28-11-09

Een zalig regenloopje van 2 uur

Vanmorgen om 9 uur in de gietende regen en met een temperatuur van 6°en samen met mijn schoonbroer Filip een regenloopje gehouden van een 2 tal uurtjes.
Normaal komen we zo een 10 tot 20 medelopers tegen in het weekend, nu hebben we welgeteld 1 iemand zien lopen en toen we aan de auto kwamen stopte er nog een jonge man van een jaar of 30 met lopen.
In de  eerste ronde van het Leen nu wel op de verharde baantjes en niet op de zachte buitenbaan (lees modderpoel)Verstomdnemen we altijd de afslag naar de achteringang richting Zomergem om dan via de brug de weg naar "Veldekes" en terug te nemen.
Normaal is dat beuken tegen de wind maar vandaag hadden we een betrekkelijk zacht zijwindje, (hoeveel pech kan een mens hebben op 1 dag doemme toch) ik heb hem liever op de kop (de wind hé).
Na 1 uur 16' stonden we terug en dóórnat aan de auto om onze 2 min drink- en plaspauze te houden. Niet te lang want het werd wel eventjes koud op sommige plaatsen. Terug het bos in voor de 2de ronde nu wel zonder achteruitgang, die lieten we letterlijk en figuurlijk links liggen en zowaar kwam het zonnetje eens door de wolken piepen.
Na 2 uur en 32 seconden stonden we terug, moe ,(tja) nat maar voldaan aan de auto en tijdens onze striptease stonden plots toch 2 gazelles naar onze gespierde Hebberig bovenlichaampjes te kijken. En mede daardoor kon het weekend van die 2 dames ook niet meer stukLachen
Mochten er nog geintresserden zijn die eens op zaterdag- of zondagmorgen wensen me te lopen stuur gerust een mailtje we vertrekken zo rond 9 uur en we lopen steeds ongeveer 2 uur aan een tempo tussen de 9 en 10 per uur.

12:51 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

25-11-09

Mijn eerste hagelbuitje van het seizoen

Net een rustige 15 km a 9.2/u achter de rug met zowaar een klein,maar fijn want het deed pijn hagelbuitje achter de rug.
4 tot 5 beaufort werd er mij beloofd maar ik denk dat ik er maar 3 tot 4 heb gekregen, ik ben van de wind gaan houden na mijn eerste halve marathon in Sluis op 18 maart 2007, Van Sluis richting Cadzand was er maar liefst 7 beaufort tegenwind na 7 km werden we echt 10 km terug geblazen, maar de laatste 4 was het weer van dadde.
Ik ben in mijn eerste gefinisht in 1 u 57'12" ik moet er geen tekeningske bij maken dat ik zeer tevreden was.

13:28 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Spaanse les

Gisteren na het lopen was ik bijna te laat voor mijn anderen hobby nl: Spaanse les.
Ik ben zo een 5 jaar terug begonnen met Spaanse les, ik zit nu in het derde jaar dus het gaat goedSchamen
Vorig jaar begreep ik maar voor de helft wat er in de klas werd verteld en met Pasen stond mijn besluit vast, Geen eindexamen meedoen ( kwestie van mijn kredieturen niet te verliezen) en mijn jaar opnieuw opnieuw doen. Ik was wel enkele goede vrienden kwijt maar ook verlost van de ambetantste mens van deze planeet, dus da kwam mij ook goed uit.
In mijn nieuwe klas zitten nu (buiten een zeer lieve juf) 4 vrouwen en 8 mannen, bij de vrouwen zitten er echt wel enkele zeer intelligente tussen.
Ik heb een laborante( tevens de vrouw van een buurjongen van vroeger) Een buurmeisje die ik in 30 jaar niet meer had gezien en die is nu onderwijzeres, een zelfstandige in de voedingssector (hmm lekker) en last but not least een pianospelende blonde holandaise, een schat van een mens, maar ik kan het niet laten haar te plagen (het is sterker dan mezelf, vergeef me Jeannet)
Over de mannen zal ik kort zijn: iedereen is duidelijk bij de les, de een al wat luider dan de andere, maar das nu al meer dan 35 jaar een vriend van mij dus ik ben hem reeds goe gewoon en zijn imitaties van Kris van den durpel zijn van zéér hoge kwaliteit, nu zijn Spaans nog Lachen

 

12:50 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-11-09

Eeklo - Watervliet - Eeklo

Dinsdag 24/11 van het jaar des heren 2009
Normaal gezien had ik dit gisteren gelopen, maar de weergoden waren mij niet gunstig gezind. Ik kan best wat regen en wind verdragen maar het waren Engelse toestanden die ons landje teisterden.
Van bij ons naar de brug over de beruchte vaart in Watervliet, waar de jaarlijkse leopoldslopen(jan. 21.1km en feb. 27 km) plaats vinden en terug  is toch goed voor een 22.5 km. En dit aan een gemiddelde van 9.25/u een lekker vetverbrandingsloopje (?)Knipogen
De heenweg sterke meewind gelopen aan 9/u en raar maar waar de 11.25km terugtocht met zeer veel tegenwind aan 9.5/u. Als er iemand die dit leest dit kan uitleggen laat maar komen, want zelf begrijp ik het niet al te best hoe het komt dat ik steeds versnel bij een hevige tegenwind.
Het is toch bijna niet te doen hoeveel onozelaars er op de baan zitten, in de Molenstraat tussen Kaprijke en Watervliet bijna 2 keer  van de baan gereden, en dan nog een busje met van het speciaal onderwijs zo dicht bij het fietspad dat in haar slip-stream( ja het was toevallig een vrouw) mijn pet 30 meter werd weggeblazen. Ik loop steeds tegen het verkeer in zodat ik ze zie komen, maar weinig chaufeurs die uitwijken of inhouden voor een loper. doeme toch wat een hoop domme mensen op deze planeet!!

 

17:25 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

18-11-09

Een rustige week

Deze week een rustige week met slechts 3 loopjes in plaats van 4 en deze week staat geen halve marathontraining op het programma.
Maandag: Alleen ( hoe zieligHuilen) in en rond het Heldenpark 10,7 km aan 9.7/u
Woendag: Samen met Patricia een pittig duurloopje naar Kaprijke en terug met 2 maal de fietseresbrug (over de N49), met een stevig tegenwindje in de Kruiskesstraat. Tegen (voor mij tochVerstomd) een stevig tempo 12.25 km aan 10.5/u
Vrijdag: Aangezien mijn loopmaatje niet kon ben ik maar alleen het donkere park in gevlogenTong uitsteken, ik heb een regendansje(loopje) gemaakt van 9.8km in 55'55" (Whats in a number?). Ik denk dat er bij mij goed een vijs los zit (volgens sommige bronnen(ik wil de papa van Naomi niet bij naam noemen) méér dan 1 ) want ik voel mij pas goed bij stevige tegenwind en veel regen.
Volgende week geen snelheid maar meer afstand op het programma: 2 twintigers een 15 en een 12 op een rustig tempo nog wat vet verbranden (want daar heb ik er nog genoeg van)

16:55 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

14-11-09

wekelijks Bosloopje

14/11/2009 Mijn eerste berichtje
Net een deugddoend bosloopje gehad met Filip van een 2 uurtjes tegen een mooi en aangenaam tempo van +/- 9.5/ u
Voor de lezers die het nog niet weten Filip is doordat hij toevallig met mijn zus is getrouwd, mijn schoonbroer. ( zijn blog vind je hier links van dit bericht onder de naam: Born to run )
Die heb ik zo een kleine drie jaar geleden op een oudejaarsavond zot gekregen om ook met (hard) lopen te beginnen.
Tussen twee duvels in had ik hem verteld dat ik in mei de 20 van Brussel ging lopen, ik ga mee zei Filip ( hilariteit alom, (vooral bij Naomi, zijn dochter, mij nichtje dus) Da kunde gij niet werd er gezegd en voor Flip was dat nu net genoeg om het wel te kunnen.
Sinds een paar jaar gaan we nu op regelmatige basis een eindje joggen of een wedstrijdje meepikken. Ondertussen is daar Eddy en Patricia bij gekomen, en met dit 4 tal maken we de vlaamse wegen op tijd en stond redelijk onveilig.
Ik heb dit bericht traag ingetypt omdat ik weet dat sommige van mijn vrienden toch nie rap kunnen lezen  Knipogen

12:27 Gepost door RonKing in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |