week geen interval maar lange duurlopen, allééz da was ik toch van plan.
Maandag: Na 7 dagen zwaar?? nachtwerk hadden Eddy en ik afgesproken om met Stefaan nog enkele rondjes rond de Watersportbaan mee te lopen als voorbereiding voor zaterdag de 27 km van de Leopoldsloop in Watervliet. We waren er terug van in het begin bij en hadden besloten tussen de 20 en 30 km mee te lopen. Na 22 km kreeg ik mijn klopke en moest het inmiddels tot 25 man gegroeid peleton laten gaan, samen uit samen thuis had Eddy gedacht en hij liet zich ook afzakken (waarvoor hartelijken dankZoenen) we zijn toen samen nog 1 rondje gevolgd tot we 27.4 km op de teller hadden in 2 u 47 net geen 10/uur, maar wel een (voor mij toch) stevige training.

Woensdag: Voor dag en dauw (lees half negen) een duurloopje plegen, das altijd lekker, de zon zien opkomen als je aan het lopen bent, da geeft mij altijd een " Forrest Gump" gevoelStoer ,
15 km stonden er op mijn schema en toen ik het huis verliet keek ik zoals altijd nog vlug eens op de termometer: -6 en weinig wind, zag er goed uit, tot ik begon te lopen en te ademen, wa was da jong die koude lucht was net een naaldkusen die in in ademde, na 5 km stond ik al terug thuis en onder de douche. Dan maar voor de rest van de week rust ingelast.

Zaterdag: Eindelijk zaterdag!: De Leopoldsloop, een paar honderd loop(st)ers die zich aan het voorbereiden zijn op een voorjaarsmarathon.
Ik was met enkele Facebookvrienden afgesproken om samen te starten. Voor het eerst kreeg ik Spencerwoman live te zien, samen met mijn schoonbroer Filip, Nico, Berry en Veerle gestart tegen een flink stuk boven de 10/uur, Filip een stukje sneller en Berry een stukje trager
en toen waren we nog met 3. Na km 11 werd het voor mij een beetje te lastig (Veerle en Nico hadden er inmiddels flink de pees opgelegd, maar toch bedankt dat ik mocht volgen), ik dacht bij mezelf als ik dit tempo blijf aanhouden dan haal ik de meet niet. En ik heb mij wijselijk laten afzakken naar een 4 tal lopers uit de club van Beernem met de bedoeling van te volgen tot aan de aankomst, maar driewerf maar zoals ik van vele medelopers gehoord heb na de wedstrijd, we moesten km 22 nog passeren en wie stond daar?? juist de man met de hamer. Ik heb mijn tanden stuk gebeten op die 2 km slechtste stuk van het parcours, maar toen ik terug op het baantje (3km van het einde) kwam zag ik in de verte wat vrouwelijk schoon lopen, mijn vrouw Bea( die tevens de soepbedeling voor haar rekening nam die dag) zegt dat ik achter de kontjes loop én ze heeft nog gelijk ook, weg vermoeidheid weg zere benen terug tempo maken en de laatste 3 km nog gelopen in minder dan 17 min. Ik ben gefinnist in 2 uur 34'34" een tijd waar ik alleen maar dierf van dromen voor de start.
Veerle is aangekomen in 2.32.08, Nico in 2.32.09 (wat een gentlemenTong uitsteken) Filip in 2.33.19,  Berry in 2.44.52 en waar zitten Eddy en Bart hoor ik jullie denken?
Eddy Van De Genachte en Bart Kerwijn hebben samen met nog enkele lopers een prachtprestatie neergezet nl: De ganse Marathon meelopen met onze speciale gast Stefaan Engels alias De marathonman, Eddy in 4 u 19 en Bart in 4 u 29 Muchos respectos para los dos.
Onze volgende wedstrijd is op 7 maart De 10 miles van Oostende naar Brugge waar Filip en ikzelf onder de 1 u 25 willen duiken, maar niets moet (bijna) alles mag, we zien wel. Eens je Abraham hebt ontmoet is de vorm van de dag de belangrijkste beslisser.


10:05 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

14-02-10

Met interval kom je overal

Na mijn mindere prestatie zondag in het Cadzand heb ik mijn eigen getrakteerd op een beetje interval.

Maandag: 1 1/2 uur interval op de finse piste (waar ze eindelijk begonnen zijn aan de drainagewerken kant sporthal) Interval dus, 10' opwarmen en daarna 3 x 10' hoog tempo met een rustloopje ( 8/uur echt nie rapper) van 10' ertussen, met een pittig afsluitertje 6 x 30" Heel Hoog (lees spurten) met telkens 3' rustig ertussen. Lekker net voor uw eerste werkdag: "De Nacht" 7 stuks, dan heb ik altijd en rustig loopweekje.

Woensdag: Meestal starten we om 16 uur, nu samen met Patricia en Eddy ( Filip was wéér aan het werken) ons favoriete loopje naar en rond de Kerk van Kaprijke via de fietserbrug over de N49, bijna verkeersvrij en in de natuur, waar je de varkensstallen goe kan ruikenAfgesloten goed voor 12.2 km in een tijd van 1 u 19' das tegen een tempo van 9.2/u voor een rustig duurloopje moet da nie meer zijn.

Zaterdag: 2 uur en 11' interval (ge moe goe zot zijn om daar aan te beginnen) 10' opwarmen en 10 ' cooling down en ertussen 8 x 5' iets hoger dan hoog tempo ( mijn traagste 5' 950 meter(11.5/u) en mijn snelste 1150 meter(13.8/u)  en ook tussen 2 versnellingen 10' zeer traag.
Morgen gaan normaal Eddy en ikzelf naar de Watersportbaan voor een duurloopje tussen de 20 en 30km, Er wordt nu wel aan de overkant gestart aan de Topsporthal en maandag starten we om 16 uur, Allen daarheen!!!

15:50 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

07-02-10

Met mijn nieuw speelgoedje loopt het lekker, ik moet er alleen nog leren mee werken

 

Sinds deze week ben ik de trotse bezitter van een Polar RS 300X sd
rs300

alleen er is nog een beetje werk aan om er te kunnen mee werken, maarja ik ben van nature dan ook blont hé.
Dinsdag: Mocht ik hem of ist een haar?? ( denk het wel want ze werkt tegen Tong uitsteken) gaan afhalen bij Vincke Sport te Maldegem, Onmiddelijk het boekje gelezen en mijn loopschoenen aangetrokken want er moest gekalibreerd worden, op afstandmeten.nl een afstand van 2km opgezocht en dan ook gelopen. Toen ik daar stond aan het 4de laatste boompje in de Kruiskesstraat bleek dat ik ergens had vergeten op drukken. Geen probleem, terug naar huis gelopen enkele godmiljéérdes later nog eens gelezen, de Foot pod moest ook worden ingeschakeld, maar wie weet da jong? eindelijk wist ik het, ik had het licht gezienLachendus nogmaal de 2 km heen en daarna ook terug naar huis  totaal 8 km voor een kalibratie niet slecht ???
Vandaag gestart met volle moed aan de halve van Cadzand, alleen.. een klein detailke vergeten, je moet 2 maal klikken, de eerste maal geeft hij of zij enkel de hartslag en de tweede maal begint de registratie van:  snelheid, gemiddelde snelheid, hartslag, gemiddelde hartslag, afstand enz. Twee keer klikken dus, Maar wie weet da jong? zodus heb ik enkel mijn hartslag kunnen zien gedurende 2 u en 16 minuten, leuk is anders.

Vrijdag: Vrijdag ja ochgod, samen met mijn vriend Luc De Coninck van de Krekelopers maar ook van Sportmar gestart met Stefaan Engels beter bekend als De Marathonman, Luc had van bij het begin gezegd dat hij 4 of 5 rondjes ging meelopen. Luc is uitgestapt op 27.2 km, maar vorige week had ik ook 27.2 km meegelopen én met een supergoed gevoel, zodoende speelde wel ergens in mijn 3 hersencellen het idee van hem gans uit te lopen, Na 19 km liepen we zo tegen ( toen werkte mijn polar opperbest) 9.8/uur, komt er daar nu net geen roze geval uit haar auto gesprongen en direkt naast Stefaan en er onmiddelijk ne lap opgegeven, ik heb nog geprobeerd van aan te sluiten maar het tempo ging tot 11,6 per uur en dat is voor mij júst een beetje te snel.
Ik heb daarna nog 13.2 km alleen gelopen maar toen was voor mij ook de kous af, al bij al een goeie training gehad van 32.2 km in 3 uur 22 das goed voor 9.56 per uur.

Zondag: Van voor de start hadden ze mij verwittigd dat het in de halve marathon van Cadzand geen gemakkelijk loopje ging worden, een verwittigd man......  kan ook moe worden, dus na 2 km heb ik maar besloten om hem op mijn gemak uit te lopen, Flip moest afgeremd lopen voor mij en ik kon geen meter bergop lopen, dus Filip laten gaan en ander gezelschap opgezocht: voor de eerste 5 km was da een oude hollander wellliswaar zeer sympathieke man, toen we op het strand liepen was die man reeds afgehaakt en zag ik daar een paar honderd meter voor mij een jonkvrouw ook alleen lopen, ik daar onmiddelijk naar toe (om haar uit de wind te zetten hé) alleen er zat geen wind dus hebben we de rest maar samen uitgebold, bleek het iemand uit Lembeke te zijn en voor wie dit niet weet da ligt op 4 km van Eeklo, het was een jonge deerne van 30 jaar en een echt babbelgat (waar heb ik da nog meegemaakt, nen dejavu?? )
We zijn bijna samen aangekomen in 2 uur 16' niet echt mijn beste tijd maar ik was wel onder de indruk van het parcours, Cadzand das veel te veel zand en klimmen en dalen lastig maar leerzaam, bij leven en welzijn kom ik volgend jaar graag terug afzien.

17:47 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |