31-12-09

Beste wensen

Beste wensen voor 2010 aan allen die mij genegen zijn

kerst2009o

Het jaar zit er weer op, ik kijk er naar uit om volgend jaar te beginnen aan wat voor mij: "Het jaar van de marathon" moet worden, allemaal goe feesten maar ook weer niet te veel hé Lachen want op 9 januari begint het nieuwe jaar met de Leopoldslopen, en de "bende van 4" gaat er weer nen lap op geven.

15:33 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

28-12-09

Schaatsen in het Leen

Regen en ijs een nieuwe maar minder leuke combinatie. Toen we gisteren s'morgens om 9 uur aankwamen in het Leen was het flink aan het regenen en er stak behoorlijk wat wind. Op zich vinden we (sommige onder ons)  dit niet zo erg, het is de laatste tijd dikwijls zo, en met de opwarming van de aardkloot zal de wind alleen maar toenemen Lachen.
Maar op sommige plaatsen lag er nog flink wat bevroren sneeuw en ijsplekken. Filip had er helemaal geen last van (daar zal zijn voetbalverleden wel voor iets tussen zitten denk ik) en als een volleerd ijhockeyspeler vloog hij over het ijs. Patricia en ikzelf waren bij momenten gelijk 2 pinguïns die aan het waggelen waren.
We hebben 2 uur gelopen en ongeveer 20 km afgelegd gemiddeld 10 per uur en voor een training vind ik dit rap genoeg, op het stuk langs de vaart hadden we weer tegenwind, en daar zijn we wel eventjes naar 11.3/u geweest maar eenmaal terug op de ijspiste zakte het tempo zeer  vlug.
Filip had een mindere dag zoals op zijn blog te lezen is, maar de voorsprong werd zo te niet gedaan eens het ijs in zicht was.
Ik ga dinsdag nog eens een langzame duurloop doen van 12 km en woensdagavond gaan we samen het park nog eens onveilig maken.

Het Leen zoals het altijd zou moeten zijn: betoverend mooi
leen


 

09:00 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-12-09

Wintertraining

Voor het verslagje van dinsdag stuur ik jullie graag door naar de volgende link:Born to Run
Voor wie de route ook eens wil lopen of bekijken: Zonneparkloop

In de namiddag voor Kerstavond, om een beetje Kerststress weg te werken en ook om daarna wat meer te kunnen etenLachen had ik besloten om een eindje te joggen, zo een uurtje of twee Stoer
Het weer was ideaal, weinig wind en een graad of 2 boven 0.
In voorbereiding op Antwerpen ben ik begonnen met wat nieuwe routes uit te tekenen (kwestie van geen verveling in de training toe te laten) en op te slaan op Afstand meten.nl alhoewel het een Nederlandse site is Lachen werkt hij toch redelijk juist wat afstand betreft.
Een van die nieuwe is eigenlijk een verlengde van een reeds bestaande en die loopt van Eeklo naar Kaprijke via de richting St laureins terug naar Eeklo langs de Moerstraat (waar een vriendin van de avondschool woont) en die heb ik de Moerstraatloop genoemd. Te bekijken op:
Moerstraatloop (op de kaart ben ik van de andere kant beginnen meten maar de afstand blijft hetzelfde 18.180 km)
Ik had gedacht om op mijn gevoel te lopen en er 2 uur over te doen maar na 1 u 49 stond ik terug thuis, belange nie moe maar wel voldaan.
Zondag gaan we er nog ne keer nen lap op geven in het Leen, en dan komen we stilletjes aan het serieuze werk nl: Op 9 januari de halve marathon van de Krekenlopers beter bekend als de Leopoldslopen.


23:37 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-12-09

Kerstloop Lembeke

Maar liefst 225 moedigen kwamen vrijdag aan de start op de 5de Kerstloop van de Boslopers te Lembeke bij een temperatuur van -4° celcius, netjes verdeeld over 4 reeksen.
De organisatie verdiend zeker een pluim voor het ( zoveel als mogelijk) sneeuwvrij maken van de omloop. Door de mindere weersomstandigheden werd het parcours ingekort van 9.9km naar +/- 5 km. Voor de langste afstand was dit 4 rondjes met veel bochtenwerk en smalle stroken , waardoor inhalen zeer moeilijk was, maar al bij al zeer gezellig.
Op de 500m was de overwinning voor Eddy de Vlaeminck, voor wie deze naam niks zegt Eddy is de zoon van Roger de Vlaeminck ons aller gekend Eekloos wielerlegende. Bij de meisjes was het Febe Crommen die met de eer ging lopen.
Op de 1000m was Elien Woestenborghs de snelste van de slechts 3 deelnemers.
Bij de 2 rondes kwam Dylan Crommen als eerste over de streep van de 34 start(st)ers.
De overwinning van de (?) lange afstand was wegelegd voor Ruben-Brecht Vispoel uit Eeklo in een tijd van 18 min en 16 sec. op een deelnemersveld van 179 dames en heren.
Van ons 4 tal was Eddy zoals gewoonlijk de snelste ( we noemen hem dus ook "Snelle Eddy") in een tijd van 23' 16" op een 43ste plaats.
Filip was duidelijk in vorm vrijdag ( hij was dan ook voor 3 dagen in afzondering geweest op de Amsterdamse walletjes) van bij de start liep hij gewoon van ons weg om te finishen op plaats 95 in een tijd van 26' 46"
1 minuutje later kwamen Patricia en ikzelf aan de aankomst  27'41" op plaats 107 en 108.

UITSLAG KERSTLOOP 2009


ed

Snelle Eddy

patik

Patricia uiterst rechts en voor wie nog twijfelt ik links
filip2


Geen loopfoto van Filip maar wel weer prijs in de tombola ( of was het Ron King die weer met de worst ging lopen ?)

20:24 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

16-12-09

Goeie voorbereiding voor de Kerstloop in Lembeke

Deze namiddag met Patricia nog eens gaan trainen ( 12.2 km aan 10.2/uur) bij -2° om vrijdag niet af te gaan gelijk nen gieter.Verstomd
Heerlijk weertje vandaag, een beetje fris welinswaar maar weinig wind en een mooi zonnetje, al bij al een deugdoende training.
Hopelijk hebben ze daar warme choco in de sporthal van Lembeke.

5e Kerstloop op vrijdag 18 december 2009

19u00 jeugd tot 12 jaar : op de finse piste 500 en 1000 meter
19u30
volwassenen : 2,5 – 5 – 10 km op gevarieerd parcours over kerkwegel - dorp – finse piste : sfeervol verlicht, prachtig afwisselend parcours.
Inschrijving en prijsuitreiking : Cafetaria ’t Gaaperken Sporthal Lembeke.Kleedkamers, douches, start en aankomst : Sporthal Lembeke

 

19:15 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

13-12-09

Lopen bij vrieskou

Lopen bij vrieskou is altijd al een specialeke geweest. Opletten voor blessures is de boodschap, mede daardoor zijn we deze morgen om 9 uur bij een temperatuur van -1° zeer traag begonnen aan ons wekelijks bosloopje.
Na 2 km zaten we een gemiddelde van 8.9 per uur. Voor Filip was dit duidelijk iets te traag want toe hij de kop overnam en ons (Patricia en mezelf) door zijn modderbad meenam steeg het gemiddelde plots naar 9.5/u waardoor van de vrieskoude niks meer te merken viel, zeker niet toen op we de baantjes langs de vaart liepen en de zon zichzelf in al haar glorie ten berde bracht.

Het 2de stuk (van de vaart naar de auto) was echt niet te doen van de modder, het was meer uitglijden dan lopen en toen we na 1 uur en een kwart terug op de parking stonden voor onze drankpauze heeft Paricia wijselijk besloten om de kop te doen.
Voor ons gemiddelde was dit geen goede zaak , plots ging het in de richting van 10.5/u tot op het laatste stuk naar 11.6/u en na 1 uur en 54 min hadden we een toerke van 18,750 km achter de kiezen en in de kuiten. Goed voor een 9.9km/uur. Redelijk wa volk door het frisse maar mooie weer zekerst.
De papa van een van mijn jonge vriendinnen (Elisia El Zorro) was zoals gewoonlijk ook weer van de partij samen met zijn broer die toevallig ook El Zorro noemt.
Verder nog veel wandelaars en die verdomde jagers die rond het Leen hun hagelbolletjes in het rond laten vliegen. Hopelijk komen daar geen vodden van.
Vrijdag gaan we met ons viertal naar Lembeke om daar nogmaals een aanval te doen op een besttijd op de 10 km. en Zondag gaan Filip en ik in Ursel een rustige 15 km lopen (om het af te leren)Verstomd

21:05 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

11-12-09

Runners High

"Runners High" of "The Flow" het is mij om het even hoe ze het noemen, het is zááálig, I love it.Schamen
Zoals reeds eerder gezegd, deze week rustig aan, om straks na Kerstmis niet te veel te moeten minderen eens mijn schema voor Antwerpen in mijn bezit is.
Vandaag stond er een 14 km op het programma ( en ik ben zo een controle freak, het mag stront regenen als er 14 opstaat dan doe ik er 14) zo rustig een 1 u 1/2 door het park en op de piste, en het zijn rondjes van: binnenkant sporthal = 1900m en de buitenkant 2150 m.
Voor mij is dat een ideale plaats om te gaan trainen, het is maar 600 m van ons huis en het is voor 3/4 onverhard.
Na 5 van 14 gelopen te hebben kreeg ik weer het gevoel alsof het vanzelf ging, dat je uren aan en stuk zou kunnen blijven open. Heerlijk als de Endorfine vrij komt. Net alsof je een joint aan het roken bent. ( heb ik van horen zeggenTong uitsteken)
Morgen moet ik helaas de halve van Terneuzen aan mijn neus laten voorbij gaan (heb je hem). Maar vrijdag ben ik van de partij in Lembeke, en zondag in het Leen om 9 uur voor ook een kleine halve (het zal weer +/- 19 km zijn)
Zoals gezegdzijnde: "Wie laatst lacht heeft de mop niet begrepen",  veel succes morgen voor degene die wel naar Nederland gaan lopen en pas op voor "het Geitenvirus" het moet niet altijd de varkensgriep zijn hé.

17:44 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |