21-02-10

2 keer 27 op1 week

La semana pasada, de afgelopen (afgelopen:een mooi en toepasselijk woord) week geen interval maar lange duurlopen, allééz da was ik toch van plan.
Maandag: Na 7 dagen zwaar?? nachtwerk hadden Eddy en ik afgesproken om met Stefaan nog enkele rondjes rond de Watersportbaan mee te lopen als voorbereiding voor zaterdag de 27 km van de Leopoldsloop in Watervliet. We waren er terug van in het begin bij en hadden besloten tussen de 20 en 30 km mee te lopen. Na 22 km kreeg ik mijn klopke en moest het inmiddels tot 25 man gegroeid peleton laten gaan, samen uit samen thuis had Eddy gedacht en hij liet zich ook afzakken (waarvoor hartelijken dankZoenen) we zijn toen samen nog 1 rondje gevolgd tot we 27.4 km op de teller hadden in 2 u 47 net geen 10/uur, maar wel een (voor mij toch) stevige training.

Woensdag: Voor dag en dauw (lees half negen) een duurloopje plegen, das altijd lekker, de zon zien opkomen als je aan het lopen bent, da geeft mij altijd een " Forrest Gump" gevoelStoer ,
15 km stonden er op mijn schema en toen ik het huis verliet keek ik zoals altijd nog vlug eens op de termometer: -6 en weinig wind, zag er goed uit, tot ik begon te lopen en te ademen, wa was da jong die koude lucht was net een naaldkusen die in in ademde, na 5 km stond ik al terug thuis en onder de douche. Dan maar voor de rest van de week rust ingelast.

Zaterdag: Eindelijk zaterdag!: De Leopoldsloop, een paar honderd loop(st)ers die zich aan het voorbereiden zijn op een voorjaarsmarathon.
Ik was met enkele Facebookvrienden afgesproken om samen te starten. Voor het eerst kreeg ik Spencerwoman live te zien, samen met mijn schoonbroer Filip, Nico, Berry en Veerle gestart tegen een flink stuk boven de 10/uur, Filip een stukje sneller en Berry een stukje trager
en toen waren we nog met 3. Na km 11 werd het voor mij een beetje te lastig (Veerle en Nico hadden er inmiddels flink de pees opgelegd, maar toch bedankt dat ik mocht volgen), ik dacht bij mezelf als ik dit tempo blijf aanhouden dan haal ik de meet niet. En ik heb mij wijselijk laten afzakken naar een 4 tal lopers uit de club van Beernem met de bedoeling van te volgen tot aan de aankomst, maar driewerf maar zoals ik van vele medelopers gehoord heb na de wedstrijd, we moesten km 22 nog passeren en wie stond daar?? juist de man met de hamer. Ik heb mijn tanden stuk gebeten op die 2 km slechtste stuk van het parcours, maar toen ik terug op het baantje (3km van het einde) kwam zag ik in de verte wat vrouwelijk schoon lopen, mijn vrouw Bea( die tevens de soepbedeling voor haar rekening nam die dag) zegt dat ik achter de kontjes loop én ze heeft nog gelijk ook, weg vermoeidheid weg zere benen terug tempo maken en de laatste 3 km nog gelopen in minder dan 17 min. Ik ben gefinnist in 2 uur 34'34" een tijd waar ik alleen maar dierf van dromen voor de start.
Veerle is aangekomen in 2.32.08, Nico in 2.32.09 (wat een gentlemenTong uitsteken) Filip in 2.33.19,  Berry in 2.44.52 en waar zitten Eddy en Bart hoor ik jullie denken?
Eddy Van De Genachte en Bart Kerwijn hebben samen met nog enkele lopers een prachtprestatie neergezet nl: De ganse Marathon meelopen met onze speciale gast Stefaan Engels alias De marathonman, Eddy in 4 u 19 en Bart in 4 u 29 Muchos respectos para los dos.
Onze volgende wedstrijd is op 7 maart De 10 miles van Oostende naar Brugge waar Filip en ikzelf onder de 1 u 25 willen duiken, maar niets moet (bijna) alles mag, we zien wel. Eens je Abraham hebt ontmoet is de vorm van de dag de belangrijkste beslisser.


10:05 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Mooie prestatie Ronny op toch wel een lastig parcour, ik stond een heel eind verderop te wachten op jullie maar niemand die kwam...

Gepost door: Stofke | 21-02-10

goe gelopen Ronny
misschien tot in Oostende brugge (kweet wel nog niet welke tijd ik daar ga lopen)

Gepost door: Nico | 21-02-10

Een frambozentaartje... Had je gisteren toch wel dubbel en dik verdiend hé maatje!
Mooie tijd én verstandig gelopen!
PROFICIAT!!

Gepost door: patricia | 21-02-10

serieus aan t trainen mn gedacht!
da laatste stuk was idd zwaar, ge zijt nie alleen die daar uw tempo heeft moeten verlagen, als ik er aan terugdenk schiet t melkzuur terug in mn kuiten.

Gepost door: Peter | 21-02-10

mooi verslagje ! en nog prachtiger prestatie !! chapeau !!

Gepost door: Katrien | 22-02-10

mooie loop Knappe training op de watersportbaan en knappe prestatie in Watervliet,stevig bezig Ronny!

Gepost door: patrick aerts | 24-02-10

De commentaren zijn gesloten.