31-01-10

82.5 km op 5 dagen is te veel zegt iedereen, en kzoet moeten geloven ook

Deze week een beetje overdreven kwa aantal kmters (82.5), volgende week eens wat rustig aan, op vrijdag lopen we met Sportmar (de sportiefste afdeling van Arcelor-Mittal Gent) enkele rondjes mee met De Marathonman rond de Gentse watersportbaan ( in mijn geval +/- 25km) en zondag is het "de moeder van alle halve marathons" te Cadzand. Dit zou (ik heb hem nog niet gelopen) één van de lastigste voorjaars halve moeten zijn.

Dinsdag:  Kort na  de middag ben ik op mijn eentje nog maar eens de Moerstraat gelopen, dat is nog steeds 19.2 km nu aan 9.2/ uur

Donderdag: Om 16 u 30 ben ik eens met de Marathonman gaan lopen aan en rond de Gentse Watersportbaan, ik was van plan om 4 rondjes mee te lopen, we zijn gestart met +/- 15 lopers en  na 12.2 km kwam Filip bij ons gezelschap en toen hebben we samen nog 3 rondjes  gelopen ondertussen was Peter De Decker er ook bijgekomen.
In totaal heb ik 27.2 km gelopen aan 9.3 gemiddeld, het was voor mij de eerste keer dat ik deze afstand liep, maar wat mij het meeste heeft verbaasd is dat ik nog heel veel reserve had en zeker nog 1 of 2 rondjes had kunnen toevoegen moest ik s'anderendaags niet die vervelende vroegenploeg gehad hebben.

Zaterdag: Mijn 2de jogging van het jaar was de 14.4 in het mooie hollandse Koewacht namelijk de Berlaerloop, er waren zeer veel Krekenlopers aanwezig, sommige op tijd en anderen een beetje te laatSchamen Mijn goede vriend Ronny Goethals was daar ook, we zijn samen gestart Filip, Ronny en Ik (ook Ronny), wetende dat Ronny nog maar pas uit kwetsuur komt en bij mij zaten de 27km en ook den vroegen nog in de benen zijn we traag gestart zo een 10/uur.
Na 1 ronde (het waren er 2) was dit voor Filip een beetje te traag en zijn 2de heeft hij tegen 11/u gelopen, Ronny en Ronny zijn aan 10/u blijven lopen met het gedacht om eens laatste te eindigen, het is ons helaas niet gelukt want 5 min na ons is er nog iemand van Aalter binnen gekomen als rode lantaarn.

Zondag: Heden ten daeghe den 31ste de enero van het jaar des Heren 2010 zijn toegetreden tot de ORDE DER BOSPOEPERS de jonckvrouwen Greta I. en haar tweede dracht ook genoemd Tinneke A (geen familie van Osobolle A) Voor degene die ook willen opgenomen worden bij deze orde, moeten slechts over 2 eigeschappen beschikken; Ten eerste (zoals de stichter) 1 of meerdere vijzen los zitten hebbende , ten tweede eens samen op zondagvoormiddag de ten volle 21.7km uitlopen in en rond het Leen te Eeklo. Er wordt steeds gestart aan de parking om 9 uur en we lopen tussen de 9 en 10 per uur (op mij moeten ze steeds wachten) en na 1 ronde is er drank en eventueel plas pauze, om reden van voorzichtigheid zijn deze gescheiden.Lachen
Reeds eerder zijn toegetreden: Ronny C (RonKing) -  Patricia V. - Eddy V.D.G. - Filip H. - Ronny G. - Luc D.K. en nu ook Greta I. - Tineke A

Volgende week geen zondagvoormiddagloop wegens een halve marathon te Cadzand

13:32 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

25-01-10

Donderdag bezoek aan de marathonman

De voorbije week heb ik vooral rustige duurlopen gepleegd, gemiddeld tegen 9.5/uur
Maandag: Rond de finse piste op de baan enaast (terug veel wateroverlast op de piste) een 80' gelopen met 10 x 200 meter aan een hogere versnelling, +/- 12/u.

Dinsdag: Terug rond de piste en ditmaal ook in het Heldenpark een rustige duurloop van 10.5 km waarbij ik bijna vergeten was om naar de avondschool te gaan, zo plezant kan het lopen zijn.

Woensdag: Een van mijn favorite parcours, vóór dag en dauw om 8 uur s'morgens, nog donker en lekker fris. Via de kerk van Kaprijke naar de Moerstraat maar ditmaal langs de Kruiskensstraat terug naar huis een 19.2 km op 2 u 02'. Heerlijk als de zon opkomt, ik voel mij bij momenten Forrest Gump Lachen

Zondag: Tenslotte ons (bijna)wekelijks Zondagvoormiddagloopje (lees marathonvoorbereiding) in het Provinciaal domein Het Leen een kleine 22 km in een tijd van 2 u 18' met Filip en in de eerste ronde ook Patricia, na het eerste gedeelte is Patje gestopt, duidelijk nog last van de 2 marathons op 2 weken (Ik denk dat ze mij aan een baxter zouden moeten leggen Verstomd), na de drank en plaspauze zijn we dan nog een rondje buitenbaan gelopen omdat het voor de zachte ondergrond nog een paar maanden te vroeg is. In identiek de zelfde tijd  nl: 1u 09'
Vandaag is het Patrica haar verjaardag (Dia de Cumpleaño in het Spaans) Dus Van harte gefeliciteerd Patje

Donderdag zou ik graag eens een 25 km meelopen met de Marathonman ik hoop dat Stefaan vlug weer al lopende rond de Watersportbaan  zijn marathons volbrengt.

09:12 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

17-01-10

Rustige loopweek

Deze week door een lichte verkoudheid en een zware werkweek ben ik maar aan 3 trainingen toe gekomen, dit moet beter in de komende wekenWenkbrouw ophalen
Op maandag was het 110' rustige duurloop met heel wat interval, een tipje van de sluier: 10 min. opwarmen met enkele rek(turn)oefeningen, gevolgd door 3 x 10 HH (heel hoog, niet meer kunnen spreken tijdens de loop) met 14' rustig ertussen, daarna 3 x  200 m hoger tempo met 4 ' rustig tussenin, om te eindigen 5 a 10' uitlopen.

Woensdag : 80 min duurloop met terug enkele intervalletjes maar ook met Patricia aan mijn zijde, starten met 25 ' rustig zo een 9km/uur  gevolgd door 10 x 1' hoger tempo met 3 ' rustig verder lopen, 15 min rustig uitlopen.

Vrijdag: 70 min duurloop : 10 min opwarmen met terug wat lenigheidsoefeningen, daarna 40' rustig blijven lopen met alle 5 min 1 min aan een hoger tempo, en om het af te leren 20min met 5 x 50 m HH.

Maar wat er mij het meest is bijgebleven de afgelopen week: Is dat mijn 3 loopmaatjes terug met Stefaan Engels zijn gaan lopen, nu zaterdag jongstleden.
Filip is het liefst 35 km in zijn spoor gebleven, en Eddy samen met zijn vrouwtje Patricia en Luc De Jaeger-Braet hebben terug de ganse 42.195km uitgelopen.

paed18:11 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-01-10

De PR's smelten als sneeuw voor de zon

Gisteren op de 19de Leopoldsloop van Joggingclub "De Krekenlopers" was het echt geen weer om nieuwe PR's(Persoonlijke Records) te lopen, Zeer koud en een tegenwind om U tegen te zeggen.
Desalniettemin zijn zowel Filip en ikzelf er in geslaagd om een nieuwe besttijd op de halve marathon vast te leggen (wat we s'avonds dan ook uitbundig gevierd hebbenVerstomd)
Ik was met een vriend van Joggingclub Aalter nl: Geert Van Hooreweghe afgesproken om te probreren onder de 2 uur te blijven, aangezien mijn gemiddelde snelheid op de halve tussen de 10 en 11 km/u ligt is dit voor mij altijd een goede tijd (Geert waarvoor hartelijken dankLachen). Maar Geert en ikzelf waren mede door de harde meewind gestart aan 12/u en aan het keerpunt van 5.3 km hadden we een tijd van 25' 30". Na 8 km wou Geert een beetje trager gaan lopen ( hij is gefinisht in 1u57'33") maar toen begon bij mij het idee te spelen om door te gaan voor een nieuwe besttijd op de halve, net voor het keerpunt van 10,6km kwam Filip uit de achtergrond terug naast mij. We zijn samen verder gelopen terug meewind en terug tegen een kleine 12 per uur tot aan het punt waar de meewind overging in een tegenwind die toch dicht bij de 5 a 6 Beaufort aan ging leunen. Op dit moment (ik kan nochtans wat tegenwind verdragen) kreeg ik een klein tikje van de man met de hamer en mijn tempo zakte zeer vlug maar het dipje was ook zeer vlug verdwenen, toen ik aan het bordje van de laatste 3 km aankwam was daar ook Patricia plots en op een tijd van 1u 35'

Filip die door ook te versnellen in de laatste ronde ook zicht had in een nieuw PR was toen al een paar honderd meter van ons verwijderd, en toen ik Patricia van onze plannen op de hoogte bracht zei ze doe maar op mij moet je niet wachten, wetende dat Patje vorige week nog een ganse marathon gelopen heeft in een tijd van 4u 06, was dit ook al een redelijke prestatie dat ze daar al was op 1u35, ik dacht als ik op 1 km 6 min ging doen kon ik mijn bestijd verbeteren met 1.5 minuten.
Maar met mijn schoonbroerke in het vizier heb ik mijn eindstrijd (zo voelde het toch aan bij mij) kunnen overbruggen in minder dan 17 min. Zo kwam ik binnen op de 96 ste plaats van de 120 deelnemers die de eindstreep gehaald hebben in een eindtijd van 1u 51' 49" wat voor mij een verbetering van op 3 sec. na 3 minuten was,  gezien de weersomstandigheden toch goed voor een klein feestje.

Eddy was niet speciaal in goede doen zei hij zelf maar is toch gestrand op plaats 67 in een tijd van 1u 46' 02"
Filip kwam 3 plaatsen voor mij binnen met voor hem ook een verbetering van ruim 1 minuut van zijn PR  met name 1u 50' 39" (wééral reden om te vieren)
Patricia tenslote is op de 98 ste plaats binnen gesukkeld en onmiddelijk door Filip in zijn armen opgevangen (die mij net voor was doemme toch dat heb als je wat ouder wordt) in een tijd waar ik steeds wil voor tekenen op een halve marathon: 1u 52'55"
'S avond is dit nog gevolgd door een Pizzaparty bij "Il mare" en dit is op de baan Gent - Eeklo net voorbij de Saab garage ('tis maar dat get weet)

Ik ben deze week ook nog in het bezit gekomen van mijn schema voor de marathon van Antwerpen zodat ik mij weer eens volledig kan laten gaan, het is geschreven door .... en volledig op mijn gewicht, leeftijd en kunnen afgesteld, je moet van mij geen toptijd verwachten ik wil hem in de eerste plaats uitlopen en liefst met een goed gevoel en zoals de kans er misschien inzit mee een knappe koekketiene aan mijn zijde.
(ze hebben mij verteld dat het vrouwtje van een haas een koekketiene was, maarja mij kunnen ze nu ook alles wijsmaken hé) Het ziet er en is het ook, een pittig schema met veel trage, halftrage en snelle duurlopen en goed doorspekt van intervalletjes, zoals ik reeds zei ik ziet volledig zitten en das ook de bedoeling van een persoonlijk schema of hebben ze mij weer liggen? Onbeslist

 

09:32 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

04-01-10

Superwoman

Toen ik in 2008 voor de eerste keer Patricia op sleeptouw nam in de Abdijbierenloop van Vinderhoute had ik het meteen door dat ze een "specialleke" was, niet alleen door haar vriendelijk en niet afnemende getaterLachen maar ook door haar enthousiasme voor het lopen. En zeker ook door haar snelheid. Op de Abdijbierenloop liepen we samen de 9.9 km in 54' 40" en dat is toch een gemiddelde van 11.3 per uur en dit op één van haar eerste joggings. Sindsdien zijn we met zijn vieren (haar man Eddy en mijn schoonbroer Filip) geregeld samen aan het trainen.
Doordat ik zondag de vroegen had en Filip nog een beetje aan het nakateren was van de feestdagen is ons zondagvoormiddagloopje in het Leen niet kunnen doorgegaan.
Eddy en Patricia zijn dan maar The Marathonman Stefaan Engels een hart onder de riem gaan steken langs de Gentse watersportbaan met de bedoeling van 20 of 25 km mee te lopen.
Is dit eventjes anders uitgedraaid; Eddy is het liefst 35 km in het kielzoog van Stefaan gebleven samen met Bart Kerwyn , maar ere wie ere toekomt ons patje zoals we haar plagerig durven noemen is samen met de andere grootheid van de Krekenlopers Luc De Jaeger-Braet de ganse marathon blijven volgen. Gewoon zonder voorbereiding een ganse lopen in een tijd van 4 u 06' het is niet voor iedereen wegelegd, wij (de bende van 4) zijn bijzonder trots op haar prestatie, zeker als je weet dat Patricia normaal haar tweede Marathon pas op 18 juni ging lopen. En zelf nog helemaal geen schema of trainingsplan ter hand had genomen.
Wie ook eens wil meelopen klikt op de volgende link van de marathonman:
Stefaan Engels
superwoman
VerrastHier "Superwoman" in aktie met enen die toevallig in de weg liep zekerst, Ik ken die knappe jonge gast nie zo goe Tong uitsteken

20:33 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

02-01-10

79.2 km in 8 u 09'

De voorbije week heb ik er nog eens een goeie lap op gegeven, om het de volgende week een beetje kalm aan te doen ??
Zondag 27/12/2009: Samen met Patricia en Filip 20 km in het Leen in juist 2 u en 2 sec.
Dinsdag 29/12/2009: Helemaal alleen in het donkere parkHuilen een zéér rustige duurloop van 9.3 km in 1u 03'
Woensdag 30/12/2009: Onder impuls van de in supervorm verkerende vrouw van- hoe kan het ook anders "snelle Eddy" , Ons Patricia een kort maar zeer krachtig duurloopje gepleegd in rondjes van 2.430km. Na 3 rondjes op een aangenaam tempo van bijna 10/uur gaf Pat er een lap op tot we aan een gemiddelde van 12.6/ u kwamen, ikzelf  loop een wedstrijdtempo van +/- 11/u en moest dan ook als eerste lossen, Filip die wel wat vlugger is dan "The King" was het volgende slachtoffer van de snelle gazelle. Ik was bekaf maar zoals steeds wordt er gewacht op de laatste om dan samen nog een  rondje uit te lopen, toch nog goed voor 13.6 in een tijd van 1 u 16.
Vrijdag 01/01/2010: Na een zeer gezellig en zeer lekkere (mijn zus kan er wat van, want ze is dit allemaal zelf gaan afhalen bij de traiteur Lachen) oudejaarsavond gevierd te hebben, had ik op Nieuwjaarsdag eerst geen zin (lees zware kater, una resaca grande) om te gaan lopen. Maar een paar sms'jes later zijn Filip en ikzelf dan maar toch aan ons "katerloopje" begonnen en halfweg was die kater maar een klein poesje meer en eenmaal onder de douche was ik weer "in vorm" zoals ze dat zeggen. Om ditmaal bij mijn andere schoonbroer terug in de cava en de rode wijn te vliegen.
Zaterdag 02/01/2010: Zoals steeds mijnen éérste vroegen loop ik van het werk naar huis dit is een kleine 23 km en vandaag heb ik, bewust langzaam gelopen, misschien een beetje vermoeid van de zware dagtaak of was het al dienen alcohol die er nog in zat, no lo se(ik weet het niet) maar ik was echt blij dat ik thuis was.
Dit alles samengeteld kom ik op +/- 79.2 km in 8 u 09 min oftewel 9.7/uur. Volgende week maandag en woensdag +/- 10 km en vrijdag een zeer trage 5 km om uitgerust aan de start te komen van de Leopoldsloop in Watervliet waar we alle 4 starten in de halve  marathon, ik zou graag binnen de 2 uur binnen zijn, maar dat zien we zaterdag wel.

18:40 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |